۱۴۰۳ دوشنبه ۳۱ ارديبهشت

ديدار سفير كشور افغانستان در ايران با رييس دانشگاه اصفهان

رييس دانشگاه اصفهان در نشست با سفير افغانستان در ايران اظهار داشت: با توجه به تفاهم نامه وزارت علوم تحقيقات و فناوري ايران و آموزش عالي افغانستان، امكان ادامه تحصيل مربيان دانشگاه هاي افغانستان براي دوره دكتري در دانشگاه اصفهان فراهم شده است.


رييس دانشگاه اصفهان در نشست با سفير افغانستان در ايران اظهار داشت: با توجه به تفاهم نامه وزارت علوم تحقيقات و فناوري ايران و آموزش عالي افغانستان، امكان ادامه تحصيل مربيان دانشگاه هاي افغانستان براي دوره دكتري در دانشگاه اصفهان فراهم شده است.  

به گزارش وب سايت خبري uinews هيات بلندپايه اي از سفارت افغانستان همراه با سفير اين كشور در ايران از دانشگاه اصفهان بازديد و با دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه ديدار و گفتگو نمودند.

بنا به گزارش مذكور، دكتر طالبي رييس دانشگاه در اين ديدار ضمن معرفي دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاهي باقدمت 70 سال كه يكي از دانشگاه هاي جامع و برتر كشور است، اظهار داشت: دانشگاه اصفهان مفتخر است كه تاكنون بيش از 100 هزار دانش آموخته را به جامعه تحويل داده است. از بين اين دانش آموختگان، رييس جمهور، وزير، وكيل و دانشمنداني فرهيخته بوده اند كه نام آن ها در تاريخ ثبت شده است.

دكتر طالبي همچنين افزود: در حال حاضر 16000 دانشجو كه 45% آن ها در مقطع تحصيلات تكميلي و 55% در مقطع كارشناسي هستند در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصيل مي باشند. همچنين650 عضو هيات علمي، مسئوليت تعليم و تربيت اين دانشجويان را بر عهده دارند.  .لازم به ذكر است 55% از اعضاي هيات علمي اين دانشگاه استاد تمام و دانشيار و 45% نيز در مرتبه علمي استادياري به تعليم و تربيت دانشجويان مي پردازند.

رييس دانشگاه در ادامه تصريح نمود: در حال حاضر 54 دپارتمان در قالب 13 دانشكده،5 قطب علمي و بيش از 12 مركز پژوهشي در دانشگاه اصفهان فعال هستند.

وي بيان داشت: شايان ذكر است از 300 دانشجوي خارجي كه در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصيل اند 110 دانشجو تبعه كشور افغانستان هستند.

دكتر طالبي اذعان داشت: دانشگاه اصفهان اولين دانشگاهي است كه براي دانشجويان كشور افغانستان تسهيلات ويژه قائل شده است. وي اين تسهيلات را شامل اخذ شهريه دانشجويان به ريال، تخفيف و تقليل شهريه دانشجويان افغانستان كه در هيات امنا مطرح و تصويب شد كه اين دانشجويان نسبت به ساير دانشجويان خارجي از تخفيف ويژه برخوردار باشند.

رييس دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به تفاهم نامه وزارت علوم ايران و افغانستان اظهار داشت: در اين تفاهم نامه امكان ادامه تحصيل مربيان دانشگاه هاي افغانستان براي دوره هاي دكتري در ايران فراهم شده است و در اين راستا دانشگاه اصفهان پيشگام بوده است.

دكتر طالبي در اين ديدار با تاكيد بر اشتراكات فرهنگي، زباني و ديني و پيشينه ي تاريخي مشترك، بر گسترش ظرفيت هاي همكاري دوجانبه تاكيد نمود. وي بر پذيرش دانشجوي مشترك، فرصت هاي مطالعاتي كوتاه مدت و بلند مدت،فعاليت هاي آزمايشگاهي،انجام پروژه هاي مشترك علمي پژوهشي، ارسال مقالات علمي اساتيد دانشگاه هاي افغانستان براي چاپ در مجلات معتبر دانشگاه اصفهان، تاكيد و از همكاري هاي علمي دو كشور استقبال نمود.

رييس دانشگاه همچنين با اشاره به برنامه هاي چارچوبي افق 2020 تصريح نمود: طرح هاي تحقيقاتي مشترك بين دانشگاه هاي ايران و افغانستان مي تواند تحت حمايت مالي افق 2020 اروپا  قرار گيرد و در واقع يكي از سياست هايي كه در اين راستا دنبال مي شود اين است كه كشورهاي مهاجر فرست زمينه هاي كاري در كشور خودشان بيشتر شود و به همين دليل از طرح تحقيقاتي آنان حمايت مالي مي شود.   

دكتر طالبي در ادامه به معرفي قطب علمي عرفان دانشگاه اصفهان پرداخت و بيان داشت: قطب علمي عرفان دانشگاه اصفهان به رياست دكتر سيد اصغر ميرباقري فرد يكي از قوي ترين قطب هاي ادبيات كشور است كه در اين زمينه نيز آمادگي همكاري با دانشگاه هاي افغانستان فراهم شده است.

شايان ذكر است، عبدالغفور ليوال سفير جديد جمهوري اسلامي افغانستان در ايران، نيز ضمن بيان ظرفيت هاي همكاري بين دانشگاه هاي دو كشور از حضور دانشجويان كشور افغانستان در دانشگاه اصفهان ابراز خرسندي نمود و اظهار داشت: اين دانشجويان سفراي فرهنگي ايران در افغانستان خواهند بود. وي شهر اصفهان را شهر روياهاي فرهنگي مردم افغانستان دانست و از حضور در دانشگاه اصفهان بسيار ابراز رضايت نمود.

سفير افغانستان همچنين از مقام معظم رهبري براي جذب مهاجرين كشور افغانستان و ادامه تحصيل جوانان اين كشور در ايران تشكر و قدرداني نمود.

وي همچنين ضمن تشكر از مسئولين دانشگاه اصفهان كه علاوه بر ارايه تسهيلات ويژه به دانشجويان افغانستان ، برخوردي نيك و شايسته نيز با اين دانشجويان داشته و خاطره بسيار خوب و دلپذيري از حضور در دانشگاه اصفهان براي آنان ساخته اند اظهار داشت: در حال حاضر كشور افغانستان در بخش رشته هاي علوم انساني مانند علوم سياسي و روابط بين الملل اشباع شده است و ما بيشتر تمايل داريم كه در رشته هاي علوم پايه، راه سازي،كشاورزي، مديريت، اقتصاد ،كتابداري، زمين شناسي و مهندسي با دانشگاه هاي ايران همكاري داشته باشيم. وي همچنين خواستار تسهيلات بيشتر براي دانشجويان افغانستان در دانشگاه اصفهان شد.

در ادامه آقاي جمال انصاري مسئول علمي و دانشجويي سفارت افغانستان نيز تصريح نمود: ما داراي يگانگي فرهنگي هستيم نه شباهت فرهنگي و آن چه ما بايد انجام دهيم شناخت بيشتر از يكديگر است كه اميد است در اين راستا موفقيت هاي بيشتري كسب نماييم.

گفتني است در اين ديدار دكتر طالبي رييس دانشگاه اصفهان، دكتر شاقول معاون آموزشي دانشگاه، دكتر طيبي مدير دفتر همكاري هاي علمي و بين الملل، دكتر مجيد مقدم سرپرست دانشجويان خارجي از دانشگاه اصفهان و آقايان عبدالغفور ليوال سفير افغانستان در ايران،محمد اسلام دره يي مستشار سفارت، جمال انصاري مسئول علمي دانشجويان،حجازي و فضل الدين شهاب نيز از سفارت افغانستان حضور داشتند و بعد از بحث و گفتگو بر تحكيم روابط في مابين تاكيد نمودند.

 

 

 

 

 

تاریخ:
1398/05/09
تعداد بازدید:
308
منبع:
Powered by DorsaPortal