۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۳ تير

برگزاری دومین همایش ملی پیشگیری از سو مصرف مواد مخدر صنعتی

دومین همایش "ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی" به همت معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان و بصورت مجازی برگزار شد

دومین همایش "ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی" به همت معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان و بصورت مجازی برگزار شد

به گزارش وب سایت خبریuinews حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جعفر شانظری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه در دومین همایش "ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی" که به همت معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان و بصورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: 292 مقاله به دبیرخانه دومین همایش "ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی" رسید که از بین آنها 31 مقاله پذیرفته شد.

حجت‌الاسلام جعفر شانظری با بیان اینکه دانشگاهیان از استان‌های اصفهان، تهران، کرمان، خوزستان و خراسان رضوی در این همایش شرکت داشتند، افزود: 61 درصد از ارائه‌دهندگان مقاله، زن و 39 درصد مرد بودند.

وی افزود:  54 درصد از مقاله‌ها از رشته‌های علوم اجتماعی و مددکاری، 31 درصد از روانشناسی و علوم تربیتی و 12 درصد از علوم پزشکی بودند که با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا، استقبال از این رویداد علمی بسیار خوب بود.

دکتر شانظری با اشاره به اهمیت سه ضلع آموزش، پژوهش و فرهنگ در کاهش آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد: فعالان این سه ضلع باید بگونه‌ای تلاش کنند تا منجر به توسعه‌یافتگی و تمدن‌سازی جامعه شود.معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اهمیت برونداد مقاله‌های ارائه شده در این همایش گفت: لازم است راهکارهایی که از آنها بدست می‌آید در مبارزه با پدیده شوم اعتیاد به مواد مخدر صنعتی استفاده شود.

دکتر حمید دهقانی عضو هیات علمی گذوه علوم اجتماعی نیز در این همایش اظهار داشت: تحقیق انجام شده در بین دانشجویان نشان می‌دهد که آنها هرچقدر به ارزش‌های اخلاقی پایبند بوده و میزان دینداریشان بالاتر باشد، این امر در کاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر صنعتی نیز نقش عمده‌تری دارد.وی با اشاره به تحقیق انجام شده بین دانشجویان دانشگاه اصفهان در باره تاثیر کنترل و نظارت بر مصرف مواد مخدر صنعتی اظهار داشت: این تحقیق، اواخر سال گذشته و اوائل امسال بین دانشجویان این دانشگاه انجام شد و در جریان آن 375 دانشجو مورد مطالعه قرار گرفتند.

این استاد دانشگاه با بیان‌اینکه در این تحقیق به بررسی نظریه کنترل و مهار و اهمیت کنترل اجتماعی و تاثیر آنها در کاهش و پیشگیری آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد به مواد مخدر پرداخته شد، افزود: همچنین در این پژوهش 2 عامل کنترل درونی و بیرونی مورد بررسی قرار گرفت.دکتر دهقانی با اشاره به‌اینکه عامل جنسیت نیز در مصرف مواد مخدر صنعتی تاثیر دارد، توضیح داد: زنان کنترل درونی بیشتری نسبت به مردان دارند به همین دلیل در تحقیق ما دانشجویان دختر کنترل درونی بیشتری داشتند که باعث شد مصرف و تجربه مواد مخدر صنعتی در بین آنها کمتر باشد وی با بیان‌اینکه ترس از جُرم نیز نقش عمده‌ای در این زمینه دارد، ادامه داد: ترس از جُرم در بین زنان بیشتر است به همین دلیل هم آنها گرایش کمتری به ارتکاب انحرافات اجتماعی از جمله مصرف مواد مخدر صنعتی دارند.

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه اصفهان گفت: در کنترل درونی مواردی مانند شتابزدگی، راحت‌طلبی، خطرپذیری و خودمحوری تاثیر دارد و هرچه این عوامل در فرد بیشتر باشد، کنترل درونی نیز کمتر است.

وی، عوامل موثر در کنترل بیرونی را شامل دلبستگی، درگیری، مشارکت و تعهد دانست و اضافه کرد: در این تحقیق هر 2 عامل کنترل درونی و بیرونی در بین دانشجویان با جنسیت، سن، مقطع تحصیلی و محل سکونت مختلف بررسی شد.

دکتر دهقانی در باره نتایج این تحقیق خاطرنشان کرد: 33 درصد دانشجویان مورد مطالعه در این پژوهش کنترل درونی بالایی داشتند که اکثر آنها مصرف یا تجربه مصرف مواد مخدر صنعتی را نداشتند.

استاد دانشگاه اصفهان با بیان‌اینکه 45 درصد این دانشجویان کنترل درونی پایینی داشتند، اضافه کرد: بیشترین میزان مصرف مواد مخدر صنعتی در بین این دسته از دانشجویان بود بطوریکه 31 درصد از آنها تجربه مصرف مواد داشتند.

وی با اشاره به اینکه مصرف یا تجربه مواد مخدر صنعتی در بین دانشجویان با کنترل درونی متوسط حدود 13 درصد بود، گفت: بررسی مقطع تحصیلی دانشجویان نیز نشان می‌دهد هرچه مقطع تحصیلی بالاتر باشد بدلیل بیشتر بودن سن، میزان تحصیلات و تعهد، میزان مصرف مواد مخدر صنعتی نیز کمتر است.

دکتر دهقانی با بیان اینکه حدود 16 درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی مورد مطالعه در این تحقیق تجربه حداقل یک بار مصرف مواد مخدر صنعتی را داشتند، تصریح کرد: این نرخ در بین دانشجویان کارشناسی ارشد 12 و دکترا 9 درصد بود.

وی تاکید کرد: این پژوهش نشان داد پایبندی به ارزش‌های اخلاقی و میزان دینداری نقش مهمی در پیشگیری از تجربه مواد مخدر صنعتی دارد.

این محقق افزود: در کنترل بیرونی نیز شدت عوامل نظارت اجتماعی در کاهش این آسیب نقش دارد.

وی با بیان تاثیر نقش خانواده در این زمینه گفت: هرچه خانواده منضبط ‌تر باشند میزان انحراف کمتر و هرچه خانواده بی‌قید و بندتر و فاقد کنترل اجتماعی بیرونی باشد شانس انحراف فرزندان نیز فزونی می‌گیرد.

گفتنی است در همایش یک روزه "پیشگیری از سوء‌مصرف مواد مخدر صنعتی" پنج مقاله کلیدی بصورت سخنرانی و مجازی و سایر مقاله‌ها بصورت فایل متنی ارائه شد.

این رویداد توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

 

تاریخ:
1399/08/22
تعداد بازدید:
1101
منبع:
Powered by DorsaPortal