چهارمين كنفرانس بين المللي اينترنت اشياء در پاييز 99 به صورت مشترك توسط دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسي، در شهر مشهد برگزار خواهد شد.
به گزارش وب سايت خبريuinews دكتر علي بهلولي دبيركارگروه اينترنت اشياء دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان و عضو كميته علمي چهارمين كنفرانس اينترنت اشيا و كاربردها در گفتگو با واحد خبر روابط عمومي اظهار داشت: اينترنت از زمان پيدايش شاهد تحولات عظيمي بوده است. تجاري شدن اينترنت، پيدايش شبكه هاي اجتماعي و اينترنت اشياء را مي توان سه نسل متوالي از تحولات در دنياي اينترنت دانست.
وي در ادامه افزود: «اينترنت اشياء» فناوري مدرني است كه در آن براي هر شيئي قابليت ارسال داده و يا دريافت فرامين ازطريق شبكههاي ارتباطي فراهم ميگردد. اينترنت اشياء يك فناوري نو ظهور و در حال گسترش است كه اين ظهور و گسترش هر دو حوزه ي تحقيقات، و كاربرد را شامل مي شود. برآوردها نشان مي دهد، در سال 2020 بازار IoT به بالاتر از 300 ميليارد دلار در سال خواهد رسيد. در آينده نزديك، حضور اينترنت اشيا در زندگي روزمره بسيار محسوس خواهد بود. بنابراين و با توجه به نوپايي اين حوزه، سرمايه گذاري علمي و فني در آن مي تواند باعث ايجاد مشاغل نو گردد. تحقيقات علمي در اين حوزه در ايران و جهان به سرعت در حال رشد است.
دكتر بهلولي تصريح نمود: دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه اصفهان از پيشگامان فعاليت علمي در زمينه اينترنت اشياء در كشور به شمار مي رود. فعاليتهاي جدي در حوزه اينترنت اشيا در دانشگاه اصفهان از سال 93 با برگزاري يك پنل كارگاهي از مؤسسه "كانسيل IOT" اروپا آغاز و پس از آن روند برگزاري دورههاي آموزشي و كارگاهها ادامه داشته است. در ادامه فعاليت هاي دانشكده در اين حوزه، در سال 1396 نخستين بار در ايران كنفرانس بين المللي اينترنت اشياء، كاربردها و زيرساخت را برگزار نمود.
دانشكده فني و مهندسي دانشگاه فردوسي مشهد نيز فعاليت هاي مشابهي همچون برگزاري كنفرانس بين المللي اينترنت اشياء و شهر هوشمند در سال 1397 را در كارنامه خود دارد. در همين راستا و در ادامه اين فعاليت ها، اين دو دانشكده اقدام به تجميع دو كنفرانس مذكور و برگزاري كنفرانس بين المللي مشترك با نام «اينترنت اشياء و كاربردها» نموده اند. دانشگاه اصفهان ميزبان سومين دوره اين كنفرانس سالانه در بهار 1398بود و چهارمين دوره كنفرانس در پاييز 99 به صورت مشترك توسط دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسي در مشهد برگزار خواهد شد.
در دانشكده مهندسي كامپيوتر پنج آزمايشگاه تحقيقاتي شامل پردازش سيگنال و اينترنت اشيا، رايانش فراگير، سيستمهاي رايانشي- فيزيكي ، فناوريهاي سلولي نسل 5 و كلان دادهها در حوزه اينترنت اشياء فعاليت دارند.
http://www.spiot.ir
http://iotcomputing.ui.ac.ir/
http://cpslab.ui.ac.ir
http://bigdata.ui.ac.ir/
http://iotlab.ui.ac.ir
كليه فعاليتهاي دانشكده مهندسي كامپيوتر در اين حوزه به صورت تجميع شده در سايت آزمايشگاه اينترنت اشيا، به نشاني iotlab.ui.ac.ir قابل مشاهده است
گفتني است، مقالات فارسي توسط ISC و RICeST ايندكس و مقالات انگليسي توسط IEEE ايندكس خواهند شد
برگزار كنندگان: دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسي مشهد
مهلت ارسال مقالات تا 20 خرداد 99 تمديد شد.
زمان برگزاري: 26 و 27 شهريور 99
http://sciot2020.um.ac.ir/