۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

برگزاری نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم جغرافیا و دانشکده عمران و حمل و نقل

نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم جغرافیا و دانشکده عمران و حمل و نقل به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، دوشنبه 6 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:30به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.

 نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده علوم جغرافیا و دانشکده عمران و حمل و نقل به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، دوشنبه 6 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:30به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این نشست ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند اعضای هیات علمی در کیفیت برگزاری کلاس های مجازی از حضور در جمع اساتید دو دانشکده علوم جغرافیا و عمران و حمل و نقل، ابراز خرسندی و بر تعامل و بهره مندی از دیدگاه ها و نظرات سازنده اعضای هیات علمی تاکید نمود.

وی برگزاری همزمان این نشست با حضور دو دانشکده را به فال نیک گرفت و تصریح نمود: امید است دانشگاه جامع اصفهان به سمت( Team work) کارهای تیمی حرکت و مرزهای دانشکده ها برداشته شود و همه با تخصص های مختلف در قالب تیم های تحقیقاتی در راستای ارتقا بخشی به جایگاه دانشگاه اصفهان گام های موثری بردارند.  

دکتر طالبی در ادامه ضمن پاسخ به پرسش های اعضای هیات علمی دو دانشکده اظهار داشت: دانشگاه های سطح یک، طی دستورالعمل هیات جذب برای تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی از پیمانی به رسمی باید 80% امتیازات ارتقا را در عرض 5 سال ارایه دهند.البته برای سال اول سخت گیری انجام نمی شود چون اعضای هیات علمی جدید الاستخدام باید فرصت نوشتن طرح درس را داشته باشند ولی در سال دوم اگر هیچ مقاله پژوهشی ارایه ندهند تذکر داده می شود. هیات جذب به اندازه کافی انعطاف نشان می دهند و اگر بعد از 3 سال روند پژوهشی این اعضای جدید پیشرفت نکند مجبور به برخورد خواهند شد.

رییس دانشگاه در ادامه در خصوص پذیرش دانشجو دکتری تصریح نمود: برای پذیرش دانشجویان دکتری تا سال 1395 از لحاظ قانونی 70% امتحان مصاحبه و 30% امتحان کتبی، ملاک پذیرش بود. از سال 1395 کمیسیون عالی مجلس طرحی را مبنی بر 50% تخصصی و 50% شفاهی را تعیین و در صحن علنی مجلس مطرح و مصوب شد که بر اساس فقط کنکور سراسری دانشجوی دکتری پذیرش شود.

دکتر طالبی در ادامه در خصوص افزایش فضای کالبدی دانشکده ها، افزایش کارایی کلاس های مجازی، بهبود زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری سامانه LMS و بهره وری بهتر از این سامانه، افزایش انعطاف و تسهیلات برای اعضای هیات علمی و دانشجویان و افزایش ظرفیت های مجازی دانشکده برای ارتقا در سطح بین المللی  بر تعامل بیشتر اعضای هیات علمی با هیات رییسه دانشگاه تاکید و خواستار ارتباطی دوسویه و تعاملی مستحکم بین همه اعضای هیات علمی، هیات رییسه و دانشجویان شد. وی همچنین از اجرای طرح پایش سلامت در دانشکده ها و بازخوردهای مطلوب آن قدردانی به عمل آورد.

شایان ذکر است دکتر رسول رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در خصوص بحث تخلفات پژوهشی اظهار داشت: خوشبختانه حرکت ها به سمت دور شدن از تخلفات پژوهشی است و رعایت اخلاق پژوهشی به عنوان یک اصل مهم و اساسی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

دکتر رکنی زاده در ادامه افزود: مفاصا حساب اعضای هیات علمی به سرعت انجام می شود و با پی گیری های مستمر حوزه معاونت پژوهشی، اداره بیمه پذیرفت که کد کارگاه پژوهشی را از بقیه کد ها تفکیک کند .

وی ضمن تاکید بر استفاده از فرصت های مطالعاتی صنعتی اظهار داشت: با امضای قراردادها و تفاهم نامه های مشترک دانشگاه و صنایع اقدامات موثری در بهبود شرایط استفاده از فرصت های مطالعاتی صنعتی انجام شده است.

دکتر رکنی زاده،  در خصوص وظایف اعضای هیات علمی در حوزه های پژوهش و فناوری اظهار داشت:   دانشگاه با حرکت به سوی دانشگاه های نسل چهارم  در حال یک پوست اندازی جدید است و طبیعی است که سیاست های کلان پژوهشی نیز باید در راستای این حرکت برنامه ریزی شود.

  وی بااشاره به منطقه ویژه فناوری در استان اصفهان اظهار داشت: این منطقه  ویژه از فاصله دانشگاه صنعتی اصفهان شروع و تا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بخش شاپور جدید را هم شامل می شود. این منطقه با شعاع 500 متر را به اصطلاح می گویند منطقه علم و فناوری اصفهان. این منطقه  از چندین پهنه تشکیل شده است که یکی از آن ها ناحیه نواوری است که در دانشگاه اصفهان راه اندازی شده است. در واقع این ناحیه ها جایی برای پرورش ایده های نخبگان کشور است.

دکتر رکنی زاده پرواضح ترین بخش برای سرمایه گذاری در کشور را سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فناوری دانست و توجه بر این مهم را ضروری قلمداد نمود و افزود: در بحران ها باید توجه بر روی توسعه پژوهش افزایش یابد. برای این که  پذیرنده دانشگاه نسل چهار باشیم و جا برای اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان و صنعت ایجاد کنیم حضور دو طرفه را می خواهیم. کارهای تیمی باید شکل بگیرد. کشف نیاز دوطرفه صنایع و دانشگاه بسیار مهم است . ما کارهای بزرگ شبکه ای باید انجام دهیم . شبکه هایی که ما قرار است ایجاد کنیم شامل، دانشگاه، شرکت های دانش بنیان و شهر است و چنین شبکه های تعاملی، تولید ارزش می کنند. بحث توانمند سازی شهر و صنعت توسط دانشگاه نیز بسیار ضروری است. دانشگاه به هیچ وجه به بخش خصوصی واگذار نمی شود و ما در تمام حوزه ها از بخش خصوص به دلیل چابکی استفاده و بخش نظارتی و حاکمیتی دانشگاه همواره وجود دارد.

در ادامه دکتر شانه ساز زاده رییس دانشکده عمران و حمل و نقل نیز بر نقش دانشگاه در تولید نیروی انسانی تاکید و اظهار داشت: رشد و توسعه هرکشوری مبتنی بر نیروی انسانی کارآمد آن کشور است. نیروی انسانی عامل توسعه جامعه و دانشگاه نقش کلیدی در تولید نیروی انسانی دارد. وی همچنین افزود: در خوشبینانه ترین حالت ماموریت دانشگاه اصفهان تولید نیروی انسانی به صورت کیفی و کارآمد است.

اگر ماموریت دانشگاه تولید نیروی کیفی است بنابراین ابزارها نیز باید کیفی باشند تا نتیجه قابل قبولی دریافت نمایند. اعضای هیات علمی و کارکنان مهم ترین ابزار این کارخانه مهم انسان سازی هستند .

مرحله بعدی فراهم آوردن امکانات است که آن قدر باید کیفی باشد تا محصول کیفی نیز تولید کند. دکتر شانه ساززاده بر لزوم فراهم آوردن نیروی انسانی، ابزار و امکانات لازم، برای تولید یک محصول کیفی تاکید نمود.   

همچنین دکتر امینی رییس دانشکده علوم جغرافیا و برنامه ریزی نیز با مروری بر وضعیت فعلی و افق آتی دانشکده جغرافیا اظهار داشت: ما نیک آگاهیم که هیات رییسه دانشگاه دغدغه همه مشکلات دانشگاه را دارند و در صدد رفع این مشکلات و فراهم آوردن امکانات بیشتر برای دانشکده ها هستند. وی بزرگترین مشکل دانشکده علوم جغرافیا را کمبود فضای فیزیک برای اعضای هیات علمی، برگزاری کلاس ها و آزمایشگاه های مورد نظر قلمداد نمود و خواستار رفع مشکلات دانشکده شد. وی همچنین با مروری بر وضع موجود دانشکده ،خواستار تجهیز آزمایشگاه های این دانشکده شد و در ادامه محدودیت ها و چالش های دانشکده را نیز مورد ارزیابی قرار داد.

 لازم به ذکر است مدیران گروه ها و اعضای هیات علمی دانشکده علوم جغرافیا و دانشکده عمران و حمل و نقل، نظرات و دیدگاه های خود را مطرح و متعاقب آن هیات رییسه دانشگاه نیز به پرسش های مطروحه پاسخ دادند و بر تعامل و همکاری های اعضای هیات علمی و هیات رییسه دانشگاه تاکید شد.

تاریخ:
1399/05/07
تعداد بازدید:
856
منبع:
Powered by DorsaPortal