۱۴۰۳ دوشنبه ۳۱ ارديبهشت

اولین نشست هیات اندیشه ورز علم و فن آوری استان اصفهان

اولین نشست هیات اندیشه ورز علم و فن آوری استان اصفهان با حضور دکتر سلیمی معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر هرسیج رئیس ستاد اندیشه ورز استان و اعضای هیات اندیشه ورز، در سالن دکتر رزمجو دانشگاه اصفهان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی، پیرو تصویب و ابلاغ آئین نامه هیأت اندیشه ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف تمرکززدایی، حکمرانی شبکه ای، مسأله محور و استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگانی و تصمیم سازی استان، اولین جلسهٔ هیات با دستور جلسه تبیین کارکرد و اهداف هیات های اندیشه ورز و همچنین تحویل احکام صادر شده توسط ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعضای هیأت استان با مدیریت دانشگاه اصفهان  روز سه شنبه 23 دی 1402 در سالن دکتر رزمجو برگزار شد. 

دکتر سلیمی معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست ضمن معرفی تاریخچه تشکیل شورای انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: رویکرد شورای انقلاب فرهنگی، تشکیل میزهای تخصصی به منظور بهرگیری بهتر از نخبگان علمی کشور است. 

وی در ادامه افزود: نقشه جامع علمی مهمترین سند تحول علمی کشور مُصوب سال 1389 بعنوان سند بالادستی توسعه فناوری دارای 13 راهبرد کلان و 224 اقدام ملی است که اهداف و شاخص‌هایی برای آن مشخص شده است که باید به همه آنها تا سال 1404 دست یابیم.

معاون آموزشی و پژوهشی ستاد علم و فناوری شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از تحولات مهم و مورد تاکید این شورا، تمرکززُدایی و استفاده بهتر از ظرفیت‌های کُل کشور با توجه به ظرفیت‌های مُتنوع موجود است.

دکتر سلیمی تصریح کرد: هیات‌های اندیشه‌ورز بمنظور پیاده‌سازی این تحول ساختاری، تحقق حکمرانی استانی و بهره‌گیری بهتر از ظرفیت‌های کُل کشور در استان‌ها تشکیل می‌شود و بازوی اجرایی ما خواهند بود. سلیمی، تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز را فرصتی استثنایی و مدلی از حکمرانی محلی در حوزه علم و فناوری دانست که در اختیار استان‌ها قرار گرفته است تا فعالتر شوند و در تنظیم اَسناد بالادستی مشارکت داشته باشند

وی با بیان‌اینکه این هیات‌ها با محوریت دانشگاه مادر و مُعین هر استان و قائم مقامی دانشگاه علوم پزشکی تشکیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: همه دانشگاه‌ها و مراکز فعال در چرخه علم و فناوری استان عضو هیات اندیشه‌ورز هستند.

دکتر سلیمی با تاکید بر لزوم تدوین نظام مسائل هر استان و طراحی بسته‌های سیاستی و حکمرانی برای حل آنها با مشارکت هیات‌های اندیشه‌ورز افزود: این بسته‌ها برای تصویب باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد علم و فناوری آن ارسال شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت تدوین بُرش‌های استانی نقشه جامع علمی کشور توسط هیات‌های اندیشه‌ورز استانی گفت: میزهای تخصصی بمنظور بهره‌گیری بهتر از ظرفیت نُخبگان در ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده است.

دکتر هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان نیز در اولین نشست هیأت اندیشه ورز استانی پشتوانه هر کاری را اندیشه و تفکر دانست و افزود: قبل از سیاست گذاری لازم است با پشتوانه تفکر و اندیشه، به تحقق پذیری آن توجه کنیم.

 

ایشان در ادامه افزود: برای تشکیل میزهای تخصصی باید ضمن تقسیم کار بین اعضای هیات اندیشه ورز استان، دبیرخانه ای در دانشگاه اصفهان راه اندازی کنیم. 

 

دکتر هرسیج تصریح کرد: بحث تمرکز زدایی ایده بسیار خوبی است و اعضای شورا با تخصص های مختلف خود، هر کدام مدیریت یکی از میزها را بر عهده خواهند داشت و نظرات و دیدگاه های آن ها جمع آوری و به شورای انقلاب فرهنگی ارجاع می شود. 

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه اظهار کرد: میزهای تخصصی هیأت اندیشه ورز شامل: میز تحول و ارتقا علوم انسانی، میز تحول و ارتقا علوم پایه، میز ارتقا آموزش پزشکی، میز تحول و ارتقا هنر، میز آموزش مهارتی، میز تعاملات علمی و بین المللی، میز جذب و حمایت از بازگشت نخبگان و میز اقتصاد و فرهنگ است که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده است و طی نظرخواهی مجازی، مدیریت میزها مشخص و ابلاغ می شود.  

 

دکتر امیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان نیز، این نشست را یکی از ظرفیت های استان دانست که نخبه ترین افراد استان دور هم جمع شده اند. و بالاترین مرجع تصمیم سازی از آن ها خواسته که در حکمرانی علم و فن آوری کاری انجام بدهند. 

وی در ادامه خواستار بهره مندی از ظرفیت خوب نخبگانی در استان اصفهان شد و تصریح کرد:  یکی از اهداف تشکیل هیات اندیشه ورز استانی، اطلاع از اتاق های فکر جاری و مرتبط استان و هم افزایی و پرهیز از دوباره کاری است. لذا بخشی از وظایف دبیرخانه، رصد اتاق های فکر و اطلاع رسانی است. 

دکتر امیری افزود: ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی و اطلاع از دستور کارهای آن، یکی دیگر از وظایف دبیرخانه است. باید سهم نخبگان استان در تصمیم سازی های علم و فن آوری افزایش یابد.

وی در ادامه گفت:  از زمانی که دکتر هرسیج ریاست دانشگاه را برعهده گرفتند، شبکهٔ نخبگانی ایجاد کردند و این مهم برای احصای مسائل دانشگاه و مشارکت نخبگان در ارایه راه حل ها بسیار مفید بوده است.  

معاون پژوهش و فناوری اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که بعضی از نخبگان تصور می کنند که برای مسائل راه حل دارند ولی وقتی با مدیر اجرایی بحث و گفتگو می کنند متوجهومی شوند که راه حل را نمی دانند بلکه راه حل نما بوده است و حل مسائل بسیار پیچیده تر است. 

وی تصریح کرد: ما باید نخبگان را درگیر مسایلی کنیم که در شورای انقلاب فرهنگی در مورد آن بحث می شود. 

در هر دانشگاهی سعی کنیم مجموعه ای درست کنیم که نخبگان بتوانند در حوزه های مختلف نقطه نظرات خود را مطرح کنند. 

پیشنهاد می شود در هیات اندیشه ورز ضمن رصد مجموعه های موازی و مکمل، ضمن پرهیز از دوباره کاری، مسائل را به اتاق فکر مربوطه ارجاع دهیم و از دانش آن ها بهره مند شویم. 

ما دبیرخانه را در دانشگاه اصفهان ایجاد می کنیم ولی برای خروجی مطلوب، نیازمندیم که تک تک اعضای بزرگوار فعالانه مشارکت کنند.

وی ضمن تأکید بر گسترش ارتباط هیات اندیشه ورز با شورای عالی انقلاب فرهنگی ، گفت: اولین وظیفه هیات را تعیین متولی برای این میزهای تخصصی قرار می دهیم و دانشگاه هایی که درخواست متولی بودن میزها را دارند کتبا اعلام آمادگی کنند تا میزها به آن ها واگذار شود. 

گفتنی است در این نشست اعضای هیات اندیشه ورز استان، سوالات خود را مطرح و دکتر سلیمی به پرسش های مطروحه پاسخ داد.

 
  

 

 
تاریخ:
1402/10/23
تعداد بازدید:
96
منبع:
Powered by DorsaPortal