رییس دانشگاه اصفهان در آیین افتتاح سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان بر ضرورت تشکیل شبکه جهانی مولوی پژوهی تاکید نمود.
به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در مراسم افتتاحیه سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی در دانشگاه اصفهان که روز دوشنبه 26 آبان ماه سال جاری در دانشگاه اصفهان به صورت مجازی برگزار شد مولوی را شخصیتی جهانی دانست و اظهار داشت: مولوی شخصیتی چند بعدی است که نمی تواند در بعد خاصی گنجانده شود. مولوی متعلق به جهان است و باید در ابعاد جهانی مورد مطالعه قرار گیرد.
دکتر طالبی ضمن اشاره به قدمت 70 ساله دانشگاه اصفهان اظهار داشت: بیش از 60 سال است که از قدمت دانشکده ادبیات می گذرد و به عنوان یکی از قدیمی ترین دانشکده های دانشگاه اصفهان فعالیت های گسترده ای در عرصه های مختلف ادبی داشته است و در سال های اخیر نیز فعالیت های گسترده ای در ابعاد مختلف از جمله فعالیت های ارزشمند قطب عرفان در این گروه قابل توجه است. به خصوص فعالیت های دکتر میرباقری فرد مسئول قطب عرفان همواره منشا خیر و برکت برای دانشگاه بوده است.
رییس دانشگاه اصفهان مولوی را یک شخصیت جهانی دانست و در ادامه تصریح نمود: عرضه داشته ها و ذخیره های غنی علوم انسانی به جهانیان از سیاست های دانشگاه اصفهان است که بهترین تبلور آن مربوط به بحث مولوی پژوهی است. بدون تردید با اشراف و اذعان به شخصیت جهانی مولوی توصیه می شود که دبیرخانه مولوی شناسی به صورت دبیرخانه دائمی در دانشگاه اصفهان ایجاد و به معرفی ادبیات و عرفان غنی ایران به جهانیان بپردازد.
وی ابراز امیدواری کرد تا با تشکیل شبکه جهانی مولوی پژوهی بتوانیم داشته های خود را در بعد جهانی عرضه کنیم. دانشگاه اصفهان در سالهای اخیر همکاریهای خوبی را با دانشگاههای کشورهای دیگر از جمله اتحادیه اروپا آغاز کرده است.
دکتر طالبی با بیان اینکه کشورهای مختلف دنیا از آسیای میانه گرفته تا نقاط دوردست مانند آمریکا، ژاپن و کره نیز مولوی را میشناسند و حتی کارهای مولوی شناسی و مولوی پژوهی انجام شده است، تصریح کرد: لازم است که تعامل و ارتباطات علمی در بعد مولوی شناسی را فراهم کرده و در جهت توسعه آن بکوشیم.
وی با بیان اینکه ایران غنی ترین مطالعات و ذخائر شناخت را در اختیار دارد، اظهار کرد: با این شبکه جهانی می توانیم داشته های خود را در جهان به منصه ظهور برسانیم. اتصال این ذخیره ایران به شبکه جهانی به طور قطع موثر خواهد بود و زمینه ای برای توسعه مولوی پژوهی میشود.
دکتر طالبی به حمایت بسیاری از نهادها و موسسههای علمی و پژوهشی از همایش بین المللی مولوی پژوهی اشاره و تاکید کرد: این موضوع نشان دهنده شخصیت بزرگ و چند بعدی مولوی است که میتواند در ابعاد مختلف منشاء کارهای پژوهشی و مطالعاتی باشد.
گفتنی است: سومین همایش بین المللی مولوی پژوهی با همکاری گسترده متخصصان زبان و ادبیات فارسی و اعضای هیأت علمی دانشگاه های مختلف در سه حوزه کلی نوآوری های علمی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل از 26 آبان تا 26 آذر ماه به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
نوآوری های علمی شامل مبانی اندیشه های مولوی، نسخه شناسی آثار مولوی، مولوی و شمس، نقد و تحلیل شرح های آثار مولوی، پژوهش های کاربردی حوزه مولوی پژوهی شامل هنر، ادبیات کودک و نوجوان، روانشناسی و مشاوره و و مولوی پژوهی در حوزه بین الملل شامل مولوی پژوهی در ترکیه، چین، بنگلادش، هندوستان، منطقه بالکان و کشورهای عرب زبان است.
حضور مجازی برای عموم آزاد است و علاقه مندان می توانند روزهای دوشنبه و سه شنبه از ساعت 15 الی 17 برای مشاهده سخنرانی ها به نشانی Https://skyroom.ui.ac.ir/ch/mvp مراجعه کنند.