۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير

بازگشت به اندیشه های مولانا راه نجاتی برای بشریت

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: بازگشت به اندیشه های مولانا راه نجاتی برای بشریت است


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: بازگشت به اندیشه های مولانا راه نجاتی برای بشریت است

دکتر حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان اظهار کرد: در این همایش ایده های ناب و شنیدنی مولانا از سرزمین ایران با رویکردی دیگر بررسی و به جهان عرضه می شود.

وی با تاکید براینکه جهان امروز همچنان تشنه اندیشه های ناب مولانا است، افزود: امروز بازخوانی مثنوی و فهم درست مولانا تنها مربوط به گذشته نیست. مثنوی معنوی امروز راه حلی برای جهان است که ضرورت پرداختن به آن احساس می شود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران تاکید کرد: مثنوی مولانا راه حل های قابل قبولی حتی برای انسان امروز دارد. بازخوانی گفته های مولوی راه حل است، چراکه به کمک آن می توان از تعصب ها، جهل و خرافات و نادانی هایی که دنیای ما را فراگرفته رهایی پیدا کرد

دکتر ایوبی ادامه داد: مولانا کسانی که تعصب کورکورانه دارند را به میوه خامی تشبیه می کند که به درخت چسبیده است. به گفته مولانا، برای رهایی از خامی و رسیدن به پختگی باید از تعصب ها رها شد و در جایی این وابستگی را به جنینی تشبیه می کند که به دلیل عدم شناخت از جهان بیرون همچنان به جفت وابسته است

به گفته وی یکی از مشکلات جهان، جنگ بین ادیان است و قرائت های نادرست از ادیان از گذشته های دور وجود داشته که با گفتگوی ادیان که مسئله امروز ما است، می توانیم بسیاری از مشکلات پیش روی بشر را کاهش دهیم

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید براینکه مولانا رهایی از ظواهر را امری واجب می داند، اظهار کرد: بازگشت به این اندیشه ها می تواند ناجی بشر باشد و در دنیای امروز که بشر به آینده امیدوار نیست، علم جویی یک کمال است که مولانا بارها به این نکته تاکید کرده و ما نیز نباید از آن غافل شویم.

به گفته دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران مهمترین کاری که ادب و عرفان انجام داده این است که در دل را باز کند

دکتر ایوبی تاکید کرد: برای رسیدن به اندیشه های ناب مولانا و رهایی بشر از انواع مشکلات، لازم است به اجماع برسیم. برای رساندن پیام مولانا به گوش جهانیان باید هزینه کنیم و برگزاری همایش هایی این چنینی کاری لوکس نیست، بلکه یک سرمایه گذاری است.

 

ایده‌های مولانا برای جهانیان گره گشا است

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان اظهار داشت: ایده های مولانا نه تنها برای ما بلکه برای جهانیان گره گشا خواهد بود

دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل نیز در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه امید است، این همایش ها سبب ارتقای سبک دانش در ایران شود، اظهار کرد: شخصیت مولانا و نفوذ این فرد در دنیا فراتر از مرزها است.

وی افزود: اگرچه کتاب های مولانا به زبان فارسی نگاشته شده، اما این آثار به دیگر زبان های دنیا ترجمه و در دسترس جهانیان قرار گرفته و هنوز بعد از 700 سال قابل ارائه است.

به گفته رئیس مرکز همکاری های علمی بین‌المللی وزارت علوم، برگزاری کرسی های مثنوی خوانی در کشور نشان دهنده تلاش اساتید زبان و ادبیات فارسی کشور در جهت اعتلای فرهنگ مولوی پژوهی است که جای تقدیر دارد

دکتر سالار آملی افزود: اندیشه زلال و آسمانی و فراسوی مولانا الهامی برای همگان است که هم عشق دارد و هم آزادگی و اینها شاخصه بزرگمردی مولانا جلال الدین محمد بلخی است.

وی با بیان اینکه دنیای امروز دنیای ناآرامی ها، استرس و تنش ها است، خاطرنشان کرد: در جهان امروز انواع تبعیض ها وجود دارد که در کنار آن استفاده از ایده های مولانا نه تنها برای ما بلکه برای جهانیان گره گشا خواهد بود

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با بیان اینکه تلاش شده با کمک فرهیختگان راه گفتگوی اندیشمندان و دانشجویان با مجامع علمی فراهم شود، اظهار کرد: با تقویت کرسی های زبان و ادبیات فارسی در دنیا و راه اندازی کرسی های ایران شناسی در گسترش این فرهنگ در دنیا تلاش کرده ایم.

دکتر سالار آملی تاکید کرد: از بستر همایش باید برای استمرار فعالیت های بین المللی، تعریف پروژه های مشترک و راه اندازی دوره های مشترک علمی استفاده کنیم.

شایان ذکر است در ادامه رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز گفت: پژوهشگران بخش علوم انسانی می‌توانند از طریق سامانه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برای جذب انواع حمایت های پژوهشی اقدام کنند.

دکتر ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه صندوق به دنبال حمایت هر چه بیشتر از پژوهش‌های علوم انسانی با توجه به وسعت و تاثیر آن در جامعه است، اظهار کرد: بی مهری هایی از نظر تخصیص اعتبارات و منابع در این حوزه وجود دارد که به دنبال رفع آن هستیم.

وی افزود: خوشبختانه حوزه ادبیات و علوم انسانی از حوزه های فعال است و امیدواریم این فعالیت ها روز افزون بوده و شاهد توسعه بیشتر این حوزه باشیم.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، تصریح کرد: در این راستا، علاوه بر طرح های پژوهشی و حمایت از رساله های دکتری و پسادکتری، برنامه های ویژه ای از جمله تالیف گرنت های پژوهشی به عنوان میثاق در حوزه علوم انسانی از مصوبه های جدید است که در سامانه صندوق فعال شده است

دکتر افتخاری خاطرنشان کرد: پژوهشگران بخش علوم انسانی می‌توانند از طریق سامانه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور برای جذب انواع حمایت های پژوهشی اقدام کنند. برنامه دیگر تالیف کرسی های گروهی برای برنامه ریزی های منسجم تحقیقاتی است و اولین برنامه گرنت های پژوهشی در حال اجرا است.

وی از تمام پژوهشگران خواست برای ارائه طرح های خود به سامانه صندوق مراجعه کنند و گفت: در سطح صندوق از حدود 30 درصد طرح‌های رسیده حمایت می‌شود که تلاش می‌کنیم این اعتبارات افزایش یابد. از همه پژوهشگران درخواست داریم در صورت حمایت نشدن طرح هایشان دلسرد نشوند تا با جذب منابع بیشتر بتوانیم حمایت های بیشتری ارائه کنیم.

 

تاریخ:
1399/08/26
تعداد بازدید:
655
منبع:
Powered by DorsaPortal