۱۴۰۴ شنبه ۱۵ تير

مصاحبه با دكتر بهنام مستاجران مسئول كميته ي انرژي هاي تجديدپذير در دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز

دكتر بهنام مستاجران عضو هيات علمي دانشكده علوم و فنآوري هاي نوين و مسئول كميته ي انرژي هاي تجديدپذير در دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز در مصاحبه اختصاصي با واحد خبر روابط عمومي به تشريح اهداف اين كميته پرداخت.


دكتر بهنام مستاجران عضو هيات علمي دانشكده علوم و فنآوري هاي نوين و مسئول كميته­ ي انرژي هاي تجديدپذير در دومين همايش بين المللي دانشگاه سبز در مصاحبه اختصاصي با واحد خبر روابط عمومي به تشريح اهداف اين كميته پرداخت.

 متن مصاحبه به شرح زير است:

جناب آقاي دكتر لطفا ضمن معرفي خودتان، بفرماييد زمينه تحقيقاتي شما چيست؟

مستاجران هستم دكتراي مهندسي شيمي و حدود17 سال است كه در دانشكده علوم و فنآوري هاي نوين و گروه مهندسي انرژي هاي تجديد پذير مشغول به كار هستم و قبل از آن 3 دوره ي فوق دكترا در دانشكده هاي كانادا مونترال و ... داشتم و در زمينه هاي مختلف بخصوص بخش مدل سازي و انرژي يكسري تحقيقاتي را انجام داده ام.

لطفا كميته­ ي انرژي هاي تجديدپذير كه درحال حاضر مسئول آن هستيد را معرفي كنيد؟

اين كميته در جهت انرژي هاي پاك و سبز حركت مي كند و همان گونه كه مي دانيد انرژي هاي تجديد پذير به چند دسته تقسيم مي شوند كه مهم ترين آن ها انرژي هاي خورشيدي هستند كه ما خورشيد حرارتي، خورشيد فتوالكتريك و ... را داريم كه قابليت تجاري شدن و استفاده هستند در زندگي روزمره و بعد از آن انرژي هاي بادي هستند كه در ايران جز انرژي هاي تجديد پذير مهم هستند كه قابليت كاربرد دارند و در كنار آن مي توان از انرژي امواج، انرژي زمين گرمايي و انرژي پيل سوختي هيدروژن را هم نام ببريم.

شرايط اقليمي ايران به گونه اي است كه ما بيشتر از 280 تا 330 روز از سال را در نقاط مختلف كشور آفتاب مستقيم داريم واين انرژي رايگان و تجديد پذير را حيف است كه از آن استفاده نكنيم و بايد يك تكنولوژي به كار گرفته شود كه بتوان از اين انرژي نهايت استفاده را برد و به جاي استفاده از سوخت هاي فسيلي و غيرتجديدپذير مي توان اين انرژي را جايگزين آن كرد و از آلودگي و گرم شدن زمين جلوگيري نمود، چون انرژي هاي تجديدپذير خاصيتي كه دارند اين است كه حرارت اضافي توليد نمي كنند و چرخه حرارتي كره زمين را حفظ مي كنند و خيلي از مشكلاتي كه سوخت هاي فسيلي توليد مي كنند را نخواهند داشت.

فعاليت هايي كه در اين كميته صورت مي گيرند چه مواردي هستند؟

فعاليت هايمان مثل كنفرانس هاي بين المللي كه در زمينه مقاله ها است و محوريت اين مقالات صرافا علمي نيست بلكه جنبه ي اجرايي هم دارند و ارجحيت با كارهايي است كه جنبه ي اجرايي پيدا كرده اند و هدف و محوريت اين كميته در حقيقت كارهاي اجرايي است و صرفا كارهاي علمي و تئوريك نيست.

براي همايشي كه در ارديبهشت ماه قرار است برگزار شود آيا برنامه ريزي خاصي انجام داده ايد؟

برنامه هاي مختلفي داريم از جمله يك نمايشگاه داريم كه روي آن سرمايه گذاري شده و برنامه ريزي هاي خاصي روي آن صورت گرفته، در داخل نمايشگاه پنل هاي تخصصي خواهيم داشت. دعوت از پژوهشگران خارجي و بين المللي از كشورهايي مانند آلمان و آمريكا و ... و متخصصين داخلي از جمله آقاي دكتر مطرح كه در زمينه انرژي هاي تجديد پذير فعال هستند، مورد نظر است و تا كنون تعدادي از مدعوين دعوت شده اند.

به نظر بنده حضور شركت هاي خصوصي و دولتي در اين همايش باعث همكاري هرچه بيشتر دانشگاه و اين شركت ها مي شود. به خصوص شركت هايي كه در زمينه انرژي هاي تجديد پذير، انرژي هاي باد و يا انرژي زمين گرمايي كار كرده اند و فكر مي كنم اگر يكسري همكاري هاي قوي را با شهرداري داشته باشيم خيلي مي تواند موثر باشد چون شهرداري در زمينه به كارگيري انرژي هاي خورشيدي در فضاي سبز موفق بوده است.

و در پايان اميدوارم روزي برسد كه استفاده از انرژي هاي تجديدپذير فراگير بشود، چون واقعا حيف است كه از اين انرژي ها كه به صورت رايگان در اختيار ما قرار دارند استفاده نكنيم.

گفتني است،دكتر بهنام مستاجران عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان با ارايه راه حل علمي در زمينه ماژول جمع كننده انرژي حرارتي در اولين دوره رقابت علمي كنز موفق به كسب عنوان نشان كنز 2018 در حوزه انرژي شد.

شايان ذكر است جايزه مصطفي(ص) نشان عالي علم و فناوري جهان اسلام است كه هر دو سال يك بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا مي شود. اين جايزه به احترام نام پيامبر اسلام(ص) و به دليل تاكيد بسيار آن حضرت به علم آموزي، به نام يكي از القاب ايشان، مصطفي(ص) به معناي برگزيده نام گذاري شده است.

 

 

تاریخ:
1398/01/07
تعداد بازدید:
1767
منبع:
Powered by DorsaPortal