۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

برگزاری نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده های شیمی و فیزیک

نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده های شیمی و فیزک به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، چهارشنبه 15 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:50به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.


نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده های شیمی و فیزک به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، چهارشنبه 15 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:50به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این نشست ضمن تبریک عید غدیر خم،فرصت را مغتنم و از اهتمام و همکاری اعضای هیات علمی در برگزاری کلاس های غیر حضوری تشکر نمود. وی اقدامات ارزشمند اعضای هیات علمی و تمهیدات موثر دانشگاهیان در مدیریت بحران را ارج نهاد و در ادامه تصریح نمود: خوشبختانه دانشگاه اصفهان چالش حاصل از بحران کرونا را به عنوان یک فرصت مورد توجه قرار داد و با تمهیدات صحیح، اهداف آموزشی و پژوهشی خود را به صورت غیر حضوری و به همت اعضای هیات علمی متعهد و توانمند خود و با استفاده از سامانه LMS محقق نمود.

دکتر طالبی در ادامه افزود: از 16 فروردین کلاس های غیر حضوری دانشگاه به صورت رسمی آغاز و علی رغم کمبودهایی که در زیر ساخت آموزش های مجازی بود موفق به برگزاری کلاس ها شدیم. رییس دانشگاه در ادامه افزود:علی رغم مشکلات حاصل از تحریم و کمبودهای مالی دانشگاه و قیمت هایی که دستخوش قیمت های ارزی بود، اقدام به خرید چند سرور و تقویت زیرساخت های آموزش های الکترونیک نمودیم. این اقدامات  بلافاصله و بدون درنگ ، از 4 اسفند با اعلام شیوع این بیماری در کشور در دانشگاه اصفهان انجام شد و خرید تجهیزات نیز در ایام تعطیلی نوروز با وجود شرایط سختی که ذکر شد، خریداری و مورد استفاده قرار گرفت. در این راستا جا دارد از همکاری های موثر مرکز فاوا ،مرکز آموزش های الکترونیک، معاونت اداری و مالی و دیگر معاونت های دانشگاه، که برای تحقق این مهم، زحمات فوق العاده را متحمل شدند، قدردانی نمایم. به هر صورت هم اکنون نیز در حال تجهیز بیشتر زیرساخت های آموزش الکترونیک هستیم تا بتوانیم نیمسال جدید را با رضایتمندی بیشتر اعضای هیات علمی و دانشجویان شروع نماییم.

 رییس دانشگاه اصفهان همچنین بیان داشت، آزمون ورودی دوره‌های دکتری تخصصی (Ph.D) سال 99 در هشت گروه آموزشی و 345 کد رشته امتحانی روز پنجشنبه 9 مردادماه با رعایت پروتکل های بهداشتی به نحو مطلوب، برگزار شد و کنکور کارشناسی ارشد روزهای پنج شنبه ، جمعه و شنبه  16 و 17 و 18 مرداد ماه و کنکور سراسری در روز های چهارشنبه 29 مرداد ، پنج شنبه 30 مرداد ، جمعه 31 مرداد و شنبه اول شهریور ماه همزمان با سراسر کشور در دانشگاه اصفهان، برگزار خواهد شد. پیش بینی می شود بسیاری از نتایج تا اول مهر نیاید و ثبت نام دانشجویان جدید الورود با تاخیر انجام شود ولی شروع کلاس های دانشجویان قدیمی از 29 شهریور آغاز می شود که امیدواریم نیمسال جدید را نیز با موفقیت آغاز و ادامه دهیم.

رییس دانشگاه در ادامه در پاسخ به پرسش های اعضای هیات علمی اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا ، تصمیمات دانشگاه به صبر و تامل بیشتری نیازمند است . این تامل و صبر، هم در تصمیم گیری ها و همچنین در اعلام تصمیم نهایی، باید مد نظر قرار بگیرد.

 دکتر طالبی سیاست دانشگاه را سیاست تحول و حرکت به سمت دانشگاه مدرن و نسل چهارم دانست و اظهار داشت: دانشگاه نسل چهارم با هدف درآمیختگی فرهنگی با جامعه خود و گستره نیازهای جامعه اعم از فناورانه، اجتماعی و سایر نیازهای اساسی، سعی در حل مشکلات جامعه دارد. بازار کسب و کار برای دانشجو، تربیت دانشجوی کارآفرین نیاز به تفکر و تلاش مضاعف دارد.

 وی همچنین از اجرای طرح پایش سلامت در دانشکده ها و بازخوردهای مطلوب آن قدردانی به عمل آورد و افزود:  اجرای این طرح با هدف ارتباط بیشتر با دانشجویان و تقویت روحیه این عزیزان صورت گرفت.

رییس دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به نظراتی مانند، بهبود زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری سامانه LMS و بهره وری بهتر از این سامانه، افزایش انعطاف و تسهیلات برای اعضای هیات علمی و دانشجویان و افزایش ظرفیت های مجازی دانشکده برای ارتقا در سطح بین المللی  بر تعامل بیشتر اعضای هیات علمی با هیات رییسه دانشگاه تاکید و خواستار ارتباطی دوسویه و تعاملی مستحکم بین همه اعضای هیات علمی، هیات رییسه و دانشجویان شد

دکتر یوسف شاقول معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی نیز ضمن تشکر از همکاری اعضای هیات علمی از  برنامه های مهمی مانند برگزاری دروس آزمایشگاهی به صورت مجازی و توسعه پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی غیر ایرانی که از سوی دکتر قنبری پیشنهاد شد، استقبال نمود و در ادامه در پاسخ به پرسش های اعضای هیات علمی در راستای اطلاع رسانی دقیق و به موقع برنامه های آموزشی در ایام کرونا، اظهار داشت: حوزه معاونت آموزشی از 4 اسفند اقدام به انتشار اطلاعیه ها ی آموزشی نمود و در ادامه 20 اسفند و بعد از آن در فروردین 99 همواره با انتشار اطلاعیه های آموزشی در صدد شفاف سازی و رفع ابهام برای دانشجویان و اعضای هیات علمی بوده است. در قالب اطلاعیه و نامه ها همیشه سعی کردیم آن نکاتی که لازم است در این شرایط مبهم، به اطلاع همه برسانیم. یکی از مواردی که در تمام اطلاعیه ها آمده، گفتیم که چنانچه وقفه ای در تحصیل و تدوین پایان نامه اعم از تصویب پروپوزال یا تدوین پایان نامه ایجاد شود و خارج از اختیارات دانشجو باشد، به تبع شرایط کرونا، دانشگاه وظیفه خود می داند که جبران کند. در شورای پژوهشی نیز مقرر شده که سعی کنیم این نوع ارفاق و رسیدگی ها هدفمند باشد و تسهیل و تسریع شود. به همین خاطر در کمسیون موارد خاص به اتفاق دکتر حاج حسینی یک مصوبه را گذراندیم که این نوع درخواست ها به صورت جمعی بیاید و نحوه رسیدگی آن سریع صورت بگیرد.

دکتر شاقول تاکید نمود: خوشبختانه فصلی از همگرایی بین حوزه های مختلف از جمله حوزه های آموزش و پژوهش در این زمینه رقم خورده که بسیار کاربردی است. از اساتید راهنما خواسته شده با تماس با دانشجو وضعیت دانشجو را رصد کنند که این امر هم اثر روانی و هم اثر علمی و اجرایی دارد.

وقتی چنین اتفاقی رقم خورده مشکلات کم تر شده است. اگر یک گروه تشخیص داد که همه این ها باید سنوات بگیرند و کمیسیون موارد خاص نیز تصویب کنند منعی وجود ندارد و ما اجرا خواهیم نمود.

دکتر شاقول در ادامه از همکاری دانشکده های شیمی و فیزیک تشکر وتصریح نمود: برای نیمسال آینده به همت دکتر طالبی و دکتر میرخانی ، زیر ساخت های سامانه lms  تقویت شده است و امیدواریم مشکلات کمتری در این نیمسال وجود داشته باشد.

کارگروه هایی برای مطالعه نقاط ضعف تشکیل دادیم که در بخش زیرساخت ها، تولید محتوی و نحوه نظارت و ارزیابی، نظرات کارشناسانه خود را ارایه نمایند همچنین در این راستا نظر سنجی های دانشجویان و اعضای هیات علمی را رصد می کنیم تا با کمترین مشکل در ترم های آتی مواجه باشیم.

برای مصاحبه ای آزمون دکتری اساس را بر مصاحبه غیر حضوری گذاشتیم، بنابراین تمام  سوابق تحصیلی و پرونده دانشجو باید برای دانشگاه و دانشکده ارسال و مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

 

 

دکتر شاقول در ادامه دو نکته را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: باید خودمان را برای آموزش غیر حضوری در نیمسال آینده آماده کنیم البته باورمان این است که برای هر زمانی امکان حضور سالم و کم مخاطره برای دانشجویانمان چه در فضای خوابگاه و کلاس ها فراهم شود انتقال سویچ کردن از شیوه غیر حضوری به حضوری خیلی ساده است، زیرا زیرساخت  دانشگاه بر اساس شیوه حضوری تنظیم شده و هر زمان، مراجع ذی صلاح به ما بگویند که دانشجو می تواند با خیال راحت و آرامش وارد کلاس ها بشود ما می توانیم سیستم را به حضوری تغییر بدهیم ولی آماده شدن برای آموزش غیر حضوری مبتنی بر تمهیداتی منطبق با شرایط موجود است.

 

 

همچنین دکتر ولی اله میرخانی معاون اداری و مالی دانشگاه نیزضمن ارایه گزارش مبسوطی از تعمیرات و خرید تجهیزات در بخش های مختلف دانشگاه اظهار داشت:  اداره دانشگاه به نحو مطلوب دغدغه همه اعضای هیات علمی است  که امید است با ارایه نظرات و پیشنهادات سازنده خود، مدیریت دانشگاه را در تحقق اهداف متعالی دانشگاه یاری دهند.

وی با اشاره به افزایش بار مالی دانشگاه از اسفند 98 تا کنون اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه کشور و تحریم های ظالمانه و شیوع بیماری کرونا، دانشگاه ها نیز متاثر از این شرایط هستند و با محدودیت بودجه و افزایش هزینه ها مواجه شده اند. دکتر میرخانی در ادامه تصریح نمود: خدمت رسانی به دانشگاه را وظیفه خود می دانم و امیدوارم با همکاری هم این بحران را نیز با موفقیت پشت سر بگزاریم.

در ادامه دکتر رسول رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری نیز در پاسخ به پرسش های اعضای هیات علمی، در خصوص سنوات دانشجویان تحصیلات تکمیلی اظهار داشت:نسبت به سنوات دانشجویان باید ملاحظات لازم به دلیل مشکلاتی از قبیل عدم امکان استفاده از آزمایشگاه ها و سایر تجهیزات را مد نظر قرار دهیم.  مراقب باشیم که دانشجویان تحصیلات تکمیلی به دلیل مشکلات ایجاد شده تمایل به حذف ترم دارند و متوجه نیستند که این بخشی از عمرشان است که تلف می شود. همت حوزه آموزشی و همکاران اعضای هیات علمی باعث شد تا نیمسال گذشته را با موفقیت طی نماییم. دانشگاه به خاطر دلسوزی برای دانشجویانش تلاش زیادی انجام داده و همه هم و غم ما جلب رضایت دانشجویان بوده و هست.  تاکید می شود، در تمام این دوران ارتباط دانشجو با دانشگاه باید حفظ شود.

وی در ادامه تصریح نمود: علی رغم همه فشارهای اقتصادی، دانشگاه بخشی از تجهزات آزمایشگاهی را از سال 97 و 98 خریداری نمود و در سال جاری هم بودجه خوبی را برای تجهیز بخش های مختلف آزمایشگاه های دانشگاه در نظر گرفتیم و در حال تجهیز هستند.

وی در ادامه افزود: میزان گرنت نیز از سال 97 تا 98 دوبرابر شد.گرنت مال هزینه هست و خوشبختانه با پشتیبانی حوزه معاونت اداری و مالی گرنت را عین حقوق به همان نظم و ترتیب پرداخت می کنیم. در مورد دفاع پایان نامه ها نیز تصریح نمود: برای دفاع دانشجویان تحصیلات تکمیلی اصل بر حضور دانشجو هست و فقط داورها می توانند از طریق سامانه lms به صورت غیر حضوری در جلسه دفاع شرکت کنند و بقیه اعم از دانشجو و اساتید راهنما و مشاور با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند جلسه دفاع را همراهی نمایند. فرصت های مطالعاتی برای دانشجویان دکتری از طریق وزارت علوم فعلا به صورت تعلیق درآمده ولی برای اساتید همچنان در حال انجام است و با هر کسی که امکان ویزا داشتند مخالفتی انجام نشد .

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه  قرار گرفتن در شرایط فعلی را یک نوع بلوغ اجباری قلمداد نمود و اظهار داشت:  در این عصر دچار پارادایمی هستیم که پرسش ها و پاسخ های جدیدی را ایجاد نموده است و در واقع ما در حال یک بلوغ اجباری هستیم. پرسش های جدیدی که قبلا" پرسش های مردم نبوده است مطرح شده و سطح آموزش و پژوهش تغییر یافته است. عضو هیات علمی ما در این دوره جدید سطح آموزش و پژوهش خود را باید تغییر دهد و منطبق با شرایط روز جهان حرکتی رو به جلو و مترقی داشته باشد.
وی بااشاره به منطقه ویژه فناوری در استان اصفهان اظهار داشت: این منطقه  ویژه از فاصله دانشگاه صنعتی اصفهان شروع و تا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بخش شاپور جدید را هم شامل می شود. این منطقه با شعاع 500 متر را به اصطلاح می گویند منطقه علم و فناوری اصفهان. این منطقه  از چندین پهنه تشکیل شده است که یکی از آن ها ناحیه نواوری است که در دانشگاه اصفهان راه اندازی شده است. در واقع این ناحیه ها جایی برای پرورش ایده های نخبگان کشور است.

دکتر رکنی زاده پرواضح ترین بخش برای سرمایه گذاری در کشور را سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فناوری دانست و توجه بر این مهم را ضروری قلمداد نمود و افزود: در بحران ها باید توجه بر روی توسعه پژوهش افزایش یابد. برای این که  پذیرنده دانشگاه نسل چهار باشیم و جا برای اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان و صنعت ایجاد کنیم حضور دو طرفه را می خواهیم. کارهای تیمی باید شکل بگیرد. کشف نیاز دوطرفه صنایع و دانشگاه بسیار مهم است . ما کارهای بزرگ شبکه ای باید انجام دهیم . شبکه هایی که ما قرار است ایجاد کنیم شامل، دانشگاه، شرکت های دانش بنیان و شهر است و چنین شبکه های تعاملی، تولید ارزش می کنند. بحث توانمند سازی شهر و صنعت توسط دانشگاه نیز بسیار ضروری است. دانشگاه به هیچ وجه به بخش خصوصی واگذار نمی شود و ما در تمام حوزه ها از بخش خصوص به دلیل چابکی استفاده و بخش نظارتی و حاکمیتی دانشگاه همواره وجود دارد.

در ادامه دکتر یدالهی رییس دانشکده شیمی نیز با مروری بر وضعیت فعلی و افق آتی این دانشکده به تشریح فعالیت های این دانشکده پراخت و خواستار افزایش تجهیزات آزمایشگاهی این دانشکده شد و در ادامه محدودیت ها و چالش های دانشکده را نیز مورد ارزیابی قرار داد و اظهار داشت: تغییرات ساختاری در دانشکده ها باید بر مبنای مشورت با گروه ها صورت پذیرد.

همچنین معاونین دانشکده فیزیک نیز نظرات و دیدگاه های خود را مطرح و خواستار توجه هیات رییسه دانشگاه به تجهیز آزمایشگاه ها و امکانات این دانشکده شدند.

لازم به ذکر است مدیران گروه ها و اعضای هیات علمی دانشکده های شیمی و فیزیک ،  نظرات و دیدگاه ها و مطالبات خود را مطرح و متعاقب آن هیات رییسه دانشگاه نیز به پرسش های مطروحه پاسخ دادند و بر تعامل و همکاری های اعضای هیات علمی و هیات رییسه دانشگاه تاکید شد.

 

 

تاریخ:
1399/05/16
تعداد بازدید:
1032
منبع:
Powered by DorsaPortal