۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت

آمایش آموزش عالی با بهره‌مندی از خردجمعی نخبگان دانشگاه‌های استان، برای حل مسائل استان، اقتدارآفرینی و افزایش رضایت‌مندی و بهره‌وری

رئیس دانشگاه اصفهان در اولین کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت تحول استان اصفهان که با حضور روسای دانشگاه های استان و حضور مجازی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، بر ضرورت آمایش آموزش عالی با بهره مندی از خردجمعی نخبگان دانشگاه های استان، برای حل مسائل استان، اقتدارآفرینی و افزایش رضایت‌مندی و بهره‌وری تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی، دکتر حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان، با بیان آیۀ شریفۀ إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ تحولات آموزش عالی کشور بعد از انقلاب اسلامی تا کنون را تحلیل کرد و گفت: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، در زمینۀ آموزش عالی کشور تغییر و تحولات جدی بویژه از لحاظ کمی اتفاق افتاد.

ایشان در ادامه افزود:  در حال حاضر حدود 2500 موسسۀ آموزش عالی، متشکل از دولتی و غیر دولتی، در سطح کشور فعال هستند و تغییر و تحولات جدی را در نظام آموزش عالی کشور ایجاد کرده‌اند که قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.

وی گفت:  آموزش عالی کشور در سالهای اخیر به این جمع‌بندی رسیده است که باید تغییر و تحولات جدی بویژه از نظر کیفی در آموزش عالی رخ دهد.

رئیس دانشگاه اظهار کرد: طرح آمایش آموزش عالی با جمع بندی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی از سال 1388 آغاز شد، در سال 1392 نیز گامهایی برداشته شد و در سال 1402 بعد از بیانات مقام معظم رهبری و تأکید  ایشان بر این موضوع، آمایش آموزش عالی جان تازه‌ای یافت و به صورت منطقه‌ای در استان‌های مختلف از جمله استان اصفهان فعال شد.

 دکتر هرسیج با تبیین منویات مقام معظم رهبری درباب علمِ اقتدارآفرین، تولید دانش‌بنیان، اقتصاد دانش بنیان و مسألۀ اشتغال تصریح کرد: مأموریت اصلی دانشگاه‌ها در زمان کنونی حل معضلات جامعه و تمدن‌سازی است و به همین دلیل ایجاد تحول در آموزش عالی ضروری و ناگزیر است. متأسفانه با افزایش بدون برنامۀ دانشگاه‌ها و تعداد دانشجویان، دانشگاه‌هایی که بایست مسائل جامعه را حل می کردند، خود تبدیل به مسئله شدند و فارغ التحصیلان بیکار را بر جامعه افزودند.

وی با بیان اهمیت موضوع حکمرانی آموزش عالی، افزود: با توجه به منابعی که هزینه می‌شود و انتظاراتی که وجود دارد، در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست که فارغ التحصیل بیکار داشته باشد. بر همین اساس است که حکمرانی آموزش عالی کلیدی است و باید فعالیتهای آموزش عالی را به سمت حل مسائل جامعه سوق داد.

 وی تصریح کرد: آمایش آموزش عالی با تأکید بر سیاستهای تحولی جدید در آموزش عالی و همین طور تمرکززدایی به عنوان یک ماموریت به استان‌ها سپرده شده است.

 دکتر هرسیج ظرفیتهای استان اصفهان را چنین برشمرد: استان اصفهان از نظر مراکز علمی، صنعتی، مذهبی و سیاسی همواره سرآمد و جلودار بوده است. از حیث تقدیم شهدا نیز با توجه به 24 هزار شهید والامقام از نظر ایثار و شهادت هم بی نظیر است. همچنین استان اصفهان از مراکز مهم و کلیدی آموزش عالی برخوردار است. در حال حاضر دانشگاه صنعتی، اصفهان، علوم پزشکی، کاشان و هنر به عنوان دانشگاه های مطرح کشور و همچنین شهرک علمی و تحقیقاتی که در سطح کشور نمونه است از ظرفیتهای خوب استان اصفهان به شمار می‌روند. بر همین اساس است که انتظارات از استان اصفهان بسیار زیاد است.

ایشان با تأکید بر آمایش آموزش عالی با بهره مندی از خردجمعی نخبگان دانشگاه های استان تصریح کرد: از نخبگان دانشگاه‌های استان انتظار می رود مسائل استان را شناسایی و نیازسنجی کنند و متناسب با این نیازها برنامه‌ریزی داشته باشند. در واقع هدف آمایش آموزش عالی طراحی برنامه برای حل معضلات موجود و دستیابی به وضع مطلوب است.

دکتر هرسیج بار دیگر با تأکید بر منویات مقام معظم رهبری اظهار داشت: علم باید اقتدارآفرین باشد. امثال شهید فخری زاده دانشمندانی بودند که برای کشور قدرت ایجاد کردند. ضروری است دانشگاه ها نیز به سمت تولید قدرت و ایجاد بازدارندگی حرکت کنند. امیدواریم با آمایش آموزش عالی به سمت تحقق این هدف حرکت کنیم و ضمن حل مسائل استان، افزایش رضایت‌مندی و بهره‌وری، اقتدار کشور را نیز افزایش دهیم.


 

 

دکتر طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آمایش آموزش عالی فرصتی است برای سامان دهی مسائل آموزش عالی کشور و گسترش آموزش عالی علاوه بر مزایا، ایراداتی نیز برای کشور به همراه داشته است که در سال های اخیر از طریق کارگروه های آمایش آموزش عالی طرح موضوع و برای حل آن بحث و تبادل نظر می شود.

 

شایان ذکر است در این نشست دکتر سعیدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان به تشریح تکالیف وزارت عتف در مصوبه سیاست ها و ضوابط اجرایی حاکم بر آمایش آموزش عالی کشور و آئین نامه طرح تحول آمایش عالی استان پرداخت.  

 

دکتر محمد فرامرزی دبیر هیات نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان اصفهان نیز، تصریح کرد:

استان اصفهان با در نظر گرفتن موقعیت مرکزی و استراتژیک خود، در زمینه ارتباط با نقاط مختلف کشور دارای پتانسیل بالایی در زمینه تولید ثروت ملی است.

وی افزود: پاسخگویی دانشگاه ها به نیازهای جامعه در اولویت سند آمایش آموزش عالی استان قرار دارد.

دکتر فرامرزی تصریح کرد: تمرکز بر چالش های هر استان اعم از مشکلات و یا فرصت ها در اولویت کاری دانشگاه های همان استان است.

 

دکتر بلالی نماینده دانشگاه های غیر انتفاعی استان نیز بر نظارت بر اهداف برنامه توسعه تأکید و تصریح کرد:  ماموریت گرا بودن زیر نظام ها باید حفظ شود

وی گفت:  نیازهای اصلی دولت اعلام شود تا دانشجویان در ثبت نام در رشته ها آگاهی بیشتری داشته باشند.

 

 دکتر میبدی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که مزیت نسبی استان را باید شناخت، تصریح کرد: مزیت نسبی استان تربیت نیروی انسانی متدین و سرآمد است

 

 

دانشگاه ها در حال حاضر یک موقعیت استراتژیک دارند

 

  دکتر ربانی رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اصفهان با تاکید بر توسعه رشته های جدید مورد نیاز استان اظهار کرد: با توجه به تحولات سریع اقتصادی در دنیا، نگاه به آینده اصفهان داشته باشیم و زمینه های ایجاد رشته های کاربردی را برنامه ریزی کنیم 

 

 مهندس صانعی نماینده دانشگاه های فنی  و حرفه اینیز تصریح کرد: هدف ما تربیت نیروی کار مهارت محور است و تمایل خانواده ها به آموزش مهارتی رو به رشد است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تاریخ:
1402/09/11
تعداد بازدید:
562
منبع:
Powered by DorsaPortal