۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
تحقیقات کاربردی دانشگاه اصفهان منشا فناوری های آینده
دکتر طالبی در بیست و یکمین هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و سومین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان تحقیقات کاربردی دانشگاه اصفهان را منشا فناوری های آینده دانست.

دکتر طالبی در بیست و یکمین هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و سومین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان تحقیقات کاربردی دانشگاه اصفهان را منشا فناوری های آینده دانست.

به گزارش وب سایت خبریuinews  بیست و یکمین هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و سومین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان به صورت نیمه مجازی برگزار و از 85 نفر پژوهشگر برتر دانشگاه اصفهان تجلیل به عمل آمد. این مراسم از طریق آپارات و سایر شبکه های مجازی دانشگاه به صورت زنده پخش و مورد استقبال قرار گرفت.

دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این مراسم سیاست های پژوهشی دانشگاه را حرکت به سمت پژوهش های کاربردی و جامعه محور دانست و از اقدامات مهم و موثر حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ابراز رضایت نمود  و تصریح نمود: با توجه به محدودیت منابع برای سرمایه‌گذاری روی همه‌ی حوزه‌های پژوهش در دانشگاه در حد کمال، لازم است به عنوان یک رسالت فرهنگی، دانشگاه‌ها اثبات کنند که پربازده‌ترین ساختار از بعد اقتصادی، نهاد پژوهش است. از این رو لازم است بدون لطمه‌ خوردن به سرعت حرکت در مرزهای دانش، به نیازهای امروز وفردای کشور هم توجه شود. دانشگا‌ه‌ها باید تلاش کنند هم به نیازهای فوری و امروز و هم به نیازهای آینده‌ی کشور بیندیشند و این دو بعد را با هم پیش ببرند. با توجه به این که روز به روز از صنایع متکی به بودجه‌ی عمومی و نفتی کاسته می‌شود،‌ به لحاظ اقتصادی نیازهای بیشتری به سوی دانشگاه‌ها متوجه می‌شود، اما لازم است دانشگاه‌ها به شبکه‌ی بازار، فناوری، پژوهش و آموزش به صورت یک زنجیره توجه کنند و بدانند در هر بخش چه نقشی را باید ایفا کنند و برای ورود بازیگران دیگر از جمله‌ شرکت‌های دانش بنیان که محصول دانشگاه‌اند برنامه‌ریزی کنند. امیدواریم بخش های مختلف جامعه که اساسا" به آن صنعت اتلاق می شود به این باور برسند که تنها راه برون رفت از وابستگی تکیه بر دانش و فناوری ساخت داخل است و دستگاه ها این ظرفیت علمی را دارند که در مسیر طرح و توسعه به آن ها کمک کنند. در چنین شرایطی دانشگاه ها نیز به سمت و سوی پژوهش های خود را کاربردی کرده و خدمات متقابل دانشگاه و جامعه تقویت می شود.

رییس دانشگاه همچنین افزود بروندادهای پژوهشی دانشگاه اصفهان در سال جاری نسبت به سال های گذشته افزایش چشم گیری داشته است.یکی از این بروندادها انتخاب 8 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان به عنوان پژوهشگر برتر ISI ( دانشمند پر استناد دنیا) و 3 نفر نیز به عنوان دانشمند سرآمد علمی و یک نفر به عنوان چهره ماندگار در حوزه علوم انسانی است که ضمن تبریک این موفقیت بزرگ به جامعه دانشگاهی از زحمات استادان تلاشگر در عرصه های علمی تقدیر می کنیم.

دکتر طالبی تصریح نمود: در بروندادهای چاپ مقالات نیز سال پر باری را گذراندیم و در 3 سال اخیر بروندادهای خوبی داشتیم و می توان این نوید را داد که در سال 2020 نسبت یال قبل جهش کیفی در تولید مقاله بسیار محسوس است.

رییس دانشگاه افزود: استعدادهای خوبی به عنوان هیات علمی وارد دانشگاه شده اند و با سیاست های کاربردی دانشگاه ان شااله با بهره گیری از توان علمی اساتید نخبه موفقیت های بهتری را به لطف خدا رقم خواهیم زد. حرکت شتابان به سوی دست یافتن به دانشگاه های نسل چهارم و حرکت از مسئله محور بودن به سمت جامعه محور بودن ضروری است،جذب پژوهشگران در دوران پسی دکتری، ماموریت گرا کردن تحقیقات دانشگاهی، گسترش مرزهای دانش بسیار مهم و ضروری است.

دکتر رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری نیز در این مراسم دانشگاه ها را عامل پر رونق شدن هفته پژوهش دانست و تصریح نمود، مدیران و کارشناسان حوزه پژوهش سرمایه های دانشگاه هستند و اگر موفقیتی در این حوزه به وجود می آید قطعا مرهون زحمات و تلاش های این عزیزان است.

دکتر رکنی زاده همچنین ، طرح پژوهانه های ماموریت گرا، طرح ابن سینا،اعطای گرنت به 15 نفر از اعضای هیات علمی،خرید سرور محاسباتی بزرگ، مبلغی بالغ بر 17 میلیارد خرید تجهیزات آزمایشگاهی از جمله فعالیت های موثر حوزه پژوهشی در دانشگاه دانست. دکتر رکنی زاده از زحمات دکتر مومنی تشکر و اظهار امیدواری نمود که حرکت ها همواره رو به جلو باشند. وی تغییر نحوه نگرش در پژوهش را بسیار مهم دانست و  تصریح نمود:  تغییر نگرش را مهم ترین ثمره حوزه فعالیت های پژوهش قلمداد نمود.

دکتر امیر رحیمی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی نیز اظهار داشت: دانشگاه ها وقتی در سطح جهانی  معرفی می شوند با یک سری مولفه ها یی مانند جامعه نخبه که در آن حضور دارند، پژوهش هایی که انجام می دهند ، همچنین استقلال فکری و تامین منابع مالی مورد توجه و تمایز قرار می گیرند. وی در ادامه به تشریح هر کدام از این مولفه ها و تمایز دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی پرداخت.

در این مراسم دکتر صباحی مدیر امور  پژوهشی دانشگاه نیز گزارش مبسوطی از روند فعالیت های حوزه معاونت پژوهش و فناوری ارایه و دستاوردهای این حوزه را حاصل تلاش و زحمت پژوهشگران پرتلاش دانشگاه و کارکنان و مدیران این حوزه دانست و تصریح نمود: در این مراسم به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی از 5 نفر از پژوهشگران منتخب دانشگاه به صورت نمادین دعوت شد تا در این جلسه حضور داشته باشند ولی خوشبختانه این امکان فراهم شده است تا  مراسم تجلیل از طریق آپارات و شبکه های مجازی به صورت زنده پخش شده و در خدمت سایر پژوهشگران دانشگاه باشیم.

اسامی پژوهشگران برتر دانشگاه به شرح زیر است:

برای دیدن اسامی بر روی لینک زیر کلیک نمایید:

/Dorsapax/userfiles/Sub36/0202.pdf

1399/10/02