۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۳ تير

برگزاری نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم و فناوری های زیستی و دانشکده علوم ورزشی

نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم و فناوری های زیستی و دانشکده علوم ورزشی به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، چهارشنبه 22مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:45به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.


 نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم و فناوری های زیستی و دانشکده علوم ورزشی به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، چهارشنبه  22مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:45به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این نشست ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند اعضای هیات علمی در کیفیت برگزاری کلاس های مجازی از حضور در جمع اساتید دو دانشکده ،ابراز خرسندی و بر تعامل و بهره مندی از دیدگاه ها و نظرات سازنده اعضای هیات علمی تاکید نمود.

دکتر طالبی در ادامه ضمن پاسخ گویی به پرسش های اعضای هیات علمی دو دانشکده اظهار داشت: هیات رییسه دانشگاه خواستار بهره مندی از خرد جمعی و ظرفیت های موجود و ارج نهادن به نظرات و مشارکت موثر اعضای هیات علمی در اداره امور دانشگاه و هم اندیشی لازم در این خصوص، می باشد.

رییس دانشگاه در ادامه ضمن ارایه گزارش مبسوطی از افزایش فضای کالبدی در دانشگاه اصفهان اظهار داشت: عدم تخصیص اعتبارات عمرانی تملک دارایی برای توسعه فضای کالبدی از سال 93 تا کنون در این دانشگاه مشهود است و تمام فعالیت های عمرانی از طریق درآمدهای اختصاصی و کمک های خیرین انجام شده است.

وی در ادامه تصریح نمود: ساختمان جدید زیست شناسی از سال 93 به بعد بدون تخصیص اعتبار دولتی، با فضایی معادل 10 هزار متر مربع ساخته شد. دکتر طالبی خواستار عنایت و توجه اعضای هیات علمی به زحمات مجموعه مدیریتی دانشگاه برای اتمام پروژه های عمرانی شد و اظهار داشت: بودجه سالیانه دانشگاه هر سال 15% افزایش می یابد که باید با هزینه های دانشگاه مطابقت داشته باشد ولی در سال گذشته 14.5% بودجه افزایش یافت که به دلیل افزایش هزینه های دانشگاه که شامل حقوق و دستمزد و سایر موارد آموزشی و پژوهشی است، میزان بودجه با هزینه های دانشگاه مطابقت ندارد. بخشی از این مشکلات به دلیل تحریم های ظالمانه و عدم قطعیت در بازار بر می گردد که قدرت خرید دانشگاه ها را نیز کاهش داده است.

دکتر طالبی تصریح نمود: ما به دلیل محدودیت بودجه دولتی، برای تامین نیازهای خود ،گریزی نداریم که دانشگاه نسل چهارم باشیم. زیرا رویکرد دانشگاه های نسل سوم کارآفرینانه است ولی دانشگاه های نسل چهارم رویکردی نوآورانه و جامعه محور دارند. فعالیت های ما نیز باید بر مبنای رفع نیازهای ملی و جهانی طراحی و مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین افزود: یکی از اقدامات موثر و مفید دانشگاه در این راستا ،افتتاح ناحیه نوآوری و فناوری بود. این ناحیه، ضمن این که در مالکیت دانشگاه است با کاربری نوآوری خود می تواند استارتاپ ها و شرکت های مختلف را در خود جای دهد. هدف ما تنها آموزش، پژوهش و کارآفرینی نیست، بلکه حرکت شتابان به سوی دانشگاه نسل چهارم است. دانشگاه نسل چهارم با هدف درآمیختگی فرهنگی با جامعه خود و گستره نیازهای جامعه اعم از فناورانه، اجتماعی و سایر نیازهای اساسی، سعی در حل مشکلات جامعه دارد.

دکتر طالبی در خصوص جذب اعضای هیات علمی نیز تصریح نمود:  دانشگاه های سطح یک، طی دستورالعمل هیات جذب برای تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی از پیمانی به رسمی باید 80% امتیازات ارتقا را در عرض 5 سال ارایه دهند.البته برای سال اول سخت گیری انجام نمی شود چون اعضای هیات علمی جدید الاستخدام باید فرصت نوشتن طرح درس را داشته باشند ولی در سال دوم اگر هیچ مقاله پژوهشی ارایه ندهند تذکر داده می شود. هیات جذب به اندازه کافی انعطاف نشان می دهند و اگر بعد از 3 سال روند پژوهشی این اعضای جدید پیشرفت نکند مجبور به برخورد خواهند شد.

وی در مورد پرسش های مبنی بر کمبود فضای کالبدی دانشگاه اظهار داشت: علی رغم عدم تخصیص ردیف بودجه عمرانی به دانشگاه اصفهان،با تمهیدات لازم موفق شدیم ، بیش از 40 هزار متر مربع که شامل احداث دانشکده علوم تربیتی،زیست و زمین شناسی و ساختمان دهقانی بود را به فضای کالبدی دانشگاه بیفزاییم. وی در ادامه خاطر نشان ساخت: از سال 93 تا کنون بیش از 30 هزار مترمربع  که شامل سه طبقه از ساختمان کتابخانه مرکزی، ساختمان مرکز فاوا و دانشکده علوم تربیتی قدیم، از فضای کالبدی دانشگاه، بازسازی و مورد بهره برداری بهینه قرار گرفته است.

دکتر طالبی در ادامه از فعالیت های پژوهشی دانشکده علوم ورزشی و تحقیقاتی که در این حوزه انجام گرفته و منجر به مرجعیت علمی در دنیا شده است تقدیر نمود.

رییس دانشگاه همچنین، در خصوص افزایش فضای کالبدی دانشکده ها، افزایش کارایی کلاس های مجازی، بهبود زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری سامانه LMS و بهره وری بهتر از این سامانه، افزایش انعطاف و تسهیلات برای اعضای هیات علمی و دانشجویان و افزایش ظرفیت های مجازی دانشکده برای ارتقا در سطح بین المللی  بر تعامل بیشتر اعضای هیات علمی با هیات رییسه دانشگاه تاکید و خواستار ارتباطی دوسویه و تعاملی مستحکم بین همه اعضای هیات علمی، هیات رییسه و دانشجویان شد. وی همچنین از اجرای طرح پایش سلامت در دانشکده ها و بازخوردهای مطلوب آن قدردانی به عمل آورد.

 دکتر شاقول معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی نیز در این جلسه ضمن تشکر از درک صحیح و متقابل اعضای هیات علمی در شرایط فعلی که به یک بحران جهانی تبدیل شده است از همدلی، همکاری و همراهی همه اعضای هیات علمی که در برگزاری مطلوب کلاس ها و امتحانات نیمسال گذشته همت نموده و یاری رسان دانشگاه بودند، تقدیر به عمل آورد.   

معاون آموزشی همچنین تصریح نمود: برنامه ریزی برای نیمسال جدید آموزشی نیز به صورت غیر حضوری است و برای این منظور، زیرساخت های آموزش های مجازی تقویت شده است. با حمایت دکتر طالبی رییس دانشگاه و دکتر میرخانی معاون اداری و مالی اقدام به خرید سرورهای پیشرفته نموده و امیدواریم در نیمسال جدید با تقویت سامانه LMS به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری، نواقص موجود تصحیح و خدمات آموزشی به دانشجویان به نحو مطلوب تری انجام پذیرد.

دکتر شاقول در ادامه تصریح نمود: برگزاری دروس عملی نیز تا جایی که امکان دارد باید به صورت غیر حضوری برگزار شود. وی همچنین اذعان داشت، دانشگاه باید به سمت فراهم آوردن امکاناتی برود که بیش از این آموزش های آن دچار خدشه نشود. با توجه به متفاوت بودن اختصاصات هر دانشکده برای برگزاری دروس عملی باید ارتباط تنگاتنگی با معاونت دانشجویی داشته و در خصوص دروس عملی نیمسال جدید و نیمسال گذشته برنامه ریزی بهینه انجام شود.

دکتر شاقول همچنین اظهار داشت: برای برطرف نمودن مشکل اینترنت دانشجویان مکاتبات پیوسته ای با وزیر ارتباطات انجام شده که دانشجویان بتوانند در هر نقطه از کشور، به صورت رایگان از سیستم LMS دانشگاه استفاده نمایند.

وی در خصوص بحث خرید دوربین و تجهیزات برای فیلم برداری از دروس عملی و بارگزاری آن روی سیستم LMS نیز بیان  داشت: در این خصوص مقرر شده است که به صورت تجمعی امکاناتی فراهم شده و به فراخور نیاز دانشکده ها در اختیار آنان قرار گیرد.

دکتر میرخانی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز پاسخگویی به نیازهای اعضای هیات علمی را از وظایف خود دانست و اظهار داشت: در این شرایط ویژه که باعث افزایش مشکلات شده است ، هم افزایی و همکاری همه دانشگاهیان لازم و ضروری است. وی در ادامه  فرصت های ایجاد شده بعد از تهدید کرونا  را مغتنم دانست و اظهار امیدواری نمود که از این فرصت ها به نحو مطلوب بهره برداری شود. دکتر میرخانی همچنین تصریح نمود: یکی از موارد بهره برداری بهینه از این تهدید گشایش فاز جدیدی از آموزش الکترونیک در دانشگاه بود که به نحو مطلوب و با موفقیت انجام شد.

وی با اشاره به درخواست های دانشکده ها مبنی بر افزایش تجهیزات آزمایشگاهی، افزایش فضای کالبدی و مباحث پشتیبانی اظهار داشت: حوزه معاونت اداری و مالی با تمام توان خود در حل مشکلات مذکور تلاش می نماید. به عنوان مثال برای افزایش فضای کالبدی دانشکده علوم ورزشی، با همکاری دکتر سلطان الحسینی و بهره مندی از خیرین کارهای بزرگی انجام شده است و امیدوارم بتوانیم بحث تکمیل و تعمیر ساختمان ها را به سرعت انجام دهیم.

وی در ادامه برای تجهیز فضای آزمایشگاه های آموزشی و تحقیقاتی دانشکده علوم ورزشی قول همکاری و مساعدت داد.  

دکتر میرخانی همچنین افزود: در بحث خرید های خارجی نیز علی رغم تحریم های ظالمانه و تغییر نرخ ارز، با تمهیدات رییس دانشگاه، اقدام به خرید تجهیزات نمودیم که در این خصوص ریسک های بزرگی انجام شده  و این مهم صرفا به دلیل خدمت رسانی به دانشگاه و مرتفع شدن مشکلات دانشکده ها بوده است.

وی همچنین اذعان داشت: در مقابل قدرتی که خداوند به بشریت عنایت نموده، هیچ کاری سخت و دشوار نیست و در این شرایط حساس که تحریم های ظالمانه از یک طرف و تهدید های بیماری کرونا از سوی دیگر بر جامعه ما حاکم شده، با همکاری و همفکری شما عزیزان و یاری خداوند متعال، از این بحران نیز با سربلندی عبور خواهیم نمود.  

وی در ادامه اظهار امیدواری نمود که با تعامل و همفکری و همکاری اعضای هیات علمی این دانشکده و مدیریت دانشگاه، مشکل ساختمان علوم زیستی را نیز حل و فصل شود.

دکتر میرخانی همچنین ضمن اشاره به افزایش حقوق 35 درصدی برای اعضای هیات علمی و کارکنان اظهار داشت:بار مالی  این افزایش حقوق حدود 50 میلیارد بوده است و این درحالی است که کل بودجه ما 10 میلیارد اضافه شده است و در واقع ما 40 میلیارد نسبت به بودجه 98 منفی هستیم و این در صورتی معقول است که قیمت ها نسبت به سال گذشته یکسان باشد در صورتی که این طور نیست و غیر از افزایش هزینه های کلی دانشگاه، هزینه های تحمیلی مانند خرید الکل، ماسک ، دستکش و سایر تجهیزات بهداشتی نیز به دانشگاه افزوده شده است. همچنین تجهیز زیرساخت های مجازی برای برگزاری کلاس های الکترونیک نیز از دیگر هزینه های تحمیلی دانشگاه است که برای فراهم نمودن آموزش های مناسب برای دانشجویان حائز اهمیت است.     

دکتر میرخانی در ادامه از خرید سرورهای جدید برای تقویت زیر ساخت های آموزش مجازی خبر داد و تصریح نمود: 5 سرور جدید با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تومان برای تجهیز و تقویت سرورهای دانشگاه خریداری و روز شنبه  25 مرداد نصب می شوند.

دکتر رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز اظهار داشت: همه جای دنیا در حال یک پارادایم شیفت جدی هستند و در این راستا  تغییرات اساسی در نحوه اداره دانشگاه ها نیز انجام شده است.  تهدید کرونا به ما این فرصت را داد تا بیاموزیم که در حوزه های پژوهشی از وابستگی های مالی خود به وزارت علوم بکاهیم و استقلال بیشتری داشته باشیم. وی بر حرکت به سمت افزایش پایان نامه های تقاضا محور، سرمایه گذاری از طریق تحقیقات آزمایشگاهی و استفاده بهینه از تحقیقات دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید که منجر به بروندادهای علمی شوند تاکید نمود.

دکتر رکنی زاده آینده آموزش عالی را به شدت در حال تغییر دانست و افزود: دانشگاه باید سوار بر این تغییرات در راستای ارتقا کمی و کیفی خود گوی سبقت را از دیگران برباید.

وی ضمن تاکید بر کارهای تیمی اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از کار های آزمایشگاهی و تحقیقاتی در دنیا به صورت تیمی و گروهی انجام می شود و این مشارکت ها گاهی جنبه جهانی نیز دارد و برای یک تحقیق بسیاری از کشورها با هم همکاری می نمایند.

وی ضمن اشاره به حضور چند دانشگاه مهم در استان بر همکاری تیمی این دانشگاه ها در حوزه های پژوهشی تاکید و خواستار تعامل بیشتر و استفاده مشترک از امکانات یکدیگر در حوزه های مختلف آموزشی و پژوهشی  شد.

دکتر رکنی زاده در ادامه ضمن معرفی ناحیه نوآوری دانشگاه، افزود: در راستای این تغییر نگرش، اقدام به راه اندازی ناحیه نوآوری نمودیم. چرا که سیر  آموزش  و پژوهش جهان در حال تغییر است و شما به عنوان پژوهشگران دانشگاهی نیز باید به نحو مطلوب  با درک شرایط موجود، از این تغییر، بهره برداری نمایید.

دکتر خیام باشی مدیر مرکز فاوا نیز در پاسخ به پرسش هایی مبنی بر افزایش پهنای باند و بحث ترافیک مصرفی اینترنت اظهار داشت: مرکز فاوا از ابتدای شروع سال جدید به شدت پی گیر این مسئله بود که ترافیک مصرفی را به صورت مجانی داشته باشد.بعد از 16 فروردین اقدام به خرید دو سرور نموده و زیر ساخت های مجازی را تا حدودی تقویت نمود و در حال حاضر نیز با خرید 5 سرور جدید و نصب آن امیدواریم مشکلات و نواقص موجود کاهش یافته و کلاس های آموزش الکترونیک  در نیمسال جدید با موفقیت و رضایت بیشتری برگزار شود.

دکتر سعیدی رییس دانشکده علوم و فناوری های زیستی نیز ضمن ارایه گزارش مبسوطی از دستاوردهای آموزشی و پژوهشی دانشکده ، اظهار داشت: دانشکده علوم زیستی به عنوان یک دانشکده جوان دارای 39 عضو هیات علمی است که 27 نفر از آنان دانشیار و 12 نفر استادیار هستند و این نشان دهنده میزان فعالیت این دانشکده است که در راستای دانشگاه نسل چهارم گام های اساسی برداشته است.

وی در ادامه  تجهیز آزمایشگاه ها، تسهیل در تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی، استخدام اعضای هیات علمی جدید، تسهیل در ارایه خوابگاه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، تهیه موادآزمایشگاهی،جلوگیری از تعویق کارهای پژوهشی و خرید تجهیزاتی مانند دوربین برای فیلم برداری از کلاس های عملی و بارگزاری در سامانه برای دسترسی دانشجویان را از جمله درخواست های این دانشکده دانست و خواستار توجه به این مهم شد.  

همچنین دکتر قاسمی رییس دانشکده علوم ورزشی نیز با مروری بر وضعیت فعلی و افق آتی دانشکده اظهار داشت: با توجه به اهمیت  آموزش حضوری برای  دانشکده علوم ورزشی و درخواست های اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشکده، طرحی را به حوزه معاونت دانشجویی ارایه دادیم مبنی بر حضور دانشجویان برای دروس عملی به صورت سه تا یک ماه که در واقع با رعایت پروتکل های بهداشتی در فضای باز انجام شود و در این خصوص منتظر جواب معاونت دانشجویی هستیم.

دکتر قاسمی در ادامه تصریح نمود: اولین دفاع صد در صد آنلاین دانشگاه،  در دانشکده علوم تربیتی با کیفیت بسیار بالا برگزار و مورد رضایت مدیر پژوهشی دانشگاه قرار گرفت.

وی کلاس های عملی را دو دسته شامل کلاس های عمومی و تخصصی دانست و اظهار داشت: کلاس های عمومی چون جز کلاس های سرویسی دانشگاه است ، با مشکلات زیادی برای برگزاری آن مواجه بودیم ولی به عنوان اولین دانشگاه کشور توانستیم این کلاس ها را به صورت غیر حضوری برگزار نماییم.

 لازم به ذکر است  معاونین و مدیران گروه ها و اعضای هیات علمی دانشکده علوم زیستی و فناوری و دانشکده علوم ورزشی، نظرات و دیدگاه های خود را مطرح و متعاقب آن هیات رییسه دانشگاه نیز به پرسش های مطروحه پاسخ دادند و بر تعامل و همکاری های اعضای هیات علمی و هیات رییسه دانشگاه تاکید شد.

تاریخ:
1399/05/23
تعداد بازدید:
905
منبع:
Powered by DorsaPortal