۱۴۰۴ جمعه ۱۴ تير

تفاهم‌نامه چهار جانبه همکاری دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده منطقه مرکزی کشور شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان

تفاهم‌نامه چهار جانبه همکاری دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده منطقه مرکزی کشور شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در خصوص پیشبرد اهداف سامانه چالش محور ایران ایدکس به امضای روسای دانشگاه اصفهان، صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده و شهرک علمی تحقیقاتی رسید.

 

 

تفاهم‌نامه چهار جانبه  همکاری دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده منطقه مرکزی کشور شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان

تفاهم‌نامه چهار جانبه  همکاری دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده منطقه مرکزی کشور شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در خصوص پیشبرد اهداف سامانه چالش محور ایران ایدکس به امضای روسای دانشگاه اصفهان، صنعتی اصفهان، مرکز شهید فهمیده و شهرک علمی تحقیقاتی رسید.

به گزارش وب سایت خبریuinews برگزاری رویدادهای فناورانه در کنار مراکز شتاب دهنده، صندوق های حمایتی، انکوباتورها و دیگر بازیگران اکوسیستم استارت آپی، می تواند کمک شایانی به ایجاد و توسعه شرکت های نوپا نماید. در همین راستا و به منظور تقویت فرهنگ کارآفرینی و ایجاد استارتاپ های موفق و مبتنی بر چالش های روز صنایع کشور، تفاهم نامه همکاری چهارجانبه در توسعه طرح ایران ایدکس فی مابین دانشگاه اصفهان به نمایندگی دکتر هوشنگ طالبی ،دانشگاه صنعتی اصفهان به نمایندگی دکتر سید مهدی ابطحی،مرکز شهید فهمیده منطقه مرکزی به نمایندگی مهندس محمد اسدیان و شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان به نمایندگی مهندس فخاری منعقد و امضا شد.

 

شایان ذکر است، دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این مراسم اظهار داشت: روند اجرایی این تفاهم‌نامه از گذشته آغاز و آزمون و خطاها برای تحقق و عملیاتی شدن آن انجام شده است. وجود شبکه پژوهش و فناوری استان که با همت مهندس فخاری و همکارانشان در حال فعالیت است، باعث پر شدن خلا بین محققین و جایگاه تحقیق یعنی دانشگاه ها و شهرک شده است و امید است با پیوستن این همکاران ،هم افزایی علمی بیشتری ایجاد شود. وی ارتقای سطح نیازها در استان را در دستور کار دانست و افزود: با پیوند ظرفیت‌های علمی این طرح را اجرایی خواهیم کرد.

دکتر طالبی تصریح نمود: معمولا نیازهای جاری مطرح و  کم تر بحث آینده پژوهی و بحث نیازهای مبتنی بر مرز دانش مورد توجه بود، ولی با رویکرد جدید، محققین نظرات و ایده های خود را اعلام می کنند و به ایده پردازانی که در قالب شرکت های دانش بنیان ایده پردازی می کنند این شانس را می دهد که به آن طرف یعنی مخاطبی که نیازش را مطرح می کرد با نگاه جدیدی نیازها را به ایده ها پیوند بزنند و اطمینان خاطر دارم که این اتفاق خواهد افتاد و هم افزایی صورت خواهد گرفت.وی همچنین به هم پیوستن تخصص ها را نیز بسیار حائز اهمیت دانست و  آمادگی دانشگاه را برای  همکاری شبکه ای اعلام نمود.  

رییس دانشگاه اصفهان در ادامه، احصا مسائل و نیازهای شبکه علمی، صنعتی و فناورانه کشور، کمک به رفع مسائل و نیاز های صنایع با استفاده از شناسایی و حمایت از ایده های نوآورانه، شناسایی شبکه متخصصین در حل نیازهای صنایع، ارایه مشاوره و آموزش های لازم به نوآوران و فن آوران در خصوص تبدیل ایده به پدیده، حمایت از ایجاد شرکت های نوپا در خصوص حل مسائل و نیازهای صنایع کشور، حمایت در خصوص تجاری سازی ایده های نوآورانه و مرتبط با رویداد با مشارکت صاحبان سرمایه را از جمله اهداف این تفاهم نامه چهارجانبه دانست.

 

دکتر رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در این نشست اظهار داشت: شبکه ها خود در عصر حاضر موضوعیت دارند نه کاری که انجام می دهند. اگر یک شبکه ایجاد شود، قدرت این که بتواند کارهایی را که برای آن هدف گذاری نشده را برای آن تولید کند، دارد. وی در ادامه افزود:. این اتفاق خیلی مهمی است که تجمیع نیروهای کوچک به صورت نمایی، قدرت ایجاد می کند. نیروهای کوچک وقتی کنار هم جمع می شوند توان هایشان با هم جمع نمی شود بلکه ضرب می شود و بعد های جدیدی ایجاد می کند . من امیدوار هستم که شبکه الگویی شود تا ما یاد بگیریم کار کردن در شبکه خیلی برای  ما مهم تر است تا این که به صورت فردی کار کنیم .

 

دکتر شاهین مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: از ویژگی های دانشگاه های نسل سه و چهار این است که با شبکه سازی توسعه فعالیت های چند جانبه بتواند نقش آفرینی خود را با هم ارزش افزایی، بیشتر نمایند و اثر بخشی خود را در فعالیت های موثر بر جامعه نمود بیشتری دهند.

وی در ادامه افزود: دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان باید با  تشکیل کارگروه های تخصصی به کار خود بر روی اولویت های پژوهشی، از آر اف بی تا پروپوزال و عقد قرارداد کار کنند و بستر این حرکت را هم شبکه پژوهش و فناوری استان آماده کردند که انجام خواهد شد و تصور من بر این است که برای شروع 200 عنوان نیاز احصا شده و ان شاالله این کار به انجام خواهد رسید. این کار یک حرکت علمی است و  بر اساس شیوه نامه ای که در چارچوب این تفاهم نامه چند جانبه بر اساس تخصص ها و محوریت شایستگی، به امضا رسیده است،  ممکن است در یک پروژه راهبرش دانشگاه صنعتی اصفهان  و همکار پروژه نیز دانشگاه اصفهان باشد و یا بر عکس این موضوع انجام شود. نهایتا این کار با همین قوت پیش خواهد رفت و مانیز جلسه های مکرر و متعدد در پیش خواهیم داشت.

دکتر شاهین تصریح نمود: خوشبختانه دانشگاه اصفهان هدفمند وارد این پروژه شده است و نقش تسهیل گری در ایجاد شبکه برای ما بسیار حائز اهمیت است. ما هدفمند وارد می شویم تا از قابلیت های شرکت های دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان هم بهره بجوییم. در واقع برای تیم مشترکی که بین دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان تشکیل می شود نیاز به بهره مندی از دانش و تجربیات شرکت های دانش بنیان است و  آن ها هم وارد تیم های پروژه خواهند شد.

همچنین مهندس مهدی اعتباری، مدیر اجرایی شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان در این نشست با بیان اینکه شبکه علم و فناوری استان اصفهان از سال گذشته آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: این شبکه تاکنون توانسته خدمات مؤثری را به صنعت ارائه دهد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در سامانه شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان 158 نیاز ثبت شده است، ابراز داشت: این نیازها از سراسر کشور در این سامانه ثبت شده است و تاکنون برای 75 نیاز پیشنهاد ارائه شده و برای هشت نیاز انعقاد قرار داد داشته‌ایم.

مدیر اجرایی شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان با بیان اینکه صنایع برای انعقاد این هشت قرار داد 836 میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، دو پیشنهاد هیئت علمی دانشگاه اصفهان، پیشنهادی از دانشگاه جندی شاپور و … برترین پیشنهادات را در این زمینه ارائه دادند که به قرارداد انجامید.

وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون 24 صنعت در استان اصفهان با شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان همکاری داشتند، اضافه کرد: امسال نیز با همین روند فعالیت خود را ادامه خواهیم داد ضمن اینکه در سال جاری محدودیت ثبت نام نیاز برای صنایع برداشته شده و همه صنایع امکان اعلام نیاز را دارند.

مهندس اعتباری با بیان اینکه با این تغییر تعداد نیازهای ثبت شده از سوی صنایع در سامانه شبکه پژوهش و فناوری استان اصفهان به 200 مورد رسیده است، افزود: همچنین باید توجه داشت که در این سامانه قابلیتی ایجاد شده تا دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان دستاوردهای خود را در این سامانه معرفی و در ایجاد ارتباط آنها با صنایع تسهیلاتی ایجاد شود.

وی همچنین به ارتباط شبکه فناوری پژوهش و فناوری استان اصفهان با 13 پارک علم و تحقیقاتی در کشور اشاره کرد و گفت: این پارک‌ها از ظرفیت‌های استان اصفهان استفاده می‌کنند.

دکتر جعفر قیصری رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نیز با بیان اینکه هم افزایی در استان اصفهان و به ویژه در بخش علم و فناوری به خوبی درک شده است، اظهار داشت: نتیجه این هم افزایی کسب موفقیت این استان در زمینه علم وفناوری در کشور است.

دکتر جعفر قیصری با بیان اینکه در رشته‌های مختلف مهندسی، سلامت، تجهیزات پزشکی و … موفقیت‌هایی را داشته‌ایم، ادامه داد: انعقاد این تفاهم‌نامه منجر به بهبود ارتباطات منظم دانشگاه‌ها و شهرک علمی و تحقیقاتی خواهد شد. وی با اشاره به حمایت از 60 پایان نامه در استان اصفهان ابراز داشت: این پایان نامه‌ها در پنج دانشگاه بزرگ استان بوده است که با یک میلیارد تومان اعتبار حمایت شد.

گفتنی است این تفاهم نامه در روز دوشنبه 29 دی ماه 1399 با حضور اصحاب رسانه در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در 10 ماده، 3 تبصره و 4 نسخه امضا و مبادله گردید.

 
 
تاریخ:
1399/10/29
تعداد بازدید:
1542
منبع:
Powered by DorsaPortal