همکاری بین دانشگاهی دانشگاه اصفهان و دانشگاه حکیم سبزواری در طرح تحقیقاتی بازیابی انرژی حرارتی از گازهای گرم خروجی از صنایع به روش ذخیره سازی گرمای نهان
دکترمحمود فرخی عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری هنگام فرصت مطالعاتی در دانشگاه اصفهان تحت نظر دکتر امیر رحیمی و دکتر محمد صادق حاتمی پور اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان، مدلسازی ریاضی سیستم بازیافت و ذخیره سازی انرژی حرارتی اتلافی دودکش‌های صنعتی” را مورد بررسی قرار داد .

دکترمحمود فرخی عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری هنگام فرصت مطالعاتی در دانشگاه اصفهان  تحت نظر دکتر امیر رحیمی و دکتر محمد صادق حاتمی پور اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان، مدلسازی ریاضی سیستم بازیافت و ذخیره سازی انرژی حرارتی اتلافی دودکش‌های صنعتی”  را مورد بررسی قرار داد .

به گزارش وب سایت خبریuinews و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر فرخی در تشریح تازه‌ترین پژوهش خود گفت: امروزه گازهای گرم خروجی از دودکش‌ها، مهمترین منابع اتلاف انرژی حرارتی در صنایع مختلف بویژه در صنایع مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه‌ها است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه حکیم سبزواری با تاکید بر اینکه روش‌های مختلفی برای بازیابی این انرژی تلف شده وجود دارد، ادامه داد: از آن جمله می‌توان به قرار دادن یک بستر پر شده در مسیر جریان گاز خروجی از دودکش اشاره کرد که در این سیستم‌ها انرژی می‌تواند به دو شکل گرمای محسوس و گرمای نهان در بستر ذخیره شود و سپس برای مصارف گرمایشی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در پژوهش حاضر مدلسازی ریاضی سیستم بازیافت و ذخیره سازی انرژی حرارتی اتلافی دودکش‌های صنعتی از طریق استفاده از بسترهای پر شده مد نظر قرار گرفت و نتایج حاصل از مدل سازی با داده‌های آزمایشگاهی اعتبارسنجی شد. مدل‌های اعتبارسنجی شده می‌توانند در بهینه سازی فرآیند، برآورد پارامترها و طراحی سیستم‌های مدل شده در مقیاس صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه پژوهش حاضر، حاصل همکاری با دو نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه اصفهان است و در قالب دوره پژوهشی کوتاه مدت اینجانب در دانشگاه اصفهان به انجام شده، اظهارداشت :. نتایج حاصل از این تحقیق در مجله International Journal of Heat and Mass Transfer با IF = 4.947 به چاپ رسیده که جزو ده درصد برتر مجلات در زمینه تخصصی مورد نظر می‌باشد.

گفتنی است لینک این مقاله از طریق آدرس اینترنتی

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0017931020330611 قابل دسترسی می‌باشد.

1399/07/14