۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

افق دانشگاه اصفهان، رسیدن به دانشگاه نسل چهارم

دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در گفتگوی خبری زنده شبکه اصفهان ، بر حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم تاکید نمود.


دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در گفتگوی خبری زنده شبکه اصفهان ، بر حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم تاکید نمود.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی روز پنجشنبه بیستم آذر ماه با حضور در گفتگوی خبری زنده شبکه اصفهان اظهار داشت: دانشگاه اصفهان افق خود را به عنوان یک دانشگاه نسل سوم و رسیدن به دانشگاه نسل چهارم گذاشته است و برای نایل شدن به این هدف فعالیت ها و سیاست گذاری هایی  انجام شده است. وی در ادامه افزود: فعالیت های انجام شده  در درجه اول در راستای  ارتقا کیفیت و اثر بخشی برنامه های آموزشی هست که در دو محور  متدولوژی و روش انجام شده است و فعالیت بعدی بحث کیفیت محتوی است که در این ارتباط،  سرفصل های دانشگاه که شامل سرفصل های درس و برنامه های آموزشی دانشگاه است به روزرسانی و محتوی آن مطابق با روز مطرح می شود .  

دکتر طالبی تصریح نمود: بحث روش ها هم بحث توانمندسازی دانشجو و استاد است که مراکزی برای این قضیه آماده کردیم. سمت و سوی ما هم این هست که علاوه بر این که مطالب به روز بشود کاربردی و اثربخشی آن را بتوانیم ارتقا بخشیم .

رییس دانشگاه تاکید نمود: مسئله و محور دوم که برای رسیدن به دانشگاه نسل چهارم داشتیم ، ایجاد فضایی برای کارآفرینی و نوآوری است که دانشجویان به آن سمت حرکت کنند برای این منظور مرکز رشد در دانشگاه اصفهان ایجاد شد و  مرکز نوآوری صنایع سرگرمی نیز که یکی از هدف های ما در جهت رشته های بین رشته ای بوده در دانشگاه راه اندازی شده است .  در حال حاضر نیز هدف ما ایجاد پهنه وناحیه نوآوری بوده که بتوانند شرکت های مختلف در آن مستقر شوند و ما را به سمت مسئله محور شدن و جامعه محور شدن سوق بدهند. از این جهت ما 32 هکتار از زمین های دانشگاه را که در جوار شمال دانشگاه و در جوار خیابان دانشگاه هست به این قضیه اختصاص دادیم و در حال حاضر شرکت های مختلف در این ناحیه مستقر شده اند. این ناحیه با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال بازسازی هست که در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار بگیرند و با ظرفیت 650 عضو هیات علمی و بیش از 15 هزار دانشجو این ناحیه  به یک ناحیه نوآوری تبدیل می شود.

دکتر طالبی در ادامه افزود:  سمت و سوی دانشگاه هم در بعد پایان نامه ها ی دانشجویی و هم از نظر ظرفیت هایی که اساتید دانشگاه دارند به سمت تحقیقات کاربردی است و شناسایی مسائل جامعه  است. به خصوص در حال حاضر که در شرایط تحریم هستیم، صنایع و سایر بخش ها و خدمات  می توانند خودشان را به روز کنند و با دانش فنی به سمت رفع نیازهای جامعه قدم بردارند. لذا ما به عنوان یک وظیه و رسالت این را به عهده دانشگاه می دانیم که ورود کند و در این زمینه خوشبختانه ما با صنایع بزرگ استان و کل کشور تفاهم نامه هایی را مبادله کردیم و با این صنایع بزرگ در حال همکاری هستیم و من فکر می کنم نسبتا" در این بعد موفق بودیم.

دکتر طالبی در ادامه ضمن تاکید بر بین المللی سازی دانشگاه اصفهان و سیاست گذاری های دانشگاه در این خصوص تصریح نمود: فعالیت های پژوهشی ما باید در سطح بین الملل قابل عرضه باشد. خوشبختانه امروز محصولات دانشگاه خریدار دارد و این نشان از پیشرفت های علمی ما در سطح جهانی و افزایش تولید علم در این دانشگاه است. در حال حاضر اساتید ما پروژه های مشترکی در سطح بین الملل با همکاری اساتید دانشگاه های بزرگ جهان دارند. همچنین برگزاری دوره های مشترک و همایش های بین الملل در حال برگزاری است.

وی همچنین تصریح نمود: شیوع بیماری کرونا هرچند خیلی سخت بوده است ولی تبدیل به فرصتی برای گسترش همکاری های بین المللی شده است.

دکتر طالبی در ادامه بر غنی بودن دانشگاه به لحاظ رشته های علوم انسانی تاکید و تصریح نمود: در چند سال اخیر با ایجاد تسهیلاتی موفق به عرضه رشته های علوم انسانی در سطح بین المللی شدیم و داشته های غنی در این حوزه را به جهان معرفی نموده ایم.  

رییس دانشگاه همچنین به تشریح فعالیت های دانشگاه از 4 اسفند تا کنون در راستای آموزش های آنلاین پرداخت و اظهار داشت: از چهارم اسفند فعالیت های حضور دانشگاه متوقف شد و فعالیت های غیرحضوری دانشگاه برای 400 کلاس پیش بینی شده یود و این در حالی بود که ما باید 2700 کلاس آنلاین را برگزار می کردیم. در ایام تعطیلات نوروز اقدام به تجهیز زیرساخت های آموزش مجازی نموده و خوشبختانه از 16 فروردین موفق به برگزاری رضایت مند کلاس های آموزش مجازی شدیم. بعد از پایان ترم در طول تابستان نیز زیرساخت های آموزش آنلاین را بیشتر تقویت نمودیم و خوشبختانه امروز در هفته 4300 کلاس مجازی و روزانه 1000 کلاس غیرحضوری با موفقیت برگزار می شود.  

تاریخ:
1399/09/21
تعداد بازدید:
769
منبع:
Powered by DorsaPortal