اعتبارسنجی و تایید کد شناسه (PIC Number) دانشگاه اصفهان توسط کمیسیون اروپا

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر طیبی مشاور رئیس دانشگاه و مدیر دفتر همکاری­های علمی بین ­المللی دانشگاه اصفهان در گفتگو با واحد خبر روابط عمومی اعلام نمود: کد شناسه دانشگاه اصفهان (Participant Identification Code: PIC) توسط کمیسیون اروپا پس از تایید توسط آن کمیسیون به رسمیت شناخته شد.

وی اعلام نمود، پس از هفته‌ها تلاش و پیگیری‌های مستمر در ثبت اطلاعات و مستندات مورد نیاز در پرتابل کمیسیون اروپا، این کمیسیون کد شناسه دانشگاه اصفهان را به تایید و به ثبت رساند.

دکتر طیبی اظهار داشت از این پس دانشگاه اصفهان از طریق اعتبارسنجی و کد رسمی شده در کمیسیون اروپا شناسنامه‌دار شده و زمینه برای همکاری‌های علمی، اجرای برنامه‌های مشترک و جذب پروژه‌های پژوهشی در چهارچوب ضوابط و حمایت اتحادیه اروپا به صورت مؤثرتری فراهم می‌شود.

وی با توجه به اهمیت این کد خاطر نشان ساخت اعضای هیات علمی و دانشجویان و حتی کادر اداری که علاقمند به مشارکت در برنامه­ های اتحادیه اروپا از جمله برنامه­ های اراسموس و طرح ­های پژوهشی افق 2020 اتحادیه اروپا هستند، لازم است صرفا به این کد رسمی استناد کنند که توسط کمیسیون اروپا اعلام شده است. علاوه ­براین، این کد عامل معرفی دانشگاه اصفهان به سایر دانشگاه­ های اروپایی و غیر اروپایی برای مشارکت دادن دانشگاه اصفهان در طرح ­ها و پروژه­ های پژوهشی مشترک در قالب اراسموس پلاس، ژان مونه و افق 2020 است.

دکتر طیبی تصریح نمود: کد PIC یک شماره 9 رقمی منحصر به فرد برای سازمان‌های (اشخاص حقوقی) متقاضی شرکت‌کننده در برنامه‌هایی نظیر اراسموس پلاس و پروژه‌های پژوهشی اتحادیه اروپاست. در حقیقت، این کد یک ابزار جستجو برای سازمان‌ها و موسسات آکادمیک و علمی انتفاعی و غیر انتفاعی است که قصد مشارکت در این برنامه‌ها را دارند و کمیسیون اروپا بر اساس این کد مؤسسه حقوقی را شناسایی می‌کند. اگر مؤسسه یا عضوی از آن مؤسسه متقاضی جذب یک گرنت در اجرای یک پروژه پیشنهادی باشد، باید از طریق سامانه کمیسیون اروپا اقدام به ثبت‌نام نموده، کد PIC را دریافت نماید و سپس به تایید و تنفیذ کمیسیون برساند. هر پژوهشگر یا داوطلب جذب پروژه‌های اتحادیه اروپا موظف به ارائه PIC مؤسسه متبوع است و باید در مکاتبات خود با بخش‌های مختلف کمیسیون اروپا به آن استناد نماید. ثبت مؤسسه از طریق کد تایید شده شامل همه شرکت‌کنندگان در برنامه های اتحادیه اروپا است.

مشاور رییس دانشگاه و مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی در ادامه اظهار داشت: برای ثبت دانشگاه یا هر مرکز علمی که خواهان جذب گرنت‌های پژوهشی و مبادله (Mobility) است، لازم است یک مقام مسئول (نماینده یا فوکال پوینت) به عنوان "شخصیت حقوقی منصوب شده (LEAR- Legal Entity Appointed Representative) " معرفی شود که معمولا بالاترین مقام یعنی رئیس دانشگاه یا رئیس مرکز با ارائه مستندات است. این شخصیت حقوقی LEAR (شخصیت حقوقی منصوب شده به عنوان نماینده) از جنبه اداری و اجرایی قابل اعتماد برای کمیسیون اروپاست، و نقش سازمان را در حمایت از همکاری و مشارکت اعضا ایفا می‌کند. برای تأیید نماینده لازم است مستندات کافی به صورت اصلی و ترجمه شده در سامانه کمیسیون اروپا بارگذاری شود تا مورد بررسی قرار گیرد. پس از بارگذاری مستندات دانشگاه اصفهان در پرتال کمیسیون اروپا و اعتبارسنجی آنها، نمایندگی دانشگاه اصفهان در کمیسیون اروپا (LEAR) به عهده آقای دکتر هوشنگ طالبی رئیس محترم دانشگاه اصفهان است.

به گفته وی ضرورت داشت که مدارک و مستندات دیگری را برای ثبت‌نام و اخذ تأییدیه در پرتال کمیسیون بارگذاری نمود که نشانگر قدمت، موقعیت، نحوه استقرار، نوع فعالیت و متناسب با ساختار دانشگاه اصفهان باشد. فرآیند ثبت دانشگاه اصفهان طی هفته‌ها تلاش مستمر در دفتر روابط بین‌الملل با همکاری حوزه ریاست، موزه دانشگاه، دفتر حقوقی و همکاری یک دانشگاه ایتالیایی (degli Studi Guglielmo Marconi) در سامانه کمیسیون اروپا بارگذاری گردید. مدارک شامل فرم‌های تکمیل شده (اهداف و فعالیت‌ها) و مستندات به صورت اصلی و ترجمه شده همراه با مذاکرات و جلسات مجازی متعدد و رفت و برگشت‌های زیاد در تکمیل مدارک بود. نکته جالب این که قدمت برخی از مستندات مورد استفاده در مکاتبات مربوط به پنجاه یا شصت سال پیش است که در مرکز اسناد و نسخ موزه دانشگاه نگهداری می‌شود. در نهایت کمیسیون اروپا با تخصیص کد شناسه (PIC: 892891985) دانشگاه اصفهان را به عنوان یک نهاد حقوقی، دولتی و غیرانتفاعی شناسایی نمود.

مدیر دفتر همکاری های علمی بین ­المللی دانشگاه اعلام نمود با توجه به شیوه ­نامه موجود برای شرکت در برنامه­ های اراسموس پلاس و پروژه­ های اتحادیه اروپا هر عضو هیأت علمی علاقمند پس از توافق با همتای خود در یک دانشگاه اروپایی برای یک فعالیت مشترک کد شناسه ثبت­ شده را مورد استفاده قرار می­ دهد. سپس مراحل اداری درخواست برای آن فعالیت و تنظیم و امضای قرارداد توسط دو دانشگاه انجام می­ پذیرد.

دکتر طیبی در پایان از تلاش همکاران دانشگاهی در دفتر روابط بین‌الملل، دفتر ریاست، موزه دانشگاه، دفتر حقوقی و روابط عمومی دانشگاه اصفهان برای این امر مهم و همچنین همکاری دفتر روابط بین­ الملل دانشگاه صنعتی شریف تقدیر و تشکر نمود.

1399/08/06