روابط عمومی

iran flag اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملّی و امنیّت ملّی
امروز : 02 مهر 1405
  • تاریخ انتشار : 1405/06/31 - 13:17
  • تعداد بازدید : 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
ثبت آثار موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان

۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

در پی برگزاری شورای ملی ثبت اموال منقول کشور و با تلاش کارشناسان و مسئولان مربوطه، ۶ اثر تاریخی و فرهنگی نفیسِ نگهداری‌شده در موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان، به عنوان میراث ملی ایران به ثبت رسیدند. این دستاورد، گامی مهم در جهت شناسایی، مستندسازی و صیانت از گنجینه‌های ارزشمند علمی و تاریخیِ دانشگاه اصفهان محسوب می‌شود.

۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

 

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه اصفهان، در جریان بررسی پرونده‌های آثار منقول در شورای ملی ثبت اموال منقول کشور، مجموعه‌ای از آثار تاریخی و فرهنگی استان اصفهان واجد شرایط ثبت ملی شناخته شدند که در این میان، سهمِ درخورتوجهی به گنجینه‌های دانشگاه اصفهان اختصاص یافت.

بر اساس این گزارش، ۶ اثرِ ارزشمندِ موجود در «موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان»، به دلیل دارا بودن شاخصه‌های بارز تاریخی، هنری و فرهنگی در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفتند. این آثار گران‌بها که بخشی از هویت دانشگاهی و فرهنگی ایران را نمایندگی می‌کنند، عبارتند از:

۱. کتاب آتشکده آذر: نسخه‌ای ارزشمند از میراث مکتوب ایران.

۲. بیاض تاج‌الدین احمد وزیر: اثری تاریخی که ارزش پژوهشی بالایی دارد.

۳. کتاب الشمسیه فی‌الاصول الحسابیه و التحفه الشاهیه: نشان‌دهنده غنای علمی و دانش ریاضیات در تاریخ تمدن ایرانی.

۴. قرآن کریم به خط محمدابراهیم قمی: نمونه‌ای فاخر از هنر خوشنویسی اسلامی.

۵. دفتر یادبود دانشگاه اصفهان: سندی ماندگار از تاریخِ حضور شخصیت‌ها و تحولات این دانشگاه.

۶. مشعل یادبود دانشگاه اصفهان: نمادی نمادین از مسیر علمی و آموزشی این نهاد کهن.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان ضمن تأیید این خبر، ثبت این آثار را نتیجه تهیه و تکمیل پرونده‌های ثبتی توسط تیم‌های کارشناسی و پیگیری‌های مستمر مسئولان و امینان اموالِ موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان دانست.

ثبت این آثار در فهرست میراث ملی، علاوه بر صیانت فیزیکی و قانونی از آن‌ها، جایگاه موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان را به عنوان یکی از مراکز مهم حافظه تاریخی و فرهنگی کشور تثبیت می‌کند. دانشگاه اصفهان، ضمن ارج نهادن به تمامی دست‌اندرکاران این فرآیند، امیدوار است که این مسیرِ مستندسازی و حفاظت از مواریث فرهنگی، با قدرت ادامه یابد تا بخش‌های بیشتری از گنجینه‌های این دانشگاه کهن به جامعه علمی و فرهنگی کشور معرفی گردد.

بنا به گفته دکتر سیدمسعود سید بنکدار رئیس موزه و مرکز اسناد روند ارائه و پیشنهاد آثار موزه و مرکز اسناد دانشگاه به منظور ثبت درخواست آثار ملی ایران ادامه خواهد داشت و برای سال جاری نیز تعدادی دیگر از نقاشی ها و منسوجات ارزشمند همراه با نسخ خطی دانشگاه اصفهان جهت ثبت در فهرست آثار ملی ایران به وزارت میراث فرهنگی معرفی خواهند شد.

کلمات کلیدی
تبسم فارسی مدان
خبرنگار :

تبسم فارسی مدان

تصاویر

۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد ۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد ۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد ۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد ۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد ۶ اثر ارزشمند موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروزرسانی: 1405/06/31 13:17

دسترسی سریع

تنظیمات قالب

تنظیمات قالب

vazir
estedad
shabnam
sahel
کنتراست تیره
کنتراست روشن
کنتراست بالا
اشباع رنگی بالا
سیاه و سفید
اشباع رنگی کم
بدون فیلتر
کوررنگی سبز
کوررنگی قرمز
کوررنگی آبی
تک رنگ بینی