۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير

دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، مهم ترين ركن توسعه دانشگاه

رييس دانشگاه اصفهان در مراسم معارفه مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه بر نقش مهم و كليدي اين دفتر در شناسايي مولفه هاي دانشگاه نسل چهارم تاكيد نمود


رييس دانشگاه اصفهان در مراسم معارفه مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه بر نقش مهم و كليدي اين دفتر در شناسايي مولفه هاي دانشگاه نسل چهارم تاكيد نمود.

به گزارش وب سايت خبريuinews مراسم معارفه مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه و تكريم از زحمات دكتر بهمن زماني با حضور رييس دانشگاه، معاون پژوهش و فناوري،رييس دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و جمعي از مديران ارشد دانشگاه در محل سالن اجتماعات معاونت پژوهش و فناوري برگزار شد.

شايان ذكر است دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه اصفهان در اين مراسم ضمن معرفي دكتر آرش شاهين به عنوان مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه، ايشان را فردي شايسته دانست كه با تجارب مديريتي كه در بخش هاي مختلف دانشگاه داشته مي تواند در مسير جديد نيز همگام با سياست هاي توسعه دانشگاه گام بر دارد . وي از خدمات و فعاليت هاي دكتر زماني كه تحولات قابل توجهي را در اين حوزه ايجاد نموده، تقدير به عمل آورد و ايشان را فردي با سابقه ي بسيار خوب مديريتي در حوزه هاي پژوهشي دانست كه با نظم كاري خاص، در مدت تصدي مديريتي خود، تحولات موثري را در راستاي تعامل دانشگاه با صنايع ايجاد نمود.

بنا به گزارش مذكور دكتر طالبي ضمن اشاره به دانشگاه هاي نسل اول، دوم و سوم اظهار داشت: امروزه مسئله تجاري سازي علوم انساني در كنار علوم مهندسي بسيار حائز اهميت است. به منظور حمايت از رشته هاي علوم انساني و ايجاد دانشگاه تمدن ساز و هويت آفرين بايد با گذر از دانشگاه هاي نسل سوم به سمت دانشگاه هاي نسل چهارم حركت نمود.

وي همچنين تصريح نمود: دانشگاه ها از بدو تاسيس تا كنون در 4 دسته ي دانشگاه هاي آموزش محور،پژوهش محور و فناور و كارآفرين قرار گرفته اند و در حال حاضر دانشگاه هاي كشور به سمت دانشگاه هاي نسل چهارم كه كارآفرين هستند و محصولات آن ها در خدمت جامعه مي باشد، حركت مي كنند.

دانشگاه هاي ماموريت گرا مرزهاي دانش را مي شكنند

دكتر طالبي حركت به سمت پژوهش هاي جامعه نگر را توصيه و تصريح نمود: دانشگاه هاي ماموريت گرا مرزهاي دانش را مي شكنند و علاوه بر نيازهاي صنعت و جامعه براي رفع نيازهاي سال هاي آتي بشر نيز تلاش مي نمايند.

رييس دانشگاه در ادامه بر نقش محوري دفتر ارتباط با صنعت و جامعه تاكيد و افزود: براي شناسايي جايگاه واقعي دفتر ارتباط با صنعت و جامعه بايد بازنگري هايي انجام و جايگاه اين دفتر در دانشگاه نسل چهارم مشخص و وظايف آن مورد ارزيابي قرار گيرد.

در ادامه دكتر رسول ركني زاده معاون پژوهش و فناوري نيز  اظهار داشت: سقف تراز ارتباط با صنعت و جامعه و دانشگاه با مديريت دكتر زماني افزايش قابل توجهي يافت و با شيوه نگرش ايشان، اين دفتر به يك دفتر محوري تبديل شد.

وي به كارگيري نيروهاي خوب كارشناسي و بهره مندي از خلاقيت اين نيروها را از نكات مثبت مديريتي دكتر زماني قلمداد و از زحمات ايشان تقدير نمود.

معاون پژوهش و فناوري در ادامه دكتر آرش شاهين مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه را نيز از افتخارات دانشگاه دانست كه بدون ترديد با تلاش و همتي كه دارند ثمرات ارزنده اي براي دانشگاه رقم خواهند زد.

لازم به ذكر است در اين مراسم دكتر زماني نيز ضمن ارايه گزارش مبسوطي از عملكرد دفتر ارتباط با صنعت و جامعه از زحمات مسئولين، مديران و كاركنان اين حوزه تشكر نمود. وي همچنين افزود: تغيير رويكرد در دانشگاه يكي از مهم ترين فعاليت هاي اين دفتر بوده كه حركت دانشگاه به سمت نسل چهارم را تسهيل نموده است.

وي اصلاح ساختار در دفتر ارتباط با صنعت، به كارگيري يك استاد ارتباط با صنعت در هر دانشكده، دست يابي به اثر بخشي طرح هاي پژوهشي دانشگاه و كسب رضايت جامعه را از جمله اهداف اين دفتر قلمداد و بر اين مهم تاكيد نمود.

دكتر زماني همچنين در ادامه حركت به سمت طرح هاي كلان را بسيار ضروري دانست و افزود: به لحاظ آماري طرح هاي دانشگاه رشد بسيار خوبي در تعداد و مبلغ، داشته اند.

وي در ادامه، به روز رساني سامانه نگين پژوهش، مكانيزه كردن قراردادها، افزايش پرسنل دفتر،تنظيم آيين نامه هاي جديد و كارآمد،ارتباط منسجم با صنايع بزرگ،نظارت و ارزيابي واحد هاي پژوهشي را بخشي از فعالت هاي دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانست و بر نقش كليدي و موثر اين دفتر در جامعه تاكيد نمود.

همچنين دكتر آرش شاهين مدير ارتباط با صنعت و جامعه نيز ضمن تشكر از حسن اعتماد رييس دانشگاه و همچنين زحمات دكتر زماني، به تحليل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهديد ها در روابط بين دانشگاه و صنعت پرداخت. وي اين تحليل را براي تعيين استراتژي هاي توسعه روابط بين صنعت و دانشگاه لازم دانست و افزود: بر اين اساس تحليل هاي مورد نظر در سه سطح دانشجويان، دانشگاه و صنعت صورت مي گيرد. بر اساس آن سطح رابطه بين دانشگاه و صنعت تعريف مي شود به گونه اي كه اين استراتژي ها در چهار نوع قابل تعريف اند. همچنين انواع همكاري ها در هر استراتژي در قالب فعاليت هاي آموزشي،خدماتي و مشاوره اي پژوهشي و حمايت مالي از طرف صنعت قابل تعريف است.

وي، همكاري هاي ويژه، همكاري از راه دور،همكاري بر اساس درك متقابل، همكاري توسعه يافته را از انواع استراتژي هاي مورد نظر دانست.

دكتر شاهين، نوآوري باز را لازمه توسعه تعامل بين دانشگاه و صنعت دانست و اين سبك از نوآوري كه منابعش فراتر از درون سازمان و بازارش فراتر از يك بازار خاص است را نياز مند زير ساخت هايي مانند توسعه شبكه هاي واسطه دانشگاه و صنعت، انعطاف پذيري و تعامل به نوآوري باز در ساختار سازماني،توسعه فعاليت هاي شبكه اي در صنعت و دانشگاه، ارتقاي اعتماد با درك متقابل بيشتر،تعريف مكانيزم يادگيري از فعاليت هاي شبكه اي، توسعه همكاري از طريق ايجاد ظرفيت هاي مشترك و تغيير و تحول در فرهنگ سازماني دانست.

مدير ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه، همچنين به شاخص هاي انتقال دانش و عوامل كليدي موفقيت نيز اشاره نمود و خواستار همكاري همه جانبه دانشگاه در راستاي ارتقاي سطح كمي و كيفي دستاوردهاي دفتر ارتباط با صنعت و جامعه براي كسب موفقيت هاي بيشتر دانشگاه شد.  

گفتني است در پايان اين مراسم، از سوي دكتر هوشنگ طالبي با اهداي لوح از زحمات دكتر بهمن زماني تقدير و حكم انتصاب دكتر آرش شاهين به عنوان مدير دفتر ارتباط با صنعت و جامعه به ايشان اهدا شد.  

 
 

 
 
 
تاریخ:
1398/05/15
تعداد بازدید:
1073
منبع:
Powered by DorsaPortal