۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

مولوی چهره ی درخشان شعر عرفانی فارسی

دکتر زهره نجفی دبیر علمی سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در آیین افتتاحیه این همایش اظهار داشت: از چهره های درخشان شعر عرفانی فارسی جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی است که اندیشه های ژرف و گسترده وی در خور نگریستن اززوایای مختلف و پژوهش هایی همه جانبه است.

 دکتر زهره نجفی دبیر علمی سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در آیین افتتاحیه این همایش اظهار داشت: از چهره های درخشان شعر عرفانی فارسی جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی است که اندیشه­ های ژرف و گسترده وی در خور نگریستن از زوایای مختلف و پژوهش هایی همه جانبه است.

 به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر زهره نجفی دبیر علمی سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در مراسم افتتاحیه این همایش اظهار داشت:    شعر و ادب فارسی سرشار از نام و آثار شاعرانی است که سخنانشان پس از گذشت قرنها و سالها همچنان تازه است و برای تمام نسل ها و فرهنگ ها شنیدنی است. این گستردگی و غنا در ادبیات جهان بی نظیر است. چنین ادبیاتی شایستگی توجه جدی تری را دارد وبرای معرفی آن به جهان باید هر چه بیشتر کوشش کرد. از چهره های درخشان شعر عرفانی فارسی جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی است که اندیشه­های ژرف و گسترده وی در خور نگریستن اززوایای مختلف و پژوهشهایی همه جانبه است.

وی در ادامه افزود: با توجه به جایگاه دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از دانشگاههای جامع برتر کشور و وجود زیرساختهای مناسب از جمله وجود قطب علمی مطالعات بنیادی و کاربردی ادب عرفانی، پیشینه گروه زبان و ادبیات فارسی در حوزه مطالعات عرفانی و سایر امکانات این دانشگاه بر آن شدیم تا با همکاری کرسی مولوی پژوهی سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی را امسال با شیوه ای متفاوت و بستری مناسب در دانشگاه اصفهان برگزار کنیم.

در این راستا از مهرماه سال گذشته برنامه ریزی های برگزاری همایش آغاز گردید. با شیوع بیماری و ایجاد محدودیتها برگزاری همایش به صورت حضوری لغو گردید و مقرر گردید همایش در بستر مجازی برگزار گردد. شیوه مجازی اگر چه ما را از لطف حضور دوستان و عزیزان محروم کرد ولی این توفیق را یافتیم که بتوانیم همایش را به صورتی گسترده وبا همکاری شمار زیادی از دانشگاه ها و مراکز علمی برگزار کنیم. این همایش در قالب نشستهای هفتگی از امروز  26 آبان ماه آغاز می گردد و تا 26 آذر ماه ادامه دارد. مراسم اختتامیه در روز پژوهش که همزمان با سالروز مراسم عرس مولوی است برگزار می گردد.

در این نشست ها شمار زیادی از صاحب نظران و پژوهشگران حوزه مولوی­پژوهی از دانشگاه های داخل و خارج کشور سخنرانی می کنند و جدیدترین یافته های علمی خود را ارائه می نمایند.

نشست ها هر هفته روزهای دو شنبه و سه شنبه از ساعت 15 تا 17 برگزار می گردد به استثنای سه نشست بین­المللی که باتوجه به اختلاف ساعت صبح برگزار می گردد. این نشست ها در سه حوزه نوآوری های علمی، مطالعات کاربردی و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل برگزار می شود. موضوع نشست ها به این شرح است:

 حوزه نوآوری های علمی شامل مبانی اندیشه های مولوی، نسخه پژوهی آثار مولوی، مولوی و شمس و نقد و تحلیل شرحهای  آثار مولوی

حوزه مطالعات کاربردی مولوی پژوهی در چهار نشست هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره

مطالعات بین المللی مولوی پژوهی در حوزه های ترکیه، چین، شبه قاره، منطقه بالکان و کشورهای عرب زبان

سخنرانان داخلی این نشستها از دانشگاههای اصفهان، تهران، الزهرا، خوارزمی، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، فردوسی مشهد، تبریز، ارومیه و یزد و دانشگاه های دیگر هستند. 

مراکز علمی همکار عبارتست از: وزارت علوم و تحقیقات، انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی، پایگاه استنادی جهان اسلام ISC، انجمن مفاخر، فرهنگستان زبان وادب فارسی، شورای کتاب کودک، سازمان فرهنگ و ارتباطات، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بنیاد اکو، کمیسیون ملی یونسکو و...

 یکی دیگر از برنامه های این همایش معرفی و تقدیر از پژوهشهای برتر اخیر در حوزه مولوی پژوهی در قالب کتاب، رساله، مجله و مقاله است که آثار برتر در مراسم اختتامیه معرفی می گردد. در انتخاب مجلات و مقالات از همکاریISC   و داده­های این پایگاه بهره بردیم.

دکتر نجفی در ادامه تصریح نمود: در برگزاری این همایش علاوه بر دانشگاه های مختلف و سخنرانان بزرگوار که ما را یاری کردند بخش­های زیادی در دانشگاه اصفهان از هیچ گونه همکاری دریغ نکردند. لازم می­دانم از ریاست محترم دانشگاه اصفهان، معاونت پژوهشی، معاونت فرهنگی بویژه جناب آقای دکتر رئیسی معاون فرهنگی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دبیر اجرایی همایش، روابط عمومی و نیز همکاران بزرگوار در کرسی مولوی پژوهی بعنوان برگزارکنندگان، بویژه ریاست محترم کرسی جناب آقای دکتر میرباقری­فردکه این همایش با اهتمام و راهنمایی­های ایشان شکل گرفت و سامان یافت و مدیر اجرایی کرسی سرکار خانم دکتر محمدی،  همکاران انجمن ترویج و همه دوستانی که در این راه ما را یاری کردند صمیمانه سپاسگزاری کنم و عذرخواه و سپاسگزار بزرگوارانی که ممکن است نام آنان را از قلم انداخته باشم. 

 

 

تاریخ:
1399/08/26
تعداد بازدید:
730
منبع:
Powered by DorsaPortal