۱۴۰۴ يکشنبه ۱۶ تير

دومین جلسه شورای مدیریت آموزش عالی استان اصفهان با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری

دومین جلسه مدیریت آموزش عالی استان اصفهان به میزبانی دانشگاه اصفهان و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل تالار دکتر رزمجو برگزار شد.


دومین جلسه مدیریت آموزش عالی استان اصفهان به میزبانی دانشگاه اصفهان و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل تالار دکتر رزمجو برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر منصور غلامی در دومین جلسه مدیریت آموزش عالی استان اصفهان اظهار داشت: طرح ساماندهی آموزش عالی برای کیفی سازی هرچه بیشتر دانشگاه ها بویژه دانشگاه های کوچک در حال اجراست و هدف ما تخریب و تعطیلی نیست. با پیوستن دانشگاه های کوچک به دانشگاه های بزرگ ، فعالیت های پژوهشی با کیفیت بسیار بالا انجام می شود.  

وی با بیان اینکه مخالفت هایی که با طرح ساماندهی می شود بیشتر نگاه سیاسی دارد، تاکید کرد: دانشگاه های بزرگ نیز باید به دانشگاه های کوچک برای ارتقای کیفیت کمک کنند.

وزیر علوم با اشاره به اینکه مدیریت استانی آموزش عالی در راستای تفویض اختیارات به استان ها در حال اجراست، تصریح کرد: این امر به معنی انقطاع از مرکز نیست و وزارت علوم، هدایت کلان را به عهده دارد.

وی با بیان اینکه در مدیریت استانی تلاش می کنیم همفکری ها به سمتی رود که بتوانیم بخشی از وزارت علوم را به استان ها بیاوریم، گفت: نگاه ما، اثرگذاری هرچه بیشتر آموزش عالی در استان هاست.

دکتر غلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه های پیام نور، علمی کاربردی و فرهنگیان نباید از چارچوب برنامه ای و ماموریت خود خارج شوند و از هم گسیختگی پیدا نکنند، خاطرنشان کرد: مدتی دانشگاه پیام نور خارج شده بود که با آرامش در حال بازگشت است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در دانشگاه های فرهنگیان و فنی و حرفه ای نسبت استاد و دانشجو چندان مناسب نیست، افزود:  نامه به رهبر انقلاب برای دانشگاه فرهنگیان نوشتم و نگرانی هایی وجود دارد که در حال پیگیری هستیم  تا شاخص های کیفی این دانشگاه از نظر تعداد هیات علمی و دانشجویان بالا رود.

دکتر غلامی با اشاره به اینکه دانشگاه های آزاد و غیر انتفاعی در حال رسیدن به تعادل است، تاکید کرد: تلاش ما این است که بخش غیر دولتی از بین نرود بلکه  به تعادل کمی و کیفی برسد.

وی با بیان اینکه همه گزارش های مربوط به دانشگاه های مختلف را به رهبرمعظم انقلاب و شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل کردیم، تصریح کرد: برنامه ها باید طوری کارشناسی شده باشد که در مدیریت بعدی آموزش عالی نیز باقی بماند و پیگیری شود

دکتر هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان و رییس دانشگاه های معین استان نیز ضمن ارایه گزارش مبسوطی از فعالیت های دانشگاه های استان و معرفی اعضای استانی و اشاره به برگزاری اولین جلسه در ابتدای بهمن ماه سال جاری، عزم جدی استان اصفهان در تداوم اجرای آیین نامه مدیریت استانی آموزش عالی و کیفیت بخشی به فعالیت های دانشگاه های استان را مورد تاکیید قرار داد. همچنین ایشان درخواست نمود که ساختار نیروی انسانی و پشتیبانی اعتباری سخت افزاری و نرم افزاری این دبیرخانه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد توجه جدی قرار گیرد.   

دکتر محمد فرامرزی دبیر امور اجرایی دبیرخانه دانشگاه معین استان اصفهان نیز در ادامه  ضمن تاکید بر موارد مطروحه از سوی دکتر طالبی، تمرکز زدایی، ماموریت گرایی و هم افزایی را روح آیین نامه دبیرخانه دانشگاه معین استان دانست و تصریح نمود: سامانه اطلاعات آموزش عالی و پژوهش و فناوری استان و  اشتراک گذاری زیرساخت ها و هم افزایی برای کیفیت سازی و کمک به خانواده آموزش عالی در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر حمید رضا شاوران دبیر هیات نظارت و ارزیابی آموزش عالی اصفهان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از آموزش عالی استان تصریح نمود: در زمان حاضر 215 دانشگاه و مرکز آموزش عالی و پژوهشی در استان فعال است که شامل 9 دانشگاه دولتی، 42 دانشگاه و مرکز پیام نور، 10 مرکز فنی حرفه‌ای، پنج مرکز فرهنگیان، 27 مرکز و واحد دانشگاه آزاد اسلامی، 32 مرکز علمی، 26 مرکز غیرانتفاعی، 9 مرکز آموزش عالی آزاد دوره‌های کوتاه مدت و 55 مرکز پژوهشی است.

وی با بیان‌اینکه از این نظر در رده دوم استان‌های کشور پس از تهران قرار داریم، افزود: این استان در مجموع حدود 200 هزار دانشجو و هفت هزار و 202 عضو هیات علمی دارد که از این نظر نیز در جایگاه دوم کشور است.

دکتر شاوران، تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه‌های دولتی استان اصفهان را 2 هزار و 141 نفر و دانشجویان را 38 هزار و 632 نفر اعلام و اضافه کرد: تعداد اعضای هیات علمی و استادان در دانشگاه فرهنگیان 45 نفر، علمی کاربردی یکهزار و 450 مُدرس، پیام نور 301 نفر، فنی و حرفه‌ای 41 نفر، آزاد یک‌هزار و 581 نفر و غیرانتفاعی یک‌هزار و 733 نفر است.

تعداد دانشجویان دانشگاه‌های فرهنگیان استان اصفهان چهار هزار و 171 نفر، علمی کاربردی 12 هزار نفر، پیام نور 31 هزار و 700 نفر، فنی و حرفه‌ای 12 هزار نفر، آزاد 71 هزار و 700 و غیرانتفاعی 27 هزار نفر است.

گفتنی در این نشست  روسای  دانشگاه‌های استان اصفهان به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در باره آمایش آموزش عالی استان، مدیریت استانی، طرح ساماندهی و تمرکززُدایی پرداختند.

 

 

 

 

 

 

تاریخ:
1399/11/19
تعداد بازدید:
638
منبع:
Powered by DorsaPortal