۱۳۹۹ پنج شنبه ۸ آبان
درخشش دانش آموختگان دانشگاه اصفهان در یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی
سید مرتضی طباطبائی دانش آموخته دکتری فلسفه و زهرا کلباسی دانش آموخته دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان،در یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی معرفی و تقدیر شدند.

سید مرتضی طباطبائی دانش آموخته دکتری  فلسفه و زهرا کلباسی دانش آموخته دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان،در یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش وب سایت خبری uinews در یازدهمین جشنواره بین المللی فارابی، در بخش برگزیدگان گروه‌های علمی سید مرتضی طباطبائی، دانش آموخته دانشگاه اصفهان با ارائه رساله دکتری خود با عنوان «اصول اخلاقی کاربری تکنولوژی مدرن: الگویی تلفیقی براساس مکاتب وظیفه گرا، پیامدگرا و فضیلت گرا»  به راهنمایی دکتر غلامحسن توکلی عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان، در سطح جوان، شایسته تقدیر شناخته شد.

مرتضی طباطبائی در سال 1364 در قم به دنیا آمد. تحصیلات دانشگاهی را با رشته کامپیوتر، گرایش نرم‌افزار در دانشگاه شهید مهاجر آغاز کرد و تا مقطع کاردانی در این رشته تحصیل کرد؛ ولی به سبب علاقه به فلسفه، برای مقطع بعدی تغییر رشته داد و مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه غرب از دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال 1396 از  رساله دکتری خود در دانشگاه اصفهان با عنوان «اصول اخلاقی کاربری تکنولوژی مدرن: الگویی تلفیقی بر اساس مکاتب وظیفه‌گرا، پیامدگرا و فضیلت‌گرا» دفاع نمود. «انتخاب به عنوان استعداد درخشان مقطع کارشناسی»، «پژوهشگر نمونه دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد»، «برنده جایزه رساله دکتری نمونه سال 1396 دانشگاه اصفهان در رشته فلسفه»، «برنده جایزه رساله برگزیده در جشنواره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در سال 99» و «برنده جایزه رساله شایسته تقدیر در جشنواره بین‌المللی فارابی» از جمله جوایز و افتخارات اوست. علاوه بر پنج مقاله علمی-پژوهشی، دو مقاله علمی-ترویجی و بیش از ده مقاله کنفرانسی و تخصصی در حوزه فلسفه اخلاق، ترجمه کتاب‌هایی در زمینه‌های تاریخ سیاسی، سیاست‌گذاری و فلسفه میان‌رشتگی از وی به چاپ رسیده است. ویرایش محتوایی بیش از پانصد مقاله و صد کتاب تخصصی در حوزه فلسفه را در کارنامه دارد. نام‌برده اکنون مدرس دانشگاه تهران و مدیر عامل مؤسسه فرهنگی هنری «علم، زایندگی، مهارت» است.

همچنین در گروه علوم قرآنی، تفسیر و حدیث نیز، زهرا کلباسی اشتری دانش آموخته دکتری دانشگاه اصفهان با ارائه رساله دکتری خود با عنوان «نظریه نزول پیوسته آیات در سوره های قرآن کریم» به راهنمایی دکتر احمد نژاد عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان،  در سطح جوان، شایسته تقدیر شناخته شد.

شایان یادآوری است زهرا کلباسی در سال 1372 در اصفهان متولد شد. او همزمان با تحصیل در رشته معارفِ دبیرستان شهید مطهری، موفق به حفظ کل قرآن گردید. پس از کسب دیپلم با نمره 67/19، در آزمون کارشناسی ویژه حافظان قرآن شرکت کرد و موفق به دریافت مدرک کارشناسی گردید. وی سال بعد با رتبه 13 در رشته علوم قرآن و حدیثِ دانشگاه اصفهان در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شد و با نمره بیست از رساله خود دفاع کرد. سپس با کسب رتبه 5 در آزمون دکتری، در دانشگاه اصفهان به ادامه تحصیل پرداخت و در سال 1397 با کسب نمره بیست، موفق به دفاع از رساله دکتری خود با عنوان «نظریه نزول پیوسته آیات در سوره های قرآن کریم» گردید.

او تا کنون موفق به چاپ 25 مقاله علمی پژوهشی، ارائه مقاله در چندین همایش بین المللی داخلی و تألیف یک کتاب تخصصی گردیده و در سال 97 به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه اصفهان و در سال 98 به عنوان دانشجوی نمونه کشوری در مقطع دکتری برگزیده شده است. همچنین وی برای رساله دکتری، سومین رتبۀ هجدهمین جشنواره پایان نامه های برتر قرآنی را از آن خود کرد. او از سال 96 تاکنون نیز در دانشگاه اصفهان تدریس می نماید.

بنا به گزارش مذکور، در آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی، صاحبان 19 اثر برگزیده داخلی (20 نفر) و هفت شخصیت برگزیده خارجی در حوزه ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی از کشور‌های اندونزی، لبنان، انگلستان، ژاپن، کانادا، گرجستان و آمریکا و همچنین هشت شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی شامل دو تن از شخصیت‌های فقید پیشرو علوم انسانی و اسلامی و دو نفر از پیشکسوتان علوم انسانی ایران، یک نفر مترجم برتر، نظریه پرداز برجسته و انجمن علمی و نشریه علمی به عنوان برگزیدگان حائز رتبه یا شایسته تقدیر برگزیده معرفی و تقدیر شدند.

در بین 19 اثر برگزیده داخلی، 15 اثر رساله دکتری و چهار اثر کتاب بود و از لحاظ رده سنی، 11 اثر در بخش بزرگسال و هشت اثر در بخش جوان برگزیده شده اند.

گفتنی است، در بخش ویژه جشنواره فارابی از مرحوم آیت الله ابراهیم امینی و مرحوم دکتر داریوش شایگان به عنوان شخصیت‌های پیشرو علوم انسانی و اسلامی و از دکتر منصوره اتحادیه و دکتر غلامعباس توسلی به عنوان دو پیشکسوت علوم انسانی ایران تجلیل شد.

در این بخش، حجت الاسلام دکتر نجف لک زایی به عنوان نظریه پرداز برجسته (به پیشنهاد هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره) و عبدالله کوثری به عنوان مترجم برتر مورد تقدیر قرار گرفتند.

از بین نهادهای پژوهشی فعال در حوزه علوم انسانی و اسلامی هم از انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات به عنوان انجمن علمی برتر و از Journal of research in applied linguistics به عنوان فصلنامه علمی برتر تقدیر شد.

در بخش بین الملل یازدهمین دوره جشنواره فارابی  نیز جیمز وینستون موریس از آمریکا، لیندا کلارک از کانادا، حیدر باقر از اندونزی و علی مهدی زیتون از لبنان به دلیل جمیع اثارشان در حوزه اسلام‌شناسی و نوبوآکی کندو از ژاپن، سوزان روف از انگلستان و گریگول برادزه از گرجستان به دلیل جمیع آثارشان در حوزه ایران‌شناسی به عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی و تقدیر شدند.

1399/05/31