۱۴۰۳ دوشنبه ۳۱ ارديبهشت

اهدا 300 برگ سند تاريخي به دانشگاه اصفهان

سيد مهدي سيد حنايي فرزند سيد مصطفي حنايي، حدود 300 برگ سند تاريخي از دوره افشار، صفويه و قاجار به موزه و مركز اسناد دانشگاه اصفهان اهدا نمود.


 سيد مهدي سيد حنايي فرزند سيد مصطفي حنايي، حدود 300 برگ سند تاريخي از دوره افشار، صفويه و قاجار به موزه و مركز اسناد دانشگاه اصفهان اهدا نمود.

به گزارش وب سايت خبريuinews سيد مهدي سيد حنايي شهروند خير انديش اصفهاني و فرزند مرحوم سيد مصطفي حنايي كه حدود 300 برگ سند تاريخي از دوره افشار، صفويه و قاجار به موزه دانشگاه اصفهان اهدا نمود، در گفتگو با واحد خبر روابط عمومي اظهار داشت: پدرم، به دليل علاقه وافري كه به تاريخ و فرهنگ ايران زمين داشت، اسنادي را جمع‌آوري كرده بود كه عمدتاً اسناد تجاري‌ مثل معاملات جاده ابريشم، تلگراف‌هاي انگلستان و هند، همچنين قباله ازدواج و اسناد حل اختلاف را شامل مي‌شد.پدرم آرزو داشت كه اين تلاش روزي به نتيجه برسد و ما به همين دليل تصميم گرفتيم اين اسناد را به موزه دانشگاه اصفهان اهدا كنيم. اگر اين كار را انجام نمي‌داديم ممكن بود اسناد از بين بروند، اما اكنون در پايان‌نامه‌ها و تحقيقات دانشگاهي قابل‌استفاده هستند و خوشحالم كه پدرم امروز به آرزوي خود رسيد.

 شايان يادآوري است، نمايشگاه گنجينه آثار موزه دانشگاه اصفهان با حضور هيات رييسه دانشگاه، مديركل ميراث فرهنگي،رييس مركز اسناد و كتابخانه ملي اصفهان و جمعي از مديران ارشد استاني روز 30 ارديبهشت ماه سال جاري به همت رييس موزه و مركز اسناد دانشگاه، در محل ساختمان مركزي دانشگاه اصفهان افتتاح شد.

دكتر طالبي رييس دانشگاه اصفهان در بازديد از اين ميراث ارزشمند و اهدا لوح تقدير به آقاي سيد حنايي، اظهار داشت:دانشگاه اصفهان با قدمتي 70 ساله اشيايي تاريخي و ارزشمندي را در خود جاي داده و همچنين اسناد تاريخي و فرهنگي بسياري در دست خانواده‌هاي اصفهاني وجود دارد كه مراكزي مثل مركز موزه و اسناد دانشگاه اصفهان، مي‌تواند اين اسناد را حفظ كند و دستمايه تحقيقات تاريخي قرار بدهد.هدف از برگزاري اين موزه فرهنگ سازي در راستاي جلب اعتماد و اطمينان مردم به دانشگاه و  آشنايي بيشتر مردم به ويژه دانشجويان و پژوهشگران با اين داشته هاي با ارزش تاريخي و كمك به حفظ و نگهداري آن ها در مكان امني مانند دانشگاه است.

 

همچنين دكتر سيد مسعود سيد بنكدار رييس موزه و مركز اسناد دانشگاه نيز تصريح نمود: اين نمايشگاه به مناسبت روز جهاني موزه برپاشد و با نمايش 50 سند و 5 اثر نفيس موزه اي، تنوع غني مجمو عه اي از يك ميراث اززشمند ملي را به مدت دو روز به نمايش گذاشت. در اين نمايشگاه قسمتي از پرده كعبه مربوط به دوره شاه عباس اول كه آياتي از قرآن كريم بر روي آن زردوزي شده، همچنين حدود 300 برگ اسناد ارزشمند تاريخي كه از سوي آقاي سيد مهدي سيد حنايي اهدا شد و 5 سند مهم تاريخي از سوي سازمان اسناد شعبه مركز اصفهان كه قديمي ترين سند مربوط به سال 917 دوره شاه اسماعيل صفوي و در كل 46 سند از دوره صفويه، زنديه و قاجاريه به معرض ديد عموم گذاشته شد. 

دكتر بنكدار در ادامه بيان داشت:  مخزن اسناد مركز موزه و اسناد دانشگاه اصفهان داراي فضايي استاندارد است و بنا داريم در آينده‌اي نزديك فضايي را ايجاد كنيم كه عموم مردم بتوانند اين اسناد را در موزه دانشگاه تماشا نمايند.

  گفتني است مراسم افتتاحيه نمايشگاه گنجينه آثار موزه دانشگاه اصفهان با حضور دكتر فريدون الهياري مدير كل ميراث فرهنگي استان، دكتر مسعود كثيري مدير كل سازمان اسناد و كتابخانه ملي شعبه اصفهان، هيات رييسه دانشگاه و جمعي از اساتيد، دانشجويان و كاركنان دانشگاه روز 30 ارديبهشت ماه ( روز جهاني موزه) در ساختمان مركزي دانشگاه اصفهان برگزار شد.  

يادآور مي شود براي ورود به سايت موزه و مركز اسناد دانشگاه اصفهان بر روي لينك زير كليك نماييد:

 https://short1.link/MqJB4U

 

 

تاریخ:
1398/03/14
تعداد بازدید:
774
منبع:
Powered by DorsaPortal