۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۵ آذر

راه اندازي سامانه دوركاري امن در راستاي مقابله با شيوع كرونا

گروه پژوهشي سامانه هاي ارتباطي و امنيت اطلاعات متشكل از اعضاي هيات علمي، فارغ التحصيلان و دانشجويان دانشگاه اصفهان، با همكاري شركت ايده پژوهان اسپادانا مستقر در ناحيه نوآوري دانشگاه اصفهان، در راستاي وظيفه اجتماعي و علمي خود به منظور مقابله با شيوع ويروس كرونا، اقدام به راه اندازي سامانه دوركاري امن نموده است.

 

گروه پژوهشي سامانه هاي ارتباطي و امنيت اطلاعات متشكل از اعضاي هيات علمي، فارغ التحصيلان و دانشجويان دانشگاه اصفهان،  با همكاري شركت ايده پژوهان اسپادانا مستقر در ناحيه نوآوري دانشگاه اصفهان، در راستاي وظيفه اجتماعي و علمي خود به منظور مقابله با شيوع ويروس كرونا، اقدام به راه اندازي سامانه دوركاري امن نموده است.

به گزارش وب سايت خبريuinews به دنبال شيوع ويروس كرونا در كشور، بسياري از كارمندان و كاركنان ادارات، دفاتر و شركت ها امكان حضور در محل كار براي انجام وظايف خود ندارند. با آغاز طرح فاصله گذاري اجتماعي در كشور، دفاتر و شركت هاي خصوصي و همچنين ادارات دولتي به صورت نيمه تعطيل درآمده اند. چالش اصلي مديران حفظ روند فعاليت كاري و رشد اقتصادي همراه با كاهش حضور كاركنان در محل كار به منظور مقابله با شيوع اين ويروس است. گروه پژوهشي سامانه هاي ارتباطي و امنيت اطلاعات  باهمكاري شركت ايده پژوهان اسپادانا، يك سامانه دوركاري امن طراحي و راه اندازي كرده است كه ارتباط امن كاركنان با دفاتر محل كار و تماس با همكاران را امكان پذير مي سازد.

دكتر مجتبي مهدوي، عضو هيئت علمي دانشگاه اصفهان و مدير عامل شركت ايده پژوهان اسپادانا و عضو گروه پژوهشي سامانه هاي ارتباطي و امنيت اطلاعات در اين باره اظهار داشت: در بسياري از موارد، فعاليت كاركنان منوط به برقراري ارتباط با سرورهاي داخل شركت و سيستم هاي همكاران است، لذا فعاليت فردي كارمند در منزل امكان پذير نيست. علاوه بر اين برقراري ارتباط موثر همكاران و اشتراك نتايج فعاليت ها از ضرورت هاي كار تيمي است. به عبارت ديگر دوركاري كاركنان زماني موثر خواهد بود كه آنها به منابع و ارتباط لازم دسترسي داشته باشند. سامانه دوركاري امن به گونه اي طراحي شده است كه يك پل ارتباطي ميان كاركنان خارج از محل كار با شبكه داخلي شركت برقرار مي سازد. به اين صورت، ارتباط كارمندان با شبكه داخلي شركت در هنگام دوركاري تفاوتي با زمان حضور آنان در محل كار نخواهد داشت. علاوه بر برقراري اين تونل ارتباطي ما امكان برقراري تماس و كنفرانس صوتي از بستر اينترنت را نيز فراهم آورده ايم. اين قابليت براي كاركنان امكان تبادل نظر و انتقال دانش را بدون اتلاف وقت با كمترين هزينه فراهم مي سازد.

دكتر مهدوي افزود: اين سامانه راهكار دوركاري را به عنوان يك سرويس به كاربران ارائه مي دهد. اين ويژگي موجب شده است كه مشتريان نيازي به استفاده از آدرس IP استاتيك يا معتبر نداشته باشند. به اين ترتيب هزينه هاي كاربر به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد يافت. در اين راهكار نيازي به خريد سخت افزارهاي سرور براي استقرار در محل شركت نيست. بدين ترتيب هزينه راه اندازي اين سرويس براي سازمانها و شركت ها با مقياس كوچك بسيار پايين است.

وي با اشاره به نگراني هاي امنيتي در خصوص افشاي اطلاعات و دسترسي غيرمجاز به منابع شركت ها، افزود: برقراري ارتباط از راه دور زماني اثربخش است كه تمامي جنبه هاي امنيتي در نظر گرفته شود و راهي براي نفوذ باقي نماند. ما در ارائه راهكار اين برقراري امنيت را يك اولويت مهم در نظر گرفته ايم. تمامي ارتباطات پس از احراز هويت كاركنان و با بهره گيري از تونل رمزشده برقرار خواهد. رمزنگاري تونل ارتباطي بين كاربران يا كاربر با شركت به صورت انتها به انتها صورت مي­گيرد. وي افزود استفاده از راهكارهايي مانند AnyDesk علاوه بر اشكالات امنيتي ترافيك زياد اينترنت را مصرف مي كند در حالي كه به كمك سامانه طراحي شده اين ترافيك به حد اقل مي رسد. استفاده از Port forwarding و پروتكل RDP (Remote Desktop) نيز منشا مخاطرات زيادي است كه از جمله آنها بازكردن رخنه در داخل سرور ها كامپيوتر هاي سازمان و شركت بر روي انواع باج افزار مانند WannaCry و از دست رفتن اطلاعات سازمان خواهد شد.

 دكتر مهدوي با اشاره به بدعت اين سامانه تاكيد كرد: اين راهكار يك راه حل جامع جهت دوركاري است كه به لحاظ عدم نياز به نصب سرور در سازمان ها و شركت ها تاكنون در سطح كشور نمونه مشابه نداشته است. ارائه يك راهكار جامع برقراري ارتباط امن براي دوركاري مستلزم شناخت صحيح نيازمندي هاي كاربران بوده است. در اين راستا، سعي كرده ايم نظرات كاربران نهايي كه همان كارمندان و كاركنان شركت ها و ادارات هستند را دريافت كنيم و سامانه را بر اين اساس طراحي كنيم. با اين حال، سامانه به گونه اي طراحي شده است كه اعمال تغييرات يا قابليت هاي جديد مطابق نيازمندي كاربران به سادگي امكان پذير است.

مشخصات تيم پرسنل فعال در راهكار جامع دور كاري ارائه اي از گروه پژوهشي رسا (زير مجموعه گروههاي پژوهشي دانشگاه اصفهان) و شركت ايده پژوهان اسپادانا (مستقر در مركز رشد و كار آفريني دانشگاه اصفهان)

 

رديف

نام پرسنل

مدرك تحصيلي

سمت

وضعيت

1

مجتبي مهدوي

دكترا (برق گرايش كامپيوتر) دانشگاه صنعتي اصفهان

مدير، طراح و ايده پرداز اصلي تيم

عضو هيئت علمي دانشكده كامپيوتر دانشگاه اصفهان

2

سارا اختري

كارشناسي ارشد (مهندسي فناوري اطلاعات) دانشگاه اصفهان

مدير پشتيباني

فارغ التحصيل دانشگاه اصفهان

3

شادي كرباسيان

دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه اصفهان رشته فناوري اطلاعات

برنامه نويس

دانشجوي دانشگاه اصفهان

4

اشكان حاج علي اكبري

كارشناسي (رشته كامپيوتر) دانشگاه اصفهان

مدير برنامه نويس

فارغ التحصيل دانشگاه اصفهان

5

مينا كريميان

كارشناسي (كامپيوتر نرم افزار) دانشگاه پيام نور

برنامه نويس

 

6

رسول جمالي

كارشناسي برق دانشگاه آزاد واحد نجف آباد

مسئول اداري مالي

 

 

 

تاریخ:
1399/03/02
تعداد بازدید:
1605
منبع:
Powered by DorsaPortal