۱۴۰۳ دوشنبه ۳۱ ارديبهشت

امضاي تفاهم‌نامه پيشنهادي راه‌اندازي انديشكده دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگاني

تفاهم‌نامه پيشنهادي راه‌اندازي انديشكده دانشگاه و اتاق بازرگاني در راستاي همكاري‌هاي علمي، پژوهشي، كاربردي و كارآفريني، في‌مابين دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان اصفهان امضا شد.

 

 

 

تفاهم‌نامه پيشنهادي راه‌اندازي انديشكده دانشگاه و اتاق بازرگاني در راستاي همكاري‌هاي علمي، پژوهشي، كاربردي و كارآفريني، في‌مابين دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان اصفهان امضا شد.

 

به گزارش وب سايت خبريuinews به‌منظور گسترش همكاري‌هاي علمي، پژوهشي، كاربردي و آموزشي و باهدف بهره‌مندي از ظرفيت‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري طرفين در حوزه‌هاي علم و فناوري، صنايع، معادن و كشاورزي استان، اين تفاهم‌نامه بين دانشگاه اصفهان به نمايندگي  دكتر هوشنگ طالبي رئيس دانشگاه اصفهان و  اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان اصفهان به نمايندگي مهندس مسعود گلشيرازي منعقد و امضا گرديد.

شايان ذكر است دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه اصفهان در جلسه امضاي اين تفاهم نامه كه در سالن اجلاس معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه اصفهان برگزار شد،هدف اصلي از اين تفاهم‌نامه را ارتقاي سطح تعامل دانشگاه و اتاق بازرگاني درجهت تبيين آينده‌پژوهي اقتصاد استان و شناسايي و عارضه‌يابي مشكلات موجود فعالان اقتصادي و همچنين، ارتقاي سطح توانمندي‌‌هاي به‌روز اساتيد دانشگاه در حوزه‌هاي صنعت، معدن، كشاورزي، تجارت و خدمات استان اصفهان و كمك به ايجاد سازوكار لازم براي ارائه پيشنهادها و راه‌حل‌هاي ممكن درجهت رفع مشكلات و بهبود شاخص‌هاي محيط كسب‌وكار دانست.   

 وي اين انديشكده را يك ميزان الحراره براي كسب و كار دانست و افزود: اين انديشكده بايد آينده پژوهانه باشد چرا كه شرايط فعلي كشور مي تواند به عنوان يك مسئله فراروي انديشكده باشد تا راه هاي برون رفت از اين تهديد ها را پيشنهاد و در واقع تهديد ها را به فرصت ها تبديل نمايند.

دكتر طالبي همچنين افزود: استفاده صحيح و به موقع از فرصت ها مي تواند پيشرفت و توسعه را به ارمغان آورد. بدون ترديد اگر سمت و سوي فرصت ها آينده دنيا باشد مي تواند ما را به سمتي ببرد كه حرفي براي گفتن داشته باشيم به عنوان مثال زماني كشور تايوان آينده كامپيوتر در دنيا را به خوبي ديد و با حركت به سمت سخت افزار كامپيوتر توانست به يك برد جهاني دست يابد و يا كشور هند آينده نرم افزار را ديد و موفق شد . ما نيز بايد بازار آينده دنيا را به خوبي ببينيم و با ظرفيت هايي كه داريم برنده اين مسابقه در رقابت جهاني باشيم.  

 

  در ادامه،مهندس مسعود گلشيرازي رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان اصفهان با ابراز خرسندي از امضاي تفاهم‌نامه با دانشگاه اصفهان خاطرنشان كرد: اگر هدف‌گذاري درستي صورت گيرد، دوره گذار از دانشگاه‌هاي صرفاً آموزش‌محور و پژوهش‌محور غيرصنعتي، به دانشگاه‌هاي پژوهش‌محور مبتني بر تأثير در صنعت و تجاري‌سازي صورت خواهد گرفت. وي در ادامه افزود: اسناد بالادستي قطب نماي حركت احتماعي هستند و در روابط فردي، اجتماعي ما تاثيرگذارند. براي فائق آمدن بر شرايط موجود بايد ارتباط منظمي بين بخش هاي مولد اقتصادي و بخش فرهنگي به واسطه بخش علمي كه همان دانشگاه است برقرار گردد.

مهندس گلشيرازي در خصوص موضوع همكاري با دانشگاه اظهار داشت:  بر اساس فرمايش‌ مقام معظم رهبري «دانشگاه بايستي در مسائل مهم مسأله‌يابي كند و هم در حل مسأله كمك كند» و با توجه به اعتقاد طرفين به اين موضوع مهم كه دانشگاه مي‌تواند نقش اساسي و كليدي در اقتصاد ملي كشور و همچنين، اقتصاد مقاومتي داشته باشد، اين تفاهم‌نامه تنظيم و مقرر شد براي دستيابي به اهداف آن، دانشگاه و اتاق بازرگاني مقدمات لازم را براي راه‌اندازي مشترك «انديشكده نوآوري دانشگاه و اتاق بازرگاني» فراهم نمايند.

اين تفاهم‌نامه در 6 ماده و 3 تبصره و در دو نسخه امضا شده و مورد توافق طرفين قرار گرفت.

لازم به ذكر است در اين جلسه دكتر رسول ركني زاده معاون پژوهش و فناوري دانشگاه،دكتر آرش شاهين مدير ارتباط و با صنعت و جامعه، دكتر فقيهيان رييس بنياد حاميان دانشگاه، روساي دانشكده ها  و كارشناسان دفتر ارتباط با صنعت و جامعه نيز حضور داشتند و هر كدام به بيان ديدگاه ها و نظرات خود پرداختند.

 

گفتني است، سرفصل شرح خدمات قابل‌ارائه از سوي طرفين در اين تفاهم نامه عبارت است:

آموزش و توانمندسازي دانشجويان متناسب با نيازمندي‌هاي فعالان اقتصادي

§       هماهنگي دوره‌هاي آموزشي، سرفصل‌هاي درسي و شيوه‌نامه اجرايي ارائه‌شده به دانشجويان با نياز فعالان اقتصادي از طريق مشورت مستقيم با صنايع

§       هماهنگي عقد قرارداد دانشجويان با اعضاي اتاق بازرگاني به‌شرط تعهد پس از فراغت از تحصيل

راه‌اندازي انديشكده مطالعات كاربردي

§       طراحي راهكارهاي شناسايي و توليد نيازهاي اتاق براي طراحي موضوعات و مسأله‌هاي انديشكده

§       انجام مطالعات اقتصادي دانشگاه متناسب با نيازمندي‌هاي اعضاي اتاق

§       تأمين مدرس براي دوره‌هاي آينده‌پژوهي متناسب با نيازهاي كميسيون‌هاي اتاق بازرگاني و بنگاه‌هاي اقتصادي

آموزش افراد شاغل در بنگاه‌هاي اقتصادي

§       برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي شاغلان در بنگاه‌هاي اقتصادي در همان بنگاه

§       برگزاري دوره‌هاي آموزشي مكمل در دانشگاه براي شاغلان در بنگاه‌هاي اقتصادي

ارائه خدمات مشورتي

§       برگزاري جلسات با كميسيون‌هاي اتاق بازرگاني اصفهان براي حضور در جلسات بنا به درخواست كميسيون‌ها

عارضه‌يابي

§       بازديد از بنگاه‌هاي اقتصادي با هدف خلق نياز، شناسايي مسأله‌ها مبتني بر نياز، بررسي عارضه‌هاي موجود و يا احتمالي آنها

§       ارائه راهكارهاي عملياتي براي حل مسأله به بنگاه‌هاي اقتصادي و راهبري كردن تا حصول نتيجه

§       تحليل فرايندهاي سازماني و ارائه راهكار براي بهبود و ارتقاي كيفي آنها

§       تشكيل كارگروه‌ها و كميته‌هاي علمي و فني براي عارضه‌يابي صنايع

انجام پايان‌نامه‌ها و طرح‌هاي پژوهشي

§       مشاركت دانشگاه در تعيين اولويت‌هاي پژوهشي اتاق

§       انتخاب موضوع و تدوين پايان‌نامه‌ها بر اساس نياز اعضاي اتاق بازرگاني با نظارت يك بنگاه اقتصادي به‌صورت مستقيم و در نهايت، پذيرش در صورت تأييد آن توسط فعال اقتصادي

§       انجام طرح‌هاي پژوهشي بر اساس نياز اعضاي اتاق و با نظارت مستقيم آن در راستاي حل عارضه‌ها )هزينه با احتساب كسر ساعات موظفي اساتيد توافق خواهد شد.(

§       همكاري در انتشار برونداد طرح‌هاي پژوهشي مشترك در قالب مقاله، كارگاه، ثبت پتنت و مواردي از اين قبيل طبق ضوابط طرفين

 حضور در بنگاه‌ها

§       اساتيد به‌صورت منظم يك يا چند روز از هفته بنا به نياز فعالان اقتصادي در بنگاه اقتصادي حضور يافته، بر نحوه عملكرد سيستم سازمان نظارت و در صورت نياز با هماهنگي مديرعامل، آن را اصلاح نمايند.

§       تعريف دوره‌هاي مشترك فرصت تحقيقاتى خارج كشور با تمركز بر نيازهاى صنايع داخلى با همكارى و طراحى مشترك اتاق بازرگاني و دانشگاه

برگزاري دوره‌هاي آموزشي تخصصي

§       برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي مديران عامل شركت‌ها

§       نيازسنجي دوره آموزش براي اتاق

§       همكاري در برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و پژوهشي طبق ضوابط طرفين

§       همكاري اتاق در جذب حمايت‌هاي مالي همايش‌هاي مشترك

§       همكاري در برگزاري رويدادهاي بين‌المللي شامل همايش‌ها، برگزاري كارگاه و بازديدها طبق ضوابط طرفين

بهره‌مندي از حقوق مالكيت

§       همكاري در زمينه خريد با تخفيف حقوق مالكيت ثبت‌نشده دانشگاهيان، براي ثبت و استفاده در صنايعي كه به آن نيازمندند و يا موجب ارتقاي سطح كيفي عملكرد در آنها مي‌شود.

§       ارائه تضاميني براي حفظ اسرار صنايع

§       سرمايه‌گذاري مشترك در ثبت و تجاري‌سازي پتنت

 همكاري از طريق واحدهاي تحقيق و توسعه و مراكز پژوهشي

§       استقرار بخشي از مراكز پژوهشي دانشگاه در صنايع براي آشنايي نزديك و ملموس با مشكلات و نيازهاي آنها

§       همكاري با صنايع براي استفاده از امكانات دانشگاهي (ازجمله علمي و آزمايشگاهي) در دانشگاه

§       همكاري در توليد محتواي علمي موردنياز اتاق بازرگاني اصفهان و بنگاه‌هاي اقتصادي

§       همكاري در راه‌اندازي آزمايشگاه‌هاي تخصصي به كمك صنايع طبق توافق طرفين

§       استفاده از ظرفيت‌هاي موجود طرفين در قالب دوره‌هاي كارورزي و كارآموزي

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ:
1398/10/28
تعداد بازدید:
972
منبع:
Powered by DorsaPortal