۱۴۰۳ يکشنبه ۳۰ ارديبهشت

افتتاح "ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان "با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهور

دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري در آستانه فرا رسيدن دهه فجر، در راس هياتي به منظور بازديد از روند انجام پروژه ها و طرح‌هاي نوآورانه، فناورانه مراكز علمي و شركت‌هاي دانش بنيان و استارتاپي استان اصفهان، ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان را نيز افتتاح نمود.

دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوري در آستانه فرا رسيدن دهه فجر، در راس هياتي به منظور بازديد از روند انجام پروژه ها و طرح‌هاي نوآورانه، فناورانه مراكز علمي و شركت‌هاي دانش بنيان و استارتاپي استان اصفهان،  ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان را نيز افتتاح نمود. 

 
 

به گزارش وب سايت خبريuinews دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهور و هيات همراه در مراسم افتتاحيه ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان، اين دانشگاه را به عنوان يكي از بزرگ ترين و مهم ترين مراكز علمي ايران قلمداد و بر حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از مراكز رشد فناوري و شركت هاي دانش بنيان تاكيد نمود. وي با بيان اين كه اقدام هاي خوب و موثري از سال گذشته تا كنون در مركز نوآوري صنايع سرگرمي صورت گرفته است اظهار داشت: دانشگاه اصفهان به عنوان يك دانشگاه پيشرو در فراهم آوردن زيرساخت هاي استارتاپي به منظور فعاليت سازنده جوانان عملكرد بسيار خوب و مثبتي داشته است . وي در ادامه افزود: اين اراده دانشگاه اصفهان در پيشبرد امور محوله، مسئوليت ما را دوچندان نموده است. دكتر ستاري همچنين از حمايت همه جانبه معاونت علمي و فناوري رييس جمهور از طرح هاي پيشنهادي دانشگاه اصفهان در تكميل و توسعه ناحيه نوآوري و فناوري اين  دانشگاه خبر داد و بر اين مهم تاكيد نمود.

 

شايان ذكر است در اين مراسم دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه اصفهان نيز ضمن ابراز خرسندي از حضور و حمايت همه جانبه معاون علمي و فناوري رييس جمهور از (ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان) اظهار داشت: با حمايت هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مركز بازي هاي رايانه اي در دانشگاه اصفهان راه اندازي و اولين ساختمان ناحيه فناوري در اين دانشگاه افتتاح شد.

وي تصريح كرد: تفاوتي كه دانشگاه اصفهان با ديگر دانشگاه ها مانند دانشگاه شريف دارد اين است كه اين ناحيه نوآوري در گران قيمت ترين نقطه شهر قرار دارد و نمي توانيم مانند دانشگاه شريف طرح همراهي بخش خصوصي در اطراف دانشگاه را پياده سازي كنيم و يا مانند دانشگاه تهران از لحاظ مالي نمي‌توانيم تمام واحدهاي مجاور را براي كمك به اين ناحيه خريداري كنيم.

رئيس دانشگاه اصفهان تاكيد كرد: ناحيه نوآوري و فناوري ضمن اين كه در مالكيت دانشگاه است با كاربري نوآوري خود مي تواند استارتاپ ها و شركت هاي مختلف را در خود جاي دهد. هدف ما تنها آموزش، پژوهش و كارآفريني نيست، بلكه در سطحي بالاتر به اثرگذاري بر جامعه خود چشم دوخته ايم . دانشگاه نسل چهارم با هدف درآميختگي فرهنگي با جامعه خود و گستره نيازهاي جامعه اعم از فناورانه، اجتماعي و ساير نيازهاي اساسي، سعي در حل مشكلات جامعه دارد.  

 

 لازم به ذكر است دكتر جواد راستي رييس مركز نوآوري صنايع سرگرمي و رييس مركز رشد و نوآوري دانشگاه اصفهان در اين مراسم ضمن سپاسگزاري از حمايت هاي دكتر ستاري معاونت علمي و فناوري رييس جمهور و حمايت ها و پشتيباني دكتر طالبي رييس دانشگاه، دكتر رسول ركني زاده معاون پژوهش و فناوري و دكتر ولي اله ميرخاني معاون اداري و مالي دانشگاه اظهار داشت: از سال 1392 با راه اندازي كارگروه بازي هاي رايانه اي متشكل از اعضاي هيات علمي علاقه مند به حوزه استراتژيك، ثروت آفرين و پر مخاطب بازي هاي رايانه اي، پاي در راهي نهاد كه از سال 1395 با سرمايه گذاري مشترك معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و دانشگاه اصفهان با راه اندازي مركز تخصصي بازي هاي رايانه اي در فضاي كمتر از 200 متر با سرمايه اي بالغ بر سيصد ميليون تومان، رنگ و بويي ديگر به آن داد. برگزاري ده ها رويداد بازي سازي، كارگاه و دوره ي آموزشي و 4 دوره كنفرانس بين المللي، گوشه اي از فعاليت هاي دانشگاه اصفهان در اين حوزه است. از سال 1397 دانشگاه اصفهان به توسعه ي مركز بازي هاي رايانه اي همت گماشت و با سرمايه گذاري بيش از 3 ميليارد تومان و جلب حمايت يك ميليارد توماني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در فضايي بالغ بر 1500 متري در دانشكده ي بازسازي شده ي روانشناسي قديم در محيطي زيبا و جذاب و با هدف توسعه ي فعاليت هاي هدفمند خود، مركز نوآوري صنايع سرگرمي را راه اندازي كرد كه علاوه بر بازي هاي رايانه اي، گستره ي بزرگتري از كسب و كار هاي مبتني بر سرگرمي را در بر مي گيرد. در مركز نوآوري صنايع سرگرمي دانشگاه اصفهان فضاي مشترك كاري تيمي، آزمايشگاه واقعيت مجازي/افزوده/تركيبي، آزمايشگاه بوردگيم،استديو توليد انيميشن،آزمايشگاه ثبت حركات،آزمايشگاه تست عملكرد، استديو صدا و موسيقي،كلاس هاي آموزشي، سايت مجهز، رندرفام،اتاق جلسات،اتاق هاي استراحت، غذاخوري مجهز و امكانات ديگر داريم كه همه در اختيار كساني است كه علاقه و پشتكار و انگيزه خود را براي درآمدزايي از حوزه ي سرگرمي متمركز كرده اند.

دكتر راستي در ادامه افزود: بازسازي ساختمان جديد مركز رشد و كارآفريني دانشگاه اصفهان كه در زميني بالغ بر 6000 متر مربع بنا شده و متراژ بناي آن 200 متر است از بهمن 1397 با اعتباري بالغ بر سي ميليارد ريال آغاز شد و در مرداد 1398 به مركز رشد تحويل گرديد و با اعتباري بالغ بر هشتصد ميليون تجهيز شد. اين ساختمان در حال حاضر داراي 100 متر فضاي ستادي،700 متر فضاي دفتري براي واحد هاي فناور و 300 متر فضاي عمومي است( بخشي از ساختمان در اختيار مركز نوآوري صنايع سرگرمي دانشگاه اصفهان است ) و شامل 55 دفتر اختصاصي( از مساحت 15 تا 35 متر)، دو فضاي استراحت ويژه آقايان و خانم ها،يك فضاي همنشيني،دوآبدارخانه و يك تالار وسيع براي برگزاري رويدادها و كارگاه ها و دوره ها مي باشد. وي در ادامه در خصوص نخستين Fablab دانشگاهي كشور نيز اظهار داشت: Fablab به يك فضاي كار اشتراكي در زمينه ساخت ديجيتال و غير ديجيتال گفته مي شود كه با هدف گردهم آوردن افراد مستعد با علاقه هاي مشترك در زمينه هاي مكانيك ، الكترونيك،روباتيك، كامپيوتر و برنامه نويسي،هنر و معماري،طراحي و ساخت صنعتي و حتي زمينه هاي فناورانه بنا مي شود.در حال حاضر قرارداد راه اندازي يك Fablab در مساحتي بالغ بر 300 متر در كنار مركز رشد منعقد شده و فضاي مزبور در حال بازسازي و تجهيز است تا ان شااله با راه اندازي قريب الوقوع آن نقش مهمي در رونق اكوسيستم كارآفريني دانشگاه اصفهان و نيز ارايه خدمات به واحد هاي فناور مستقر در مركز رشد داشته باشد. گفتني است اين مجموعه نخستين Fablab دانشگاهي كشور است. دكتر راستي همچنين افزود: در حال حاضر كريدور جامع دانش نيز در مركز رشد با هدف آموزش كارآمد به دانش آموزان راه اندازي شده است و همچنين شتاب دهنده صنايع خلاق اصفهان كه با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در دانشگاه اصفهان با هدف حمايت از كسب و كارهاي خلاق در سال 1398 تاسيس شد، درصدد است از شاخه هاي زير در صنايع خلاق حمايت كرده و آن ها را به صورت خوشه هاي مجزا سازماندهي كند. خوشه طراحي لباس،طلا و جواهر،موسيقي،انيميشن،سينما،صنايع دستي و هنرهاي تجسمي.

. گفتني است ناحيه نوآوري و فناوري دانشگاه اصفهان در مساحت 32 هكتار شامل مركز نوآوري صنايع و سرگرمي، مركز رشد و نوآوري، كريدور جامع دانش، نخستين Fablab دانشگاهي كشور و شتاب دهنده ي صنايع خلاق به منظور حمايت از نوآوري و كارآفريني در دانشگاه اصفهان ،صبح امروز (شنبه-19بهمن)، با حضور دكتر سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهور و رئيس بنياد علمي نخبگان، دكتر هوشنگ طالبي رئيس دانشگاه اصفهان و هيات رييسه دانشگاه به طور رسمي افتتاح شد.

 
 

 

 
تاریخ:
1398/11/19
تعداد بازدید:
2099
منبع:
Powered by DorsaPortal