۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير

دوره آموزشیِ « تقویت مهارت‌ها در رشته‌های فرانسوی‌زبانی » با حمایت آژانس دانشگاهی فرانکوفونی در دانشگاه اصفهان

دوره آموزشی تربیت مدرس آژانس دانشگاهی فرانکوفونی با عنوان « تقویت مهارت‌ها در رشته‌های فرانسوی‌زبانی » با پیگیری و کاندیداتوری گروه فرانسه دانشگاه اصفهان، برای دومین سال پیاپی، با حضور و شرکت مستمر و فعال اعضای هیات علمی گروه فرانسه دانشگاه اصفهان و نیز اساتید و مدرسان از دیگر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش زبان، در تیر و مرداد ماه 1400 برگزار شد.

 

دوره آموزشی تربیت مدرس آژانس دانشگاهی فرانکوفونی با عنوان « تقویت مهارت‌ها در رشته‌های فرانسوی‌زبانی » با پیگیری و کاندیداتوری گروه فرانسه دانشگاه اصفهان، برای دومین سال پیاپی، با حضور و شرکت مستمر و فعال اعضای هیات علمی گروه فرانسه دانشگاه اصفهان و نیز اساتید و مدرسان از دیگر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش زبان، در تیر و مرداد ماه 1400 برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر اکرم آیتی مدیر گروه فرانسه_ روسی دانشگاه اصفهان در خصوص برگزاری این دوره اظهار داشت: این دوره آموزشی در راستای به‌روزرسانی شیوه آموزش زبان فرانسه با چشم‌انداز جامعه و بازارمحوری و تربیت زبان‌آموزان حرفه‌ای دارای مهارت‌های کاریابی بوده است. از آنجا که شیوه آموزش زبان در دانشگاه‌های سطح کشور همچنان با نگاه سنتی انجام می‌گیرد، گروه فرانسه دانشگاه اصفهان در سال 2019 تصمیم گرفت در فراخوان آژانس فرانکوفونی برای بررسی همه‌جانبه مشکلات این نوع آموزش توسط متخصصان این حوزه و حرکت در مسیر تحول، شرکت کند. گزارش نهایی متخصصان آژانس فرانکوفونی در آوریل 2019، لزوم تغییر اساسی در سرفصل دروس بر اساس استانداردهای بین المللی اما با رویکرد بومی (ملی و استانی)، و نیز تحول در شیوه آموزش بر اساس شیوه‌های جدید و روزآمد را خاطرنشان می ساخت. در نهایت، متخصصان سرفصل پیشنهادی خود برای دوره کارشناسی را بر همین اساس به آژانس و به گروه آموزشی ارسال کردند.

وی در ادامه افزود: گروه فرانسه دانشگاه اصفهان با این چشم‌انداز جدید که هم با نیاز روز جامعه و دانشگاه بسیار همخوانی داشته و هم در راستای اسناد بالادستی در جهت گسترش ارتباط با جامعه و صنعت می باشد، با هدف به سرانجام رساندن این ماموریت حساس، در دو دوره پیاپی در فراخوان‌های حمایتی آژانس دانشگاهی فرانکوفونی شرکت کرد که این درخواست در هر دو مرتبه مورد موافقت قرار گرفت. دوره اول در مهر و آذر 1399 و دوره دوم، در تابستان 1400 به صورت سِری کارگاه‌های مجازی توسط مدرس متخصص آژانس برگزار شد.

دکتر آیتی تصریح نمود: دوره دوم در دو بخش مجزا برگزار شد. دو هفته ابتدایی، بررسی موشکافانه و دقیق دروس سرفصل پیشنهادی متخصصین بر اساس معیارهای علمی بین‌المللی و نیز نیازها و ملاحظات ملی و بومی در دستور کار قرار گرفت و سپس، طرح درس مربوط به دروسِ تایید شده یک به یک آماده شد. این سرفصل جدید کارشناسی در چهار سال تعریف شده است که سه سال اول آن به صورت طولی و در جهت آموزش عمقی زبان فرانسه و سال آخر به صورت عرضی و در حوزه‌های تخصصی – ادبیات، آموزش، توریسم، صنعت، ... – خواهد بود. 

کارگاه دوم از این دوره به چگونگی تدریس بر اساس طرح درس و با توسل به تکنولوژی روز و فناوری‌های نوین و انواع نرم‌افزارها و برنامه‌های کمک‌آموزشی موجود و در دسترس اختصاص یافت. این شیوه که با روش‌های سنتی فاصله بسیار دارد، کاملا با شرایط کنونی و آموزش برخط تطابق داشته و نیز متناسب با تعاریف دانشگاه نسل پنجم است.

به طور حتم، فارغ التحصیلان این برنامه جدید افراد بسیار توانمند و آموزش دیده با رویکردهای جدید و منطبق بر نیازهای روز جامعه و بازار خواهند بود. از این رو، لزوم اجرای این سرفصل نه تنها مورد تاکید است، بلکه حمایت همه‌جانبه مسئولین دانشگاه اصفهان را نیز می‌طلبد.  

شایان ذکر است،جلسه اختتامیه دوره امسال روز سه شنبه 5 مرداد با حضور آقای بَلِئو، مدیر بخش خاورمیانه آژانس دانشگاهی فرانکوفونی، دکتر طیبی مشاور رییس دانشگاه و مدیر دفتر روابط بین الملل دانشگاه اصفهان و اعضای هیات علمی گروه فرانسه و دیگر شرکت‌کنندگان برگزار و به ادامه این همکاری های میان آژانس و دانشگاه اصفهان در رشته فرانسه و نیز دیگر رشته‌های دانشگاه، تاکید گردید.

 در ابتدای این جلسه، آقای بَلِئو با اشاره به بحران اقتصادی در جهان و نیز در ایران به‌خصوص به دلیل همه‌گیری کرونا، حرکت به سمت آموزش تخصصی با تکیه با فناوری‌های نوین و دیجیتال و ایجاد تخصص‌های نو را غیرقابل انکار دانست. به گفته ایشان، جهان پساکرونا نمی‌تواند بر اساس انگاره‌های قبل از این بحران پیش رود و از اینرو، تغییر ملزومات و روش‌های کارامد نیز اجتناب‌ناپذیر می‌باشد. ایشان همچنین به اهمیت گسترش زبان فرانسه در کشورهای غیرفرانسوی زبان همچون ایران تاکید کرد و از نقش آژانس فرانکوفونی در این زمینه در دانشگاه اصفهان ابراز خوشحالی کرد. ایشان مجددا برای حضور در ایران و شهر و دانشگاه اصفهان و دیدار با مسئولین آن که تا این لحظه به دلیل کرونا امکان‌پذیر نبوده، اظهار تمایل نمود.

دکتر طیبی مشاور رییس دانشگاه و مدیر روابط بین الملل دانشگاه اصفهان، با اشاره به رضایت همکاران شرکت کننده در این دوره، در خصوص ادامه همکاری های مشترک در تمام زمینه‌ها با آژانس ابراز امیدواری کرد.

دکتر شکریان رییس دانشکده زبان های خارجی، ضمن تشکر از آژانس فرانکوفونی و نیز استفان حافظ، مدرس این دوره، با تاکید بر لزوم توجه به امکان جذب دانش‌آموخته‌گان رشته‌های دانشگاهی در بازار کار، به نقاط مثبت و قابلیت‌های برنامه تعریف شده جدید اشاره و ابراز امیدواری کرد که برنامه جدید در آینده‌ای بسیار نزدیک اجرایی گردد.  

در پایان جلسه نیز، خانم دکتر اکرم آیتی، مدیر گروه فرانسه-روسی، ضمن تشکر از آژانس فرانکوفونی، به نیازهای گروه جهت ادامه و به نتیجه رسیدن این پروژه اشاره کرد و به لزوم حمایت آژانس در طی سال آتی، در خصوص برگزاری دوره‌های روش‌های آموزش فرانسه تخصصی با اهداف ویژه (توریسم، هتل‌داری، صنعت، ...) و نیز نظارت بر حسن اجرای برنامه جدید توسط کارشناسان متخصص آژانس تاکید کرد.  

گفتنی است،مقرر شد اعضای هیات علمی گروه تا شهریور ماه، دروس سرفصل را بر اساس این رویکرد تدوین و آن را در تاریخ 4 و 5 شهریور در دو جلسه 3 ساعته با حضور متخصص آژانس نهایی و آماده اجرا کنند – این 6 ساعت اضافه بر دوره ی تعریف شده، به درخواست گروه فرانسه دانشگاه اصفهان جهت تکمیل پروژه بوده و آژانس فرانکوفونی با پرداخت هزینه آن به متخصص دوره موافقت نمود. لازم به ذکر است که حمایت مالی این دوره‌ها به صورت کامل بر عهده آژانس بوده است.   

 

تاریخ:
1400/05/12
تعداد بازدید:
571
منبع:
Powered by DorsaPortal