۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

دهمین نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس

دکتر طالبی، در دهمین نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان که به میزبانی دانشگاه صنعتی برگزار شد بر فعالیت های جامعه محور دانشگاه اصفهان و لزوم ترمیم بودجه دانشگاه های استان تاکید نمود.

 


دکتر طالبی، در دهمین نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان که به میزبانی دانشگاه صنعتی برگزار شد بر فعالیت های جامعه محور دانشگاه اصفهان و لزوم ترمیم بودجه دانشگاه های استان تاکید نمود.

 

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان و رییس دانشگاه معین استان ضمن ارایه گزارش مبسوطی از مجموعه فعالیت های اثرگزار دانشگاه جامع اصفهان اظهار داشت: دانشگاه اصفهان در سال 1325 تاسیس و در سال 1365 دانشگاه علوم پزشکی از این دانشگاه تفکیک و به صورت دو دانشگاه مستقل به فعالیت های علمی خود ادامه دادند. وی در ادامه افزود: دانشگاه اصفهان در سال 1394 برنامه راهبردی خود را تنظیم و مدون نمود و در حال حاضر در راستای حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم گام های موثری برداشته است. دکتر طالبی ضمن معرفی پتانسیل های کاربردی دانشگاه تصریح نمود: دانشگاه اصفهان از  15 دانشکده،43 گروه آموزشی،5 پژوهشکده، 5 مرکز پژوهشی، 36 گروه پژوهشی ،15000 دانشجو به تفکیک 880 دانشجوی کارشناسی، 4250 دانشجوی کارشناسی ارشد و 2000 دانشجوی دکتری برخوردار است.

رییس دانشگاه معین استان در ادامه اظهار داشت: استان اصفهان با برخورداری از 8% دانشجویان کل کشور،  از نظر تعداد دانشجو، رتبه دوم کشوری را دارد و 10% از تولید علمی کشور را نیز به خود اختصاص داده است.

وی تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان را 660 نفر اعلام نمود که از این تعداد 102 نفر استاد تمام، 277 نفر دانشیار و 267 نفر استادیار هستند. طبق آمار ارایه شده 58% از اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان، دانشیار و استاد تمام هستند و علی رغم پیر بودن دانشگاه اصفهان، متوسط سن اعضای هیات علمی آن حدود 48 سال است .

دکتر طالبی همچنین وضعیت اعضای هیات علمی از نظر دریافت حقوق و مزایا را نیز تشریح و تصریح نمود: 123 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان زیر 10 میلیون ، 250 نفر زیر 15 میلیون، 178 نفر زیر 20 میلیون، 58 نفر بین 10 تا 25 میلیون حقوق دریافت می نمایند

دکتر طالبی همچنین به تشریح فعالیت های پژوهشی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت:  دانشگاه اصفهان در پانزدهمین نشست مدیران ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور که با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد این حوزه برگزار شد، به عنوان برگزیده در توسعه همکاری های مشترک صنعتی و بالاترین تعداد فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت انتخاب شد.

وی بیان داشت:توافق نامه تشکیل کنسرسیوم مراکز علمی‌-پژوهشی استان اصفهان فی ما بین دانشگاه های اصفهان، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، پیام نور استان اصفهان، آزاد استان اصفهان، کاشان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با هدف استفاده بیش‌تر از پتانسیل دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان در رفع چالش‌های زیست‌محیطی کشور و کمک به وظیفه نظارتی سازمان حفاظت محیط‌زیست و نیز ایفای مسئولیت اجتماعی آن مراکز به‌منظور ارتقای جایگاه مرجعیت علمی دانشگاه‌های استان اصفهان در سطح استانی، ملی و منطقه‌ای در زمینه محیط ‌زیست منعقد شد. 

دکتر طالبی در ادامه ، 230 طرح پژوهشی ،ایجاد خوشه ملی سرمایه اجتماعی، خانه حکمت،اندیشکده آینده پژوهی و افزایش تعداد طرح های پژوهشی جهت حل مسائل جامعه را از دیگر فعالیت حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان دانست.  

رییس دانشگاه ضمن اشاره به قراردادهای جامعه محور دانشگاه اصفهان، قرارداد دانشگاه با شهرداری برای محیط زیست را نیز تشریح نمود و افزود: در این قرارداد دانشگاه صنعتی اصفهان ، منشا یابی آلاینده ها و دانشگاه اصفهان تهیه سیاهه آلاینده ها را بر عهده داشتند.  

دکتر طالبی در ادامه افزود:  با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز بازی های رایانه ای در دانشگاه اصفهان راه اندازی و اولین ساختمان ناحیه فناوری در این دانشگاه افتتاح شد.

ناحیه نوآوری و فناوری ضمن این که در مالکیت دانشگاه است با کاربری نوآوری خود می تواند استارتاپ ها و شرکت های مختلف را در خود جای دهد. هدف ما تنها آموزش، پژوهش و کارآفرینی نیست، بلکه در سطحی بالاتر به اثرگذاری بر جامعه خود چشم دوخته ایم . دانشگاه نسل چهارم با هدف درآمیختگی فرهنگی با جامعه خود و گستره نیازهای جامعه اعم از فناورانه، اجتماعی و سایر نیازهای اساسی، سعی در حل مشکلات جامعه دارد.  

وی همچنین روند رو به رشد دانشگاه اصفهان  از نظر تراز بین المللی را بسیار مطلوب دانست و در ادامه افزود: فعالیت های بین المللی دانشگاه از سال 96 تا 99 با افزایش دانشجویان خارجی روند رو به رشدی داشته است. در حال حاضر 700 دانشجوی خارجی در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصیل هستند.

دکتر طالبی ضمن تشریح هزینه های دانشگاه تصریح نمود: در سال 1399 بیش از 80% اعتبارات و بودجه دانشگاه، صرف هزینه های پرسنلی و ما بقی بودجه نیز صرف امور پژوهشی و آموزشی می شود که درصد بسیار کمی است و باید تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود.

رییس دانشگاه اصفهان همچنین ضمن اشاره به  فرسودگی فضاهای آموزشی، پژوهشی و خوابگاهی اظهار داشت: با توجه به فرسودگی بیش از حد ساختمان ها و تاسیسات خوابگاه های دانشجویی و همچنین کمبود فضاهای فرهنگی و خدماتی مورد نیاز دانشجویان باید برای این مهم نیز اعتبارات لازم در بودجه 1400 دیده شود.

دکتر طالبی تصریح نمود: دانشگاه اصفهان حدود 7 سال است که بودجه تملک دارای ندارد و با استفاده از منابع درآمد اختصاصی مانند شهریه ها، درآمدهای پژوهشی،درآمدهای متفرقه و کمک خیرین اقدام به فعالیت های موثر عمرانی نموده است و با توجه به این مهم خواستار توجه نمایندگان مجلس در تبصره 23،  به این مسئله و معضل شد .

وی همچنین به تشریح فعالیت های آموزش عالی استان اصفهان در سال 1399 پرداخت و اظهار داشت: استان اصفهان مفتخر به برخورداری از چندین دانشگاه بزرگ و تاثیرگذار کشور است. دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان جز ده دانشگاه برتر کشور و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز جز 5 دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور هستند که سالانه تعداد زیادی از دانشجویان نخبه و سرآمد را پذیرش می نماید.

دکتر طالبی در ادامه به موانع و مشکلات موجود در دانشگاه های استان اشاره و تصریح نمود: عدم اختصاص اعتبارات عمرانی تملک دارایی برای توسعه فضای کالبدی دانشگاه ها به دلیل تصور برخورداری استان اصفهان، کمبود تجهیزات به روز، توسعه و ایجاد مراکز جدید آموزش عالی بدون توجه به توازن در حفظ منابع دانشگاه های بزرگ، افزایش هزینه انسانی و مالی دانشگاه ها با توجه به رشد تورم و افزایش قیمت ارز به خصوص در بخش تامین تجهیزات و مواد اولیه آزمایشگاهی، مهاجرت نیروی انسانی متخصص با ریشه عوامل اقتصادی، کمبود در تامین زیر ساخت ها ی مورد نیاز فناوری اطلاعات و ارتباطات در رویکرد استفاده از آموزش های الکترونیک و غیر حضوری، تحت تاثیر قرارگرفتن پروژه های عمرانی متاثر از شرایط اقتصادی، کاهش درآمدهای اختصاصی به دلیل شیوع کرونا و کاهش طرح های تحقیقاتی و عدم قطعیت در میزان و زمان تخصیص مصوب و تحقق تخصیص ها، بخشی از موانع و مشکلات موجود در دانشگاه های استان است که باید به آن توجه ویژه نمود.

 

 شایان ذکر است دکتر ابطحی رئیس دانشگاه‌ صنعتی اصفهان نیز با ارایه گزارشی از دستاورهای فناورانه و پژوهشی این دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه صنعتی اصفهان کیفیت گرایی در تولید علم را هدف و برنامه خود قرار داده است تا بتواند مانع خروج نیروهای نخبه از استان اصفهان باشد.

دکتر سید مهدی ابطحی با بیان این که در این جلسه تلاش شده تا نمایندگان استان را با مأموریت های کلان این دانشگاه آشنا کنیم افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان یک دانشگاه فراملی است که مأموریت های متنوعی دارد و به غیر از این که باید در توسعه فناوری و گسترش نوآوری فعالیت کند، در عرصه بین المللی نیز نقش تعیین کننده ای دارد.

وی تشکیل جلسه با نمایندگان استان را جهت نمایش پویایی و پیشرفت های دانشگاه ضروری دانست و خاطر نشان کرد: تأثیر گذاری دانشگاه در عرصه های منطقه ای و بین المللی، نیازمند حمایت های بیشتری است و آشنایی نمایندگان مجلس با چالش های این حوزه در مقاطع زمانی مختلف، ارتباطی سازنده با دانشگاه را شکل می دهد.

وی، تشکیل 26 شرکت دانش بنیان و 68 واحد فناور با حضور 56 عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان را یکی از دستاوردهای شاخص این دانشگاه در تبدیل علم به ثروت وجلوگیری از خروج نخبگان از کشور دانست و ادامه داد: از فناوری های توسعه یافته در دانشگاه بیش از 15 کارخانه تولیدی شکل گرفته و بیش از 73 میلیارد تومان درآمد از شرکت های دانش بنیان بدست آمده است..

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از رسالت های مهم این دانشگاه را حضور در مجامع علمی دنیا دانست و ادامه داد: کشور ما به دیپلماسی علمی با دنیا برای نمایش توانمندی های محققان کشور نیازمند است و این وظیفه را دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور در مجامع بزرگ علمی همانند مرکز علمی سرن در سوئیس و سزامی در اردن برعهده دارد.

 دکترسید مسعود خاتمی رئیس مجمع نماینگان استان اصفهان نیز در بخشی از این دیدار ضمن تجلیل از تلاش های ارزنده دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: اساتید و دانشجویان این دانشگاه ها نشان داده اند که با دست خالی و در شرایط فشار اقتصادی، می توانند مولد علم و پیشرفت باشند و این موضوع بسیار جای افتخار و دلگرمی برای نمایندگان استان داشت.

دکترسید مسعود خاتمی با بیان این که دانشگاه نیازمند پشتیبانی حقوقی و قانونی برای پیشبرد برنامه ها و اهداف خود است تصریح کرد: ما به عنوان نمایندگان مجلس هرکجا نیاز به پشتیبانی حقوقی و قانونی است در کنار دانشگاهیان هستیم.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب طرح همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی غیر پزشکی با اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی، افزود: در بحث تقویت بودجه دانشگاه و افزایش حقوق کارکنان در صحن مجلس تلاش های بسیاری انجام گرفته است.

همچنین در این نشست، مهندس اسلامی رئیس سازمان زمین شناسی استان اصفهان گزارشی از اقدامات و برنامه های خود در حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه و موضوع فرونشست اصفهان و خسارات ناشی از آن را مورد بحث و بررسی قرار داد.

گفتنی است،دهمین نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان روز سه شنبه 19 اسفند 1399 با حضور روسای دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان،معاون اداری و مالی دانشگاه اصفهان و صنعتی اصفهان برگزار شد.

 

 

تاریخ:
1399/12/19
تعداد بازدید:
761
منبع:
Powered by DorsaPortal